IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя мини RAV4

В Европа моделът ще се предлага с дизелови мотори на BMW

Toyota подготвя мини RAV4

Toyota подготвя нов компактен всъдеход, който ще заеме едно място под RAV4 в моделната гама на компанията. Това съобщава изданието Carsensor, което се позовава на свои източници в японския производител.
Toyota подготвя и мини RAV4
В основата на бъдещия кросовър стои модулната платформа TNGA (Toyota new global architecture), която ще дебютира през 2015 г. на новото поколение на хибрида Prius.

В линията двигатели ще бъдат включени 1.8-литров бензинов агрегат, а също така и 1.2-литров бензинов турбо-мотор, който ще работи съвместно с електромотор.

Очаква се в Европа моделът да се предлага и с дизелови двигатели, производство на BMW. Германската компания и Toyota подписаха договор през 2011 г., като той позволява на японците достъп до дизеловите двигатели на BMW. Първата Toyota с такъв агрегат бе компактният ван Verso.

Премиерата на компактния кросовър ще се състои през есента на 2015 г. на автосалона във Франкфурт, а продажбите трябва стартират в началото на 2016 г.

Новият модел на Toyota ще трябва да се конкурира с автомобили като Honda Vezel (HR-V), Nissan Juke и Hyundai ix25.

Снимка: Carsensor

0 от 500
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    RREима институти и международни организации, които измерват и декларират тези параметре и сега неприятната истина за теб:According to Gardner, the next-generation Prius plug-in will undercut the Euro 6 emission standards by a remarkable 98 per cent.И това ще е 2015.
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хахахаххаНа баща ми Толедо-то от 95 година харчи по-малко от 5 при 130Голф не си спомням да съм карал, насочил съм се към по-по-горният клас, този дето Тойота го спират
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    като започнеш да не призвеждаш започват да призвждат другите, а това до какво води и какво показва ще видим съвсем скоро.а за пушещи и тракащи печки - да до сега ги произвеждаха тези, които вече не ги произвеждат.В момента произвеждат тези, които покриват Euro6
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    от Бенц вземаха няколко победи и се размириса в целия свят.Другите марки са с по 7-8 световни титли никой не се изхвърля.И все пак не е завършил шампионата.Джужето направи правилата според Бенц само защото заплашиха че ще се оттеглят.Немците започнаха да работят една година преди другите.Ще поживеем и ще видим.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота е в бъдещето вече не разработва пушещи тракащи печки,оставила ги е на изостаналите допотопни Германчета.
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    RREЯ ми кажи колко Приуса си виждал на магистралата и колко от тях се движат със 130 км/ч.Автомобил с такава цена и да го караш само в София за мен е абсолютно безсмислено.А световният рекорд за минимален разход на дълъг път на кой принадлежи ...А рекордът за минимален разход на пълнофункционално кола на кого принадлежи ...Нека да ти помогна - не на Тойота
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    RREРадвам се, че макар и индиректно признаваш фактите! :-)А относно Мерцедес - тази фирма вече има двуцифрен ръст в премиум сегмента и съм сигурен, че скоро това видим още по-добри резултати във всички области, включително и двигателите.За пример - Ф1
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    L.Интересно ми е колко е мощността на най-мощният автомобил произвеждан от ПСА и като сравнение с някоя съвременна немска машина, според мен двете неща са несравними.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    RRE, ако погледнеш последните разработки на двигатели на Тойота ще ти стане ясно, че тази фирма са монго далеч от съвременни двигатели - като пример може да вземеш наградите за двигател на годината 2013 и по-предни години:До 1.0 литърFord EcoBoost 1.0 1.0 - 1.4 литраVolkswagen 1.4 TSI Twin Charger1.4 - 1.8 литраBMW / PSA 1.6 Turbo1.8 - 2.0 литраBMW 2.0 TwinPower2.0 - 2.5 литраAudi 2.5 TFSI2.5 - 3.0 литраPorsche 2.7 DI3.0 - 4.0 литраMcLaren 3.8 V8 BiturboНад 4.0 литраFerrari 6.3 V
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    "Умрелия а ПСА" ли?Имаш ли представа колко немски возила ми дишат черния пушек в опити да ме догонят? Наизуст приказвай друг път на някой поетичен рецитал, а не като говорим за техника!