IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя мини RAV4

В Европа моделът ще се предлага с дизелови мотори на BMW

Toyota подготвя мини RAV4

Toyota подготвя нов компактен всъдеход, който ще заеме едно място под RAV4 в моделната гама на компанията. Това съобщава изданието Carsensor, което се позовава на свои източници в японския производител.
Toyota подготвя и мини RAV4
В основата на бъдещия кросовър стои модулната платформа TNGA (Toyota new global architecture), която ще дебютира през 2015 г. на новото поколение на хибрида Prius.

В линията двигатели ще бъдат включени 1.8-литров бензинов агрегат, а също така и 1.2-литров бензинов турбо-мотор, който ще работи съвместно с електромотор.

Очаква се в Европа моделът да се предлага и с дизелови двигатели, производство на BMW. Германската компания и Toyota подписаха договор през 2011 г., като той позволява на японците достъп до дизеловите двигатели на BMW. Първата Toyota с такъв агрегат бе компактният ван Verso.

Премиерата на компактния кросовър ще се състои през есента на 2015 г. на автосалона във Франкфурт, а продажбите трябва стартират в началото на 2016 г.

Новият модел на Toyota ще трябва да се конкурира с автомобили като Honda Vezel (HR-V), Nissan Juke и Hyundai ix25.

Снимка: Carsensor

0 от 500
  • #25
    7 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Shte otvee konkurenciyata kato kuco pile domat
  • #24
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    *** - Лексус ЛФА струва $500 000 а *** бмв с трицилиндровия смешен двигател струва $150 000!
  • #23
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Картонените модели на i8 може да не ти харесват, но любимата ти марка Тойота е влюбена в тях и смятат да вземат хибридната система на БМВ i8 и да я поставят в бъдещия си модел на Лексус ЛФА. Чудно защо не искат да сложат "високотехнологичната си технология" от Тойота и Лексус в най-луксозния си модел? Май германските некадърници правят неща, за които Тойота само могат да мечтаят. Скоро очаквам Лексус да се накичат с лазерни фарове като немците. За да са "технологични"
  • #22
    5 rate up comment 5 rate down comment
    дошо-о-о ( преди 9 години )
    ..."The same recall was issued by Honda, Nissan and Toyota earlier this year, affecting over 3 million vehicles. Takata, the manufacturer of the defective parts, said that it would help companies replace the devices. What is included in this help was not clearly stated but were guessing replacement, non-defective parts."Чети,бе! На тези не само автомобилите,ами всичко им е "шит"! Жалко за БМВ,че ще им страда имиджа от кооперацията с тези некадърници!
  • #21
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ха ха Дошоооо, Дошо къде в Европа Тойота продавала по 800000 бройки годишно? Тука вече здраво се размечта. За миналия месец Тойота се фукаха с колко им бил скочил процента на продажбите и продали цели 40 хиляди Тойоти и 2 хиляди Лексуса. Ха ха. Дори рекордните им проценти да са през цялата година 40 хиляди по 12 месеца преви 480000 бройки. Но пак натъртваме на "АКО" Представи си марката Ауди има 64000 продажби, Тоест само продажбите в Европа са повече от всички продажби на Лексус по целия свят.
  • #20
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахахаха, наистина трябва да си абсолютен ***, че да сравняваш някаква нискотехнологична тракаща и пушеща нафтова печка и чакръци за отваряне на прозорците с един от най-технологичните и икономични автомобили, какъвто е Приус. Да не говорим за надеждност и здравина. Там пък Приуса бие цялата немска конфекция.
  • #19
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само да вметна, че Толедо то от 95-та не е в класа на Приус, много по-малко коне е и не е автомати. Няма как да сравняваме ябълки и домати нали! Просто са несравними. Но дори и да ги сравняваме пак Приуса има по-малко среден разход. Така, че тези голфаджийските лакърдии само в кръчмата на разума с останалите губи голфа чета могат да вървят. И мога да се образова, че на баща ти Толедо то е с ръчки на вратите
  • #18
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    простият си е простFYI - Толедо е модел на Сеат
  • #17
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и за последноТойота е за бедните, за това преуспява в Америка.В Европа Тойота все повече се измества от Хюндай, можеш да провериш официалните данни :-)
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Толедо 90 коня дизел.