IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интериорът на новото Volvo XC90

Най-луксозният автомобил, който компанията някога е произвеждала

Интериорът на новото Volvo XC90

Шведският производител Volvo разпространи първите официални снимки на изцяло новото поколение XC90. Те разкриват интериора на автомобила, чиято премиера ще се състои през август.
Интериорът на новото Volvo XC90
Снимка: Volvo

"Това е най-луксозният интериор, който някога сме създавали във Volvo", казват шведите. В салона на новото XC90 се вижда голям дисплей, който е чувствителен на допир и заменя обичайните бутони по конзолата на колата. Дисплей е предпочетен и за уредите на арматурното табло. Освен това моделът предлага уникални решения като лост за скоростите, който е изработен от кристално стъкло от шведската компания Orrefors. За седалките и определени части от салона е използвана фина кожа, а клиентите ще могат да избират декоративни елементи, които са изработени от дърво или алуминий.

Сред екстрите на борда са климатик с четири отделни зони, системата CarPlay на Apple, която разпознава гласови команди, ортопедични седалки с масаж и вентилация и много др.

Новият XC90 ще се предлага в конфигурация със седем седалки, като на последния ред ще могат да се настаняват пасажери с ръст до 1.70 метра, сочи информацията.

Освен много луксозен новият XC90 ще бъде и далеч по-ефективен. Моделът се изгражда на новата платформа SPA, благодарение на която ще бъде сред най-леките в своя клас. Що се отнася до двигателите, те ще бъдат от семейството VEA (Volvo Engine Architecture).

Премиерата на новото Volvo XC90 ще се състои през август. Моделът ще се произвежда в Швеция.

Още за новото Volvo XC90 вижте ТУК

Тагове: volvo xc90
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    M ( преди 9 години )
    Да им се чуди човек на тези от Волво как не са взели няколко от коментиралите по-долу за главни дизайнери...
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Централния панел с кухината отдолу/отзад го има при доста модели на Volvo, а иначе поне Prius-a който аз съм карал подлакътника му си е нормален а конзолата на която е ск. лост е по-виска и по-наклонена.Големия подлакътник и високиата централна конзола ги има много отдавна при BWM, MB и AUDI.
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    executive ( преди 9 години )
    Мда,пипнали са го доста добре,интериора на мене ми харесва,а този под мене дето казва ,че били взели подлакътника от Приус,ти братле ,качвал ли си се някога във Волво,виждал ли си 940,960 били взели подлакътника на некакъв чайник,смех,я ходи да си пишеш домашното.
  • #16
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-готиното в цялата кола е че са взели подлакътника от Приус който е адски практичен и удобен. Отдолу има място да си слагаш разни неща, а отгоре можеш целия да се облегнеш и да разположиш много копчета, джойстици и др. неща за управление на колата. А като цяло интериора никак не ме радва. Снимката на концепта, който е дал autoenthusiast е просто класи над това, което са направили в момента. Голямо разочарование, а иначе Волво ми е една от любимите марки.
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Ееее-направо не е истина. По принцип избягвам да коментирам дизайн защото е въпрос на вкус, но това тука прилича на американка или на KIA Sorento стария модел.Когато показаха концепта - ахнах точно от интериора - най красивия който съм виждал на снимка. Вижте го какво беше http://image.europeancarweb.com/f/news/1308_volvo_concept_coupe/53005820/volvo-concept-coupe-interior-18.jpgИ погледнете това отгоре.
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Станчев ( преди 9 години )
    Автомобилите на Волво ми харесват, но с този волан от Фиат 500...
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Volvo и мен много ме радват, дори съм хвърлил око на един XC60. Добри отзиви чувам, а и за града е по-добре от огромния XC90.
  • #12
    13 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 9 години )
    Това не е телевизор, че да трябва да е широкоекранен. Отделно трябва да е достъпен за водача, а един по-широк дисплей ще стига до жабката - я докато карате пробвайте да се пресегнете на такова разстояние. Дизайна ми харесва, но като цяло не ми харесва идеята за дисплеи - аз си предпочитам копчетата. Волво едно време се гордееха, че можеш да управляваш всичко с ръкавици. Е с този дисплей не можеш.
  • #11
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Митко ( преди 9 години )
    На мен ми харесва. Не е революция, но и няма как да бъде, предвид фукнциите, които трябва да изпълнява едно автомобилно табло. И според мен дисплея е прав, защото една от важните му функции ще е навигацията, а там важното е да виждаш пътя напред, а не настрани, нали?
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    tozi display ni6to ne e kato razmer, a i ne e purviq v industriqta, za spravka- tesla model S!drugo me pritesnqva, 4e i volvo po4vat 4rez tezi ekrani da vkarvat poleka-leka avtonomiqta v kolite...skoro 6te si imame 4astni avtobusi, koito nqma da mojem da upravlqvame!s 2 deca na borda i da ne sum v kontrol...malko mi e nervno, osobeno v BG avto-junglata!