IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

S500 Plug-in Hybrid се оказа по-добър от обявеното

Средният разход е едва 2.8 л/100 км, а ускорението 0-100 км/час отнема 5.2 сек.

S500 Plug-in Hybrid се оказа по-добър от обявеното

S500 Plug-in Hybrid се оказа по-добър от обявеното
Още при представянето на Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid стана ясно, че това е един от най-икономичните, луксозни и динамични автомобили в света. Сега обаче германският производител обяви дори по-впечатляващи показатели за своя модел.

Средният разход на гориво на S500 Plug-in Hybrid е само 2.8 л/100 км, а не 3.0 л/100 км, както бе пбявено по-рано. Пробегът на електроенргия също е увеличен - от 30 на 33 км. Същото важи и за укорението на автомобила от място до 100 км/час. Новите данни сочат 5.2 секунди, докато според предишната информация необходимото време за тази дисциплина бе 5.5 сек. Максималната скорост на движение остава непроменена - 250 км/час.
S500 Plug-in Hybrid се оказа по-добър от обявеното
Хибридната plug-in версия на новото поколение S-Class се задвижва от система, която обединява 3.0-литров V6 бензинов двигател с мощност 333 к.с. и 480 Нм, електромотор, който доставя допълнителни 109 к.с. и 340 Нм, и комплект батерии, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

Трансмисията е автоматична, а шофьорът може да избира между 4 режима на управление: Hybrid (стандартен), E-Mode (електрически), E-Save (енергията в батериите се съхранява за по-нататъшно ползване) и Charge (батериите се зареждат по време на движение).

Продажбите на Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid стартират през септември, когато ще бъде разкрита и ценовата листа.

Снимки: Mercedes

0 от 500
  • #20
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Напълно възможен е. Явно тестовете са правени някъде в Африка или в България. 24 шерпи са нарамили колата и когата дойде време за почивка се пали дв. за 5 мин. Та оттав са тия близо 3 литра. При тая продажна цена не е проблем да наемеш шерпи.......
  • #19
    8 rate up comment 3 rate down comment
    роби1971 ( преди 9 години )
    Eдин приятел има S400 h Харчи си 10-11 л бензин на 100 км извънградско ,но и на градско в София е 11-13л което е много добре - 3,5л v6 plus hibrid. Невъзможно е да се постигне 3л по никакъв начин с бензинов двиг
  • #18
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хибридната им Е-класа не може да достигне такъв разход, а те направо на С-класа го сложили. Невероятни нагли лъжци са тези. Да наистина, както някой казват може да не е толкова икономична, но щом за това ,което е лесно да се провери лъжат така нагло си представям за другите неща по колата какво чудо ще е. Освен комфортна возия и много място С-класата с нищо друго не блести. Дори вече са е направили достатъчно грозна отвън и вътре. Поне преди беше и горе-долу хубава.
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Това звучи невероятно - невъзможно за мен лично, каръл съм почти всички модели Sкласи, по нисък разход от 9/100 извънградско не съм докарвал....но знае ли човек какво могат да измислят..
  • #16
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво, много икономична. Цената от 200 000 също е много икономична. Направо без пари. Скоро бедняците ще карат мерцедес-хибрид.
  • #15
    13 rate up comment 7 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    S класата е най-добрата в класа, дори и да не харчи 3/100. Иначе е хубаво, че и в този клас се обръща внимание на икономичността. За да се постигнат по- добри стойности, аз предлагам разхода на гориво да се замерва по надолнище по инерция...
  • #14
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Наистина таблото е отвратително, язък за големия дисплей! Не можаха ли малко да го извият, да не е толкова четвъртито, даже да го направят на две нива, та дисплея да се откроява или нещо каквото и да е друго ама да не в тая кутия!
  • #13
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    по-грозно табло не съществува дори в Лада Гранта или Шкодка. Отпред прекопиран Лексус, отзад пошъл дизайн като файтон.
  • #12
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Хибридният ( преди 9 години )
    Тоя безумен разход е заради абсурният смесен европейски тестов цикъл. За сравнение BMW i3 с ДВГ дава 0.6/100 по същия цикъл, докато по американския, с разредена батерия дава над 6/100. Над 10 пъти разлика. Те американците понеже са глупави, дават директно на съд за неверни данни, пък ние европейците понеже сме много умни и много разираме от коли цъкаме с езици и си вярваме колко високотехнологични са ни автопроизводителите.
  • #11
    6 rate up comment 17 rate down comment
    VAYK ( преди 9 години )
    Брутално чудовище! И 5 да харчи пак е добре :)