IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изцяло новите Passat и Passat Variant

Volkswagen разкри европейската версия на своя най-успешен бизнес автомобил

Изцяло новите Passat и Passat Variant

Германската компания Volkswagen представи официално новото поколение Passat. Най-успешният бизнес автомобил на Европа, както германците определят своя модел, ще стъпи на пазара на 10 юли.
Изцяло новите Passat и Passat Variant
Volkswagen разкри едновременно седана и комбито Passat, чието ново поколение носи инициалите B8. Моделите са станали по-големи, по-икономични и по-модерни от своите предшественици, като целта им е да конкурират не само обичайните представители на този сегмент, но и автомобили с по-висок статут като Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4.

Новият автомобил е конструиран на платформата MQB, за чиято направа е използвана комбинация от стомана с висока якост, горещо формира стомана и алуминий. В резултат на това моделът е отслабнал с около 85 кг, като най-леката му модификация тежи 1312 кг.

Въпреки намаленото си общо тегло, новият Passat предлага повече място за пасажерите на предните и задните седалки, както и багажник с по-голям обем.

Дължината на седана е редуцирана с 2 мм. до 4767 мм, а височината е намалена с 6 мм. до 1456 мм. Широчината обаче е увеличена с 12 мм. до 1832 мм., а разстоянието между двете оси нараснало с 80 мм, като вече достига 2791 мм. Увеличени са също така предната и задната следи, съответно с 31 и 14 мм.

Обемът на багажника при Passat достига 586 литра (+21 л.), а при Passat Variant - 650 литра (+47 л.), които могат да нараснат до 1780 литра при сгъването на задните седалки.
Изцяло новите Passat и Passat Variant
Що се отнася до гамата двигатели, новите Passat и Passat Variant ще се предлагат с избор 10 задвижващи агрегата - 5 бензинови, 4 дизелови и 1 хибриден. Те отговарят на стандарта Евро6, като могат да бъдат куплирани с ръчна или автоматична трансмисия с два съединителя. Налично е и задвижването към четирите колела 4MOTION.

    1.4 TSI със 125 или 150 к.с.
    1.8 TSI със 180 к.с.
    2.0 TSI с 220 или 280 к.с.
    1.6 TDI със 120 к.с.
    2.0 TDI със 150, 190 или 240 к.с.
    1.4 TSI plug-in хибрид с обща мощност 211 к.с.

Подробна информация за техническите спецификации на агрегатите все още не е разпространена, но се знае, че хибридният модел може да изминава около 50 км. в напълно електрически режим.
Изцяло новите Passat и Passat Variant
Промяна към по-добро е претърпяло и оборудването на втория най-добре продаван модел на Volkswagen. В серийното оборудване на Passat и Passat Variant вече присъстват задни LED светлини и дигитални уреди на таблото. Моделът предлага също така автоматични предни LED фарове, прожекционен дисплей, камера с 360-градусово наблюдение около автомобила, система за следене на пътното платно, адаптивен автопилот и др.

Дизайнът на модела е по-скоро еволюционен, като се отличава с по-динамични и модерни форми. Същото се отнася и за вътрешността, която залага на материали с по-добро качество, оптимизирана ергономия и по-добра изолация от външни шумове.

Новите Passat и Passat Variant ще стъпят на европейския пазар на 10 юли. Цените в Германия стартират от 25 875 евро за седана и от 25 950 евро за комбито.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500
  • #88
    1 rate up comment 0 rate down comment
    mimi ( преди 9 години )
    Vaflichka trepach e passat B 8 .az karam ot edin mesez takava.neveroiatna kola.
  • #87
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Дебелия ( преди 9 години )
    Автомобилът изглежда страхотно.
  • #86
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до: thebrainless ( преди 9 години )
    Не Япония бе глупчо,а за Китай става на въпрос.Китайците са най-големите оризари и най-големи производители на немски премиуми.Сега стопли ли за какво говорим!
  • #85
    3 rate up comment 7 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    Стана ми любопитно твърдението, че Япония е най-големия производител на ориз в света, просто защото ми се стори лишено от всякаква елементарна логика и бегли географски познания. Дори бях силно изненадан от десетото място на Япония.
  • #84
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И те доскоро немците добиваха най-много въглища. Това значи ли че правят вагонетки?
  • #83
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Знаете коя държава е най големия производител на ориз в света,оная която ви произвежда и автомобилите
  • #82
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами то японките си ги поправят по време на сервизните им акции.
  • #81
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малко от ауди, малко от бмв и ето ти - нов пасат.
  • #80
    25 rate up comment 15 rate down comment
    механСика ( преди 9 години )
    Стига бе пичове,какво му е на Пасата?Колкото повече селяни и ***,толкова повече Пасати.Повече Пасати това значи много работа в моя сервиз.Ако чаках на Японка да съм умрял от глад.Не стига че не се чупят ами и фирмите им ги поправят без пари.И аз имам семейство да храня,да са живи и здрави немците,че мислят и за нас.
  • #79
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Винкело ( преди 9 години )
    След 20 годин масторите разбирачи ще си вземат по едно комби и че пцуат по иликтрониката....