IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ

Машините на GM взеха най-много първи места в класацията на J.D. Power & Associates

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ

Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩАвторитетната компания J.D. Power & Associates съобщи резултатите от една от най-престижните класации в автомобилната промишленост – тази на най-качествените нови автомобили Initial Quality Study (IQS).

Изследването се провежда за 28-и път, като отчита количеството на повреди, появили се при 86 000 нови машини през първите 90 дни от експлоатацията им. Техните собственици отговарят общо на 233 въпроса от анкетата, а средната надеждност се определя от броя проблеми на 100 автомобила. Колкото са по-малко, толкова по-високо е качеството.

Резултатите показват, че в 6 от различните класове на първо място са модели на General Motors. Компанията Hyundai е поучила 5 награди, а Ford, Nissan и Volkswagen Group – по три.

Като цяло с най-малко повреди за втора поредна година са автомобилите на Porsche (74/100), следвани от Jaguar (87/100), Lexus (92/100) и Hyundai (94/100). Средната надеждност на изследваните модели е 116/100.
Моделите на Porsche избрани за най-качествени в САЩ
Класиране на най-надеждните автомобили по категории

Градски автомобил – Мazda2

Компактен автомобил – Hyundai Elantra

Компактен автомобил „премиум“ – Lexus ES

Компактен спортен автомобил – Mazda MX-5

Компактен спортен автомобил „премиум“ – Porsche Boxster

Средноразмерен автомобил – Chevrolet Malibu

Средноразмерен спортен автомобил – Dodge Challenger

Средноразмерен автомобил „премиум“ – Hyundai Genesis

Средноразмерен спортен автомобил „премиум“ - Porsche 911

Пълноразмерен автомобил – Kia Cadenza

Пълноразремен автомобил „премиум“ – Porsche Panamera

Малък всъдеход – Buick Encore/Kia Sportage/Nissan Juke

Компактен всъдеход – GMC Terrain

Компактен всъдеход „премиум“ – Infiniti QX50

Компактен ван – Mazda5

Средноразмерен всъдеход – Ford Edge

Средноразмерен всъдеход „премиум“ – Lincoln MKX

Средноразмерен пикап – Honda Ridgeline

Миниван – Chrysler Town & Country

Пълноразмерен всъдеход – Chevrolet Suburban/GMS Yukon

Пълноразмерен всъдеход „премиум“ – Infiniti QX80

Пълноразмерен пикап – Ford 150 Light Duty

Голям пикап – Chevrolet Silverado Heavy Duty

Снимка: Ройтерс
 

0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хамериканщини ( преди 9 години )
    Бе щом са класирали шевролет пред БМВ и Инфинити е ясно що за "класация" е това!
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Авторитетният американски портал HealthyStuff.org публикува ежегодния си рейтинг на най-екологичните интериори, чиито материали са най-благоприятни и безопасни за здравето на човека. Листата на най-добрите модели в това отношение оглавява Honda Civic, а най-зле е Mitsubishi Outlander Sport.Това е вече четвъртият по ред годишен екологичен рейтинг на американския изследователски център. Начело в него са японските модели Honda Civic, Toyota Prius и Honda CR-Z, но и накрая има техен сънародник - Mitsubishi Outlander Sport. В хода на изследването са тествани над 200 модела производство 2011-2012-а на най-популярните марки за наличие в интериорите им на опасни вещества като живак, сяра, кобалт, хром, бром, хлор, олово и никел, най-вече в тапицерията на волана, приборното табло, подлакътниците и седалките. Всички нови автомобили имат специфична миризма, която се предизвиква за съжаление най-вечеот вредните вещества в пластмасите и тапицерията на интериора. Те могат да предизвикат здравни проблеми от сорта на алергии, световъртеж, нарушение работата на черния дроб, прилошаване и да провокират дори онкологични заболявания. Още повече, че интериорът на колата е затворено пространство в което средния автомобилен собственик прекарва от 1,5 до 3 часа дневно.Изследванията сочат, че, стоейки в колата, шофьорът и пътниците му се подлагат на въздействие от цял коктейл химически средства, които се отделят от материалите в интериора на малки дози, но постоянно. При това липсва регламентиране на тази изпарения и собственика на колата дори няма представа за мащабите на реалната вреда която понася и той и спътниците му. Много често в пластмасовите материали и тези за импрегниране срещу пожар има хром, бром, олово и тежки метали. Въздействието им се засилва от повишена температура при силно нагряване на таблото и седалките от слънцето, като се повишава нивото на вредните изпарения.Според авторите на изследването, основната им задача е била да покажат на купувачите опасността, на която са подложени ежедневно, както и да накарат производителите да се замислят и работят за подобряване екологичността на колите си и в случая да търсят алтернативни на вредните за здравето на пътниците материали.
  • #27
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ле ле , французите са трагиччни ! Само Фиат са по-зле
  • #26
    9 rate up comment 7 rate down comment
    expert ( преди 9 години )
    И двете корейски марки са в челото, Фолксваген малко над двойкаджията Фиат.. Какво да кажа! Това е най-реалната класация за тази година.
  • #25
    4 rate up comment 3 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Прав си колега, но коласацията не е само за скъпите коли и при спортните предполагам хората оценяват спортните качества. Колкото и субективна да е показва някаква тенденция а също в описанието пише, че са сравнявани и с други модели в съответния клас.
  • #24
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 9 години )
    Тази класация не се основава на данни от повреди, а на отговори от собствениците на въпроса "доволни ли сте или не от кое?".Сещате се веднага повечето от тях "набутали са се" със скъпи коли какво ще отговорят на въпросника и (на себе си):).А първото място за спортна кола винаги е "частен случай" - никой собственик не я кара зиме, в лугата, по лоши пътища, до езерото, до реката, а само по най-гладкия асфалт (по DIN):)
  • #23
    4 rate up comment 6 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Цитирал съм класацията на jdpower за удовлетвореност след първите 90 дни.Какво ви прави впечатление?Доста европейски модели, като 4 от моделите са на VW Group и само 1 на Toyota които са традиционни за USA.T.e. пластовете се разместват-корейците и европейците нстъпват в USA а USA се подобряват.
  • #22
    4 rate up comment 2 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Large Premium Car2013 Lexus LSMidsize CUV2013 Nissan MuranoMidsize Car2013 Volkswagen PassatMidsize Premium CUV2013 Porsche CayenneMidsize Premium Car2013 BMW 5 SeriesMidsize Premium Sporty Car2013 Mercedes-Benz SL-ClassMidsize Sporty Car2013 Ford MustangMinivan2013 Honda OdysseySub-Compact CUV2013 Buick Encore
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    City Car2013 FIAT 500Compact CUV2013 Mazda CX-5Compact Car2013 Chevrolet VoltCompact Multi-Purpose Vehicle2013 Kia SoulCompact Premium CUV2013 Audi allroadCompact Premium Car2013 Lincoln MKZCompact Premium Sporty Car2013 Porsche BoxsterCompact Sporty Car2013 Volkswagen GTILarge CUV2013 Nissan ArmadaLarge Car2013 Dodge ChargerLarge Heavy Duty Pickup2013 Ford F-250/F-350 Super DutyLarge Light Duty Pickup2013 Chevrolet AvalancheLarge Premium CUV2013 Land Rover Range Rover
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Каденца и Спортидж фаворити в съответните сегменти, с което КИА изкачи 4 стъпала нагоре в класацията спрямо предходната годинаКИА постигна най-висок IQS резултат като надхвърли средния за американската индустрияСпортидж с втора поредна IQS награда, докато Каденца получава първо отличиеПроучването за качество (IQS) от J.D. Power 2014 определи КИА Спортидж и Каденца като лидери в съответно сегмента на компактните SUV автомобили и елегантни лимузини в Съединените Щати. С това, корейският авто-производител се премести с 4 позиции нагоре в класацията спрямо 2013г. и зае престижното 6-то място сред общо 32 автомобилни марки. За втора поредна година КИА Спортидж заема челно място в класа на компактните SUV автомобили, докато Каденца бе за първи път отличена в категория лимузини.Резултатите от проучването за качество (IQS) от J.D. Power 2014 са доказателство за дълготрайната политика на КИА с основни акценти върху качеството на нашите продукти, имиджа на марката и удовлетворение на клиентите, каза John Crowe, вице президент, сервизна и след продажбена дейност, КИА Моторс Америка. Спортидж и Каденца са две изключителни доказателства за прогресивното развитие на бранда по отношение на дизайн, качество, управление и технологии.Освен най-високия рейтинг на КИА до момента в американската класация, и поредната награда за Спортидж, резултатът на Каденца е вторият най-добър в историята на КИА. Годишният доклад на J.D. Power анализира мнението на 86 118 участници в Америка за 239 превозни средства в 23 сегмента. Автомобилите се оценяват на база удовлетворение от управлението, двигатели и трансмисии, и проблеми свързани с качеството.