IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ

Машините на GM взеха най-много първи места в класацията на J.D. Power & Associates

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩАвторитетната компания J.D. Power & Associates съобщи резултатите от една от най-престижните класации в автомобилната промишленост – тази на най-качествените нови автомобили Initial Quality Study (IQS).

Изследването се провежда за 28-и път, като отчита количеството на повреди, появили се при 86 000 нови машини през първите 90 дни от експлоатацията им. Техните собственици отговарят общо на 233 въпроса от анкетата, а средната надеждност се определя от броя проблеми на 100 автомобила. Колкото са по-малко, толкова по-високо е качеството.

Резултатите показват, че в 6 от различните класове на първо място са модели на General Motors. Компанията Hyundai е поучила 5 награди, а Ford, Nissan и Volkswagen Group – по три.

Като цяло с най-малко повреди за втора поредна година са автомобилите на Porsche (74/100), следвани от Jaguar (87/100), Lexus (92/100) и Hyundai (94/100). Средната надеждност на изследваните модели е 116/100.
Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ
Класиране на най-надеждните автомобили по категории

Градски автомобил – Мazda2

Компактен автомобил – Hyundai Elantra

Компактен автомобил „премиум“ – Lexus ES

Компактен спортен автомобил – Mazda MX-5

Компактен спортен автомобил „премиум“ – Porsche Boxster

Средноразмерен автомобил – Chevrolet Malibu

Средноразмерен спортен автомобил – Dodge Challenger

Средноразмерен автомобил „премиум“ – Hyundai Genesis

Средноразмерен спортен автомобил „премиум“ - Porsche 911

Пълноразмерен автомобил – Kia Cadenza

Пълноразремен автомобил „премиум“ – Porsche Panamera

Малък всъдеход – Buick Encore/Kia Sportage/Nissan Juke

Компактен всъдеход – GMC Terrain

Компактен всъдеход „премиум“ – Infiniti QX50

Компактен ван – Mazda5

Средноразмерен всъдеход – Ford Edge

Средноразмерен всъдеход „премиум“ – Lincoln MKX

Средноразмерен пикап – Honda Ridgeline

Миниван – Chrysler Town & Country

Пълноразмерен всъдеход – Chevrolet Suburban/GMS Yukon

Пълноразмерен всъдеход „премиум“ – Infiniti QX80

Пълноразмерен пикап – Ford 150 Light Duty

Голям пикап – Chevrolet Silverado Heavy Duty

Снимка: Ройтерс
 

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Извън Топ 10, с особено завидно пазарно представяне през май, могат да се похвалят Skoda (+20.3%), Seat (+20.0%), (+24.3%), Nissan (+8.0%) и Toyota (+6.0%). С подобрение в позициите си през май (16.1%) и в края на първите пет месеца на годината (15.7%), Volkswagen Golf запазва лидерската си позиция в Европа. На второ място през изминалия месец се подрежда Renault Clio (+22.6%), а на трето е Ford Fiesta (+1.0%).От JATO Dynamics акцентират върху отличното пазарно представяне през май на няколко модела, извън Топ 10 на най-продаваните в Европа. Това са Peugeot 308 (+77.3%), Seat Leon (+76.4%) и Citroen C3 (+62.2%).
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Агенцията JATO Dynamics публикува статистиката за продадените нови автомобили през изминалия месец в Европа и данните сочат, че през май търсенето се е увеличило с 4.3%, а в края на първите пет месеца на годината се наблюдава подобрение в пазара от 6.2% в сравнение с миналата година. От агенцията коментират, че повишение в продажбите се отчита в 24 от наблюдаваните 30 европейски държави, а с ръст в реализацията си за периода от януари могат да се похвалят 8 от основните 10 марки. В Топ 10, с най-добри показатели по отношение на продажбите си както през май, така и от началото на годината може да се похвали Renault, като една от основните причини за това се нарича Clio. Френската марка, която е четвъртата най-продавана в края на първите пет месеца на годината, е единствената сред основните десет, която може да се похвали с двуцифрено процентно увеличение в реализацията си както през май, така и за периода от началото на годината.
  • #17
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И Алуди ще получат награда за измами подкупи и агитации.Алуди се държи на плещите на булгаристанския ***.Едните като изчезнат изчезват и другите.
  • #16
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хюндай отвя германските разпадащи се варели.*** ни лук яли ни лук мирисали за тази новина.
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Hyundai спечели най-много награди в проучването J.D. Power IQSТри модела на Hyundai - новите Genesis, Elantra и Accent, са класирани начело в най-престижното проучване в индустрията - J.D. Power Initial Quality Study в областта за първоначално качество. Благодарение на представянето на трите модела Hyundai е на 4-то място сред компаниите в класацията, което е с 6 позиции по-напред от предходната година и начело на непремиум брандовете. Общо 6 модела на Hyundai са класирани в топ 3 в съответните класове. Santa Fe и Sonata са на второ място, а Equus на трето в своите сегменти. Това е третият топ резултат за Hyundai като непремиум бранд за последните 10 години и за четвърта година в топ 4 на всички компании в проучването. Анкетата се провежда от 28 години и представлява отправна точка за качеството на автомобила в първите 90 дни от собствеността. Получаването на наградата IQS за няколко автомобилни сегмента доказва отдадеността на Hyundai към качеството и потребителското удовлетворение за цялата ни продуктова гама, не само за луксозните ни коли. Наградите са истинското доказателство за огромната работа и отдаденост на всички в компанията Hyundai - в Корея и Монтгомъри, Алабама, коментира Дейв Зуковски, президент и изпълнителен директор на Hyundai Motor America.Класацията IQS служи за отправна точка в индустрията за качество на новите автомобили. Счита се за отлична прогноза за дългосрочната надеждност, което може да рефлектира значително върху решението за покупка на нов автомобил. Фокусът на проучването е динамични характеристики и сравнение на индивидуалните модели със сходни в сегмента.
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    рредгд ( преди 9 години )
    Вече ,напълно съм убеден ,че този РРЕ дето се изхожда ,навсякъде е абсолютно куку,момче вземи се лекувай,явно не го осъзнаваш,ама имаш сериозен психологичен проблем,недей да се пънеш и да се фукаш толкова-всички разбраха ,че не разбираш и грам от автомобили,камо ли пък от премиум марки.
  • #13
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-качествените в самозапалването да.Може да ги използват за олимпииски факли мухахахахахахахахахаха.
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    ASD ( преди 9 години )
    Jaguar toest INDIISKITE ? NQMA ANGLIISKI PREMIUM VECHEEE (OSVEN SPORTNI)A i az vijdam nemsko na purvo mqsto ??
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Целия свят не разбира - само RRE е наясно с нещата в премиум класа.Иначе и според мен вкусовете на американците доскоро бяха свързани само с това дали е V6 или V8 - скоростни кутии и др. подробности - кой го интересуват.С навлизането на европейските марки започнаха да откриват, че са карали каруци досега и сътоветно US марките се стегнаха. Мисля, че скоро ще започват да си връщат изгубените пазари от Японките.
  • #10
    5 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Nai-kachestvenite avtomobili na pyrvite mesta sa premiumite Lexus i Jaguar. Premiumite sa iaponski i angliiski. Vsi4ki ostanali sa za bednite golfadjii.