IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя мини RAV4

В Европа моделът ще се предлага с дизелови мотори на BMW

Toyota подготвя мини RAV4

Toyota подготвя нов компактен всъдеход, който ще заеме едно място под RAV4 в моделната гама на компанията. Това съобщава изданието Carsensor, което се позовава на свои източници в японския производител.
Toyota подготвя и мини RAV4
В основата на бъдещия кросовър стои модулната платформа TNGA (Toyota new global architecture), която ще дебютира през 2015 г. на новото поколение на хибрида Prius.

В линията двигатели ще бъдат включени 1.8-литров бензинов агрегат, а също така и 1.2-литров бензинов турбо-мотор, който ще работи съвместно с електромотор.

Очаква се в Европа моделът да се предлага и с дизелови двигатели, производство на BMW. Германската компания и Toyota подписаха договор през 2011 г., като той позволява на японците достъп до дизеловите двигатели на BMW. Първата Toyota с такъв агрегат бе компактният ван Verso.

Премиерата на компактния кросовър ще се състои през есента на 2015 г. на автосалона във Франкфурт, а продажбите трябва стартират в началото на 2016 г.

Новият модел на Toyota ще трябва да се конкурира с автомобили като Honda Vezel (HR-V), Nissan Juke и Hyundai ix25.

Снимка: Carsensor

0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    VAG хейтъра от рано е налазил статията за Тойота. Не може да спи горния, ако не са негови поне 2/3 от всички мнения под такава новина. Колкото до новия Рав4 с тези дизели на БМВ смятам, че много бъркат от Тойота, но пък със сигурност са си направили добре сметката, за да го правят. Явно не смятат за необходимо да разработват нови. И поне като ще слагат да сложат не този умрелия дето е на Пса, а някой по-добър и мощен. Между другото само 6-таците на БМВ са добри. Останалите са проблемни.
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    и кои са ( преди 9 години )
    изостаналите държавици?А видяхме колко струва "най-модерната хибридна технология" в пряк сблъсък с "нещастните безспомощни геманчета" на Льо Ман
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Стига злоба тук.Споразумението точно и ясно го знаят всички.Нещастните безпомощни Германчета понеже са некадърни получават наготово модерната хибридна технология от Тойота.В замяна на което Тойота слага дизели от БМВ за изостаналите държавици.Тойота не се занимават отдавна с нафтови печки на които дните са им преброени.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ама как бе Дошо спореше като разпран, че Verso с 1.6дизел не бил с двигател от БМВ и това били журналистически измислици и в сайта на Тойота нямало написано такова нещо. Дадох му и линк от Тойота, който потвърждава че дизела на Версото е от БМВ и оня пак спори. Което показва само още веднъж, че Дошо нищо не знае. Това да не знаеш любимата ти марка какво произвежда, можем да си представим колко пък са му знанията за другите марки, които оплюва. Нищо не знае, но все иска и той нещо да напише.
  • #1
    12 rate up comment 10 rate down comment
    минимизират ги, ( преди 9 години )
    защото в сервизите няма място с постоянните сервизни акции.