IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на "Нюрбургринг"

Хибридът измина Северната дъга със среден разход от 0.4 л/100 км

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

Хибридът Toyota Prius Plug-in записа необичаен рекорд за преминаване на Северната дъга на "Нюрбургринг".

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

По принцип на пистата в Германия автомобилите от всякакви класове се надпреварват за най-висока скорост или най-бързо преминаване, но в случая японската компания избра трасето, за да покаже икономичността на своя модел.

Хибридът успя да измине разстоянието от 20.7 км със среден разход на гориво 0.4 л/100 км. Времето за една обиколка на машината, управлявана от пилота Джон Клифърд, бе 20 минути и 59 секунди, а средната скорост - 64 км/ч.

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

От Toyota твърдят, че цялото разстояние е изминато почти без да бъде активиран двигателя с вътрешно горене, но въпреки това е спазено главното правило, за да бъде зачетено постижението. А именно - по време на цялата обиколка скоростта на автомобила да не пада под 60 км/ч.

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

За рекорда е бил използван Prius Plug-in, чиято аеродинамика е била подобрена от заводското тунинг ателие на японците TRD. Машината е оборудвана с 18-цолови джанти с гуми с размер 225/40, на самият силов агрегат, развиващ 136 км/ч., не е променян.  

Снимки: Toyota

Тагове: toyota prius plug-in
0 от 500
  • #40
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Чичето ( преди 9 години )
    *** рекорд, ама какво да направят Тойота, след като вече държат рекорда за най-бърза обиколка на ринга без бензин..
  • #39
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Напоследък доста често излизат такива тестове, предния беше за Бенц. Не се ли усещате че ни правят показно по медиите за да почнем да свикваме, че .. един ден ще трябва да се купуват хибриди от всички! Които ще са 50% по-скъпи, по-трудни за обслужване в сервиз и .. с ограничен живот на скъпите батерии. А на нас и Горубляне вече няма да ни върши работа .. Гаден капитализъм!
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Същата простотия като с хибрида на VW дето уж харчи 1/100, ама при пълни батерий, само един шофьор, без багаж, и на всичкото от горе серийната версия е 100 бона, това поне е на половината на тая безумна цена
  • #37
    3 rate up comment 3 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Nev,съгласен съм.Да бяха само БМВ и Тойота с мед да ги намажеш.А Фолцфаген с ДСГ кутията миналата година колко милиона върна,май към 2,5.А на ГМ не станаха ли близо 10 милиона само за една година.А Форд не отзова ли над 5 милиона.А покрай тях и Хонда и Субару и Нисан,че и Мазда.Което потвърждава мнението,че след 2000 г. големите компании правят само ***.Защо преди 15 години нямаше такива фрапиращи изтегляния на коли? Защото ги правеха инженерите,а сега ги правят меринджейовете и маркетинга.
  • #36
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    До iaroslav stanchev: Не съм превърженик на Тойота ама хайде да бъдем обективни. Всички правят сервизни акции по една или друга причина, Тойота не са единствените.Специално за теб, справка БМВ изтеглят 1.6 милиона автмобила сервизна акция за еър-бег.
  • #35
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В последните модели на Тойота има датчик който предотвратява влизането в автомобила на *** селянин от ***.
  • #34
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма по гадна комбинация от *** чалгаджииска селска каска със Фалшваген.Бягайте бързо от такива *** като ги срещнете на пътя.
  • #33
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всички чалгаджии и *** ще ми правят фелацио непрекъснато.Долната ганювска *** затъпява от ден на ден.В тази страна се раждат само психично болни мазни ***.Справка,коментарите по долу.
  • #32
    4 rate up comment 4 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Че какво друго да напишат за Тойота?Те или ще отзовават по няколко милиона на 2-3 месеца или ще направят друга простотия,като тази,най-бавната обиколка на Нюрбургринг.Е аз като разтоварвам по 5-6 ТИР-а и минава по 15 километра на ден с електрокар,без вредни емисии,какво,да ме пишат в рекордите на Гинес ли?
  • #31
    5 rate up comment 2 rate down comment
    shisharkov ( преди 9 години )
    Всеки друг автомобил с малко по-големи батерии ще направи среден разход от 0.0 л/20км, така че това може да е новина само за тези, които притежават не Plug-in Приус хибрид.