IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интериорът на новото Volvo XC90

Най-луксозният автомобил, който компанията някога е произвеждала

Интериорът на новото Volvo XC90

Шведският производител Volvo разпространи първите официални снимки на изцяло новото поколение XC90. Те разкриват интериора на автомобила, чиято премиера ще се състои през август.
Интериорът на новото Volvo XC90
Снимка: Volvo

"Това е най-луксозният интериор, който някога сме създавали във Volvo", казват шведите. В салона на новото XC90 се вижда голям дисплей, който е чувствителен на допир и заменя обичайните бутони по конзолата на колата. Дисплей е предпочетен и за уредите на арматурното табло. Освен това моделът предлага уникални решения като лост за скоростите, който е изработен от кристално стъкло от шведската компания Orrefors. За седалките и определени части от салона е използвана фина кожа, а клиентите ще могат да избират декоративни елементи, които са изработени от дърво или алуминий.

Сред екстрите на борда са климатик с четири отделни зони, системата CarPlay на Apple, която разпознава гласови команди, ортопедични седалки с масаж и вентилация и много др.

Новият XC90 ще се предлага в конфигурация със седем седалки, като на последния ред ще могат да се настаняват пасажери с ръст до 1.70 метра, сочи информацията.

Освен много луксозен новият XC90 ще бъде и далеч по-ефективен. Моделът се изгражда на новата платформа SPA, благодарение на която ще бъде сред най-леките в своя клас. Що се отнася до двигателите, те ще бъдат от семейството VEA (Volvo Engine Architecture).

Премиерата на новото Volvo XC90 ще се състои през август. Моделът ще се произвежда в Швеция.

Още за новото Volvo XC90 вижте ТУК

Тагове: volvo xc90
0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Цялата централна конзола е крива и това не е илюзия а истина, цялата централна колона е извита към водача, за удобство предполагам, но тази извивка прави централната конзола и всичко по нея да изглежда криво. Ъгъла под който се скосява таблото отгоре, прави дисплея да изглежда крив, голямата грешка е че дисплея е сложен прав а не легнал, защото така подчертава кривината, духалките са другата грешка, залепени са за дисплея. И създават с него една хипотетична линия, но в долната част където е скоростния лост извиката на централната конзола е също много видима и линията спрямо духалките изглежда крива. И кривината отгоре на таблото и кривината на часта със скоростния лост спрямо централната конзола с десплея и духалките натъртва, че всичко е криво и създава едно впечатление за недовършеност на детайлите, сякаш е пипано през пръсти.
  • #8
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много дразнещ интериор. Постарали са се и са вложили качествени материали, но не са ги съчетали така, че да са наслада на окото и душата. Влизайки в подобен автомобил би трябвало да се отпущаш и да се отдаваш на удоволствието от шофирането, а в случая интериора по-скоро натоварва. Определено не ми харесва.
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Централния дисплей наистина е издънка, освен, че е разположен по височина, но и горната линия на таблото минава под лек ъгъл отгоре, което създава илюзия, че дисплея е поставен леко накриво.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    На мен, ми харесва.МНОГО.Изчистен, различен от немското виждане за интериор и определено луксозен.Съгласен съм, че теуевизора, можеше да го сложат "легнал", а не прав. :)
  • #5
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Време е Волво да уволни дизайнерския си екип и да си докара нови хора. Какъв е тоя дисплей. просто като магнит привлича погледа, сякаш нещо не е наред. Как може да са обърнали дисплея по височина, вместо по ширина. Все едно да видя в някое жилище, телевизора завъртян на страни. И да не искаш да го гледаш, то просто погледа ти отива на този дефект.
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Това за мен е пример за изчистен и елегантен интериор. Вярвам и че материалите ще са на ниво. Браво на Волво.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Горната *** на таблото с тоя дисплей 3:4 нещо куца. Не е най елегамтното решение на въпроса според мен. Иначе браво за лукса.
  • #2
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Изглежда по-скоро недодялано
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Страхотен интериор - изчистено и подредено, браво на Волво!