IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изцяло новите Passat и Passat Variant

Volkswagen разкри европейската версия на своя най-успешен бизнес автомобил

Изцяло новите Passat и Passat Variant

Германската компания Volkswagen представи официално новото поколение Passat. Най-успешният бизнес автомобил на Европа, както германците определят своя модел, ще стъпи на пазара на 10 юли.
Изцяло новите Passat и Passat Variant
Volkswagen разкри едновременно седана и комбито Passat, чието ново поколение носи инициалите B8. Моделите са станали по-големи, по-икономични и по-модерни от своите предшественици, като целта им е да конкурират не само обичайните представители на този сегмент, но и автомобили с по-висок статут като Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4.

Новият автомобил е конструиран на платформата MQB, за чиято направа е използвана комбинация от стомана с висока якост, горещо формира стомана и алуминий. В резултат на това моделът е отслабнал с около 85 кг, като най-леката му модификация тежи 1312 кг.

Въпреки намаленото си общо тегло, новият Passat предлага повече място за пасажерите на предните и задните седалки, както и багажник с по-голям обем.

Дължината на седана е редуцирана с 2 мм. до 4767 мм, а височината е намалена с 6 мм. до 1456 мм. Широчината обаче е увеличена с 12 мм. до 1832 мм., а разстоянието между двете оси нараснало с 80 мм, като вече достига 2791 мм. Увеличени са също така предната и задната следи, съответно с 31 и 14 мм.

Обемът на багажника при Passat достига 586 литра (+21 л.), а при Passat Variant - 650 литра (+47 л.), които могат да нараснат до 1780 литра при сгъването на задните седалки.
Изцяло новите Passat и Passat Variant
Що се отнася до гамата двигатели, новите Passat и Passat Variant ще се предлагат с избор 10 задвижващи агрегата - 5 бензинови, 4 дизелови и 1 хибриден. Те отговарят на стандарта Евро6, като могат да бъдат куплирани с ръчна или автоматична трансмисия с два съединителя. Налично е и задвижването към четирите колела 4MOTION.

    1.4 TSI със 125 или 150 к.с.
    1.8 TSI със 180 к.с.
    2.0 TSI с 220 или 280 к.с.
    1.6 TDI със 120 к.с.
    2.0 TDI със 150, 190 или 240 к.с.
    1.4 TSI plug-in хибрид с обща мощност 211 к.с.

Подробна информация за техническите спецификации на агрегатите все още не е разпространена, но се знае, че хибридният модел може да изминава около 50 км. в напълно електрически режим.
Изцяло новите Passat и Passat Variant
Промяна към по-добро е претърпяло и оборудването на втория най-добре продаван модел на Volkswagen. В серийното оборудване на Passat и Passat Variant вече присъстват задни LED светлини и дигитални уреди на таблото. Моделът предлага също така автоматични предни LED фарове, прожекционен дисплей, камера с 360-градусово наблюдение около автомобила, система за следене на пътното платно, адаптивен автопилот и др.

Дизайнът на модела е по-скоро еволюционен, като се отличава с по-динамични и модерни форми. Същото се отнася и за вътрешността, която залага на материали с по-добро качество, оптимизирана ергономия и по-добра изолация от външни шумове.

Новите Passat и Passat Variant ще стъпят на европейския пазар на 10 юли. Цените в Германия стартират от 25 875 евро за седана и от 25 950 евро за комбито.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500
  • #58
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мухаха, слушали този - слушали онзи. Японските *** били много здрави, добрее... Немците най-доволни от азиатските, то там трудно ще видиш такива, има няма 7-10% Страшно...На моя Пасат Б6 взет нов за 90к само консумативи, иначе си пишете глупостите, чути от майсторите пред блока. Взимате мнения от коптори на "реални 100к" здробени от каране.Сега като мине 100к и го хвърлям, нали по толкова изкарват, поне форумните капацитети това казват...но малцина са карали. Поздрави :)
  • #57
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пускате в търсачката:Германците най-доволни от азиатските автомобилии гледате за какво става на въпрос! На първите 3 места са японски марки. Защо ли немците са най-доволни от японските автомобили, а българските селяни от немските? Явно селянчетата не че са толкова доволни, а просто искат да покажат стандарт и да се направят на много вървежни с немските трошки. Докато има селяни, чалгари, простаци и *** у нас ще върви много немското. Факт!Форума го доказва.
  • #56
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не това съм твоето АЗ,ха-ха-ха
  • #55
    2 rate up comment 1 rate down comment
    адинавас ( преди 9 години )
    Евала на Гришо,за сега добре ,играе....
  • #54
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Хондю ( преди 9 години )
    Dosheto pak se opitwa da see zloba i luji sre6tu VW,no dokato Asord e po4ti neprodawaema w Evropa i ima 2 motora na krust masloqdni lakomnici Passata e lider i nai-dobur w klasa si! :)
  • #53
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ооо Дошо вече сам си пишеш и си отговаряш. Пак си забравил да си вземеш хапа.
  • #52
    8 rate up comment 13 rate down comment
    до thebrainless ( преди 9 години )
    До thebrainless, щом при майстора ти, ясно кой посещава редовно сервиза, щом е станал твой майстор. Другия път като лъжеш кои автомобили хранят майстора ти се сещай, че вероятно всеки ден се моли да си жив и здрав, за да го храниш доживот с японския си ***.
  • #51
    12 rate up comment 11 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    Миналата седмица оставих колата на майстора ми, за да смени накладки. Каза ми нещо, което ми направи силно впечатление: "Добре че са немските здрави автомобили, иначе ще умра от глад!" Викам, япоски няма ли? -Има, ей за такива глупости, като на твоята" Човека предполагам има доста по обективно впечатление от почти всички тук.
  • #50
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    $Истински убиец на настроението на дошовците и разни фЕатаджии! Кеф!!!$ Дали, половината форум се пука от смях, всички сервизни работници се пукат от кеф от предстоящите приходи :)
  • #49
    13 rate up comment 7 rate down comment
    красота!!! ( преди 9 години )
    Истински убиец на настроението на дошовците и разни фЕатаджии! Кеф!!!