IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя мини RAV4

В Европа моделът ще се предлага с дизелови мотори на BMW

Toyota подготвя мини RAV4

Toyota подготвя нов компактен всъдеход, който ще заеме едно място под RAV4 в моделната гама на компанията. Това съобщава изданието Carsensor, което се позовава на свои източници в японския производител.
Toyota подготвя и мини RAV4
В основата на бъдещия кросовър стои модулната платформа TNGA (Toyota new global architecture), която ще дебютира през 2015 г. на новото поколение на хибрида Prius.

В линията двигатели ще бъдат включени 1.8-литров бензинов агрегат, а също така и 1.2-литров бензинов турбо-мотор, който ще работи съвместно с електромотор.

Очаква се в Европа моделът да се предлага и с дизелови двигатели, производство на BMW. Германската компания и Toyota подписаха договор през 2011 г., като той позволява на японците достъп до дизеловите двигатели на BMW. Първата Toyota с такъв агрегат бе компактният ван Verso.

Премиерата на компактния кросовър ще се състои през есента на 2015 г. на автосалона във Франкфурт, а продажбите трябва стартират в началото на 2016 г.

Новият модел на Toyota ще трябва да се конкурира с автомобили като Honda Vezel (HR-V), Nissan Juke и Hyundai ix25.

Снимка: Carsensor

0 от 500