IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първа снимка на новото Peugeot 508

Моделът ще получи платформата EMP2, сочат спекулациите

Първа снимка на новото Peugeot 508

Първа снимка на новото Peugeot 508 разпространи изданието Worldcarfans. Моделът трябва да бъде представен пред публика през втората половина на тази година.
Първа снимка на новото Peugeot 508
Към момента няма официална информация за новия 508, но спекулациите сочат, че в случая не става въпрос за фейслит, а за напълно нов модел. Peugeot 508 се появи през 2010 година и до момента не е преминавал през обновление.

Твърдението, че моделът ще получи ново поколение само четири години след премиерата си, звучи нелогично. Обикновено жизненият цикъл на автомобилите е по-дълъг. Изданието обаче се аргументира с факта, че френската компания вече разполага с новата си платформа EMP2, благодарение на която моделът 308 спечели титлата "Автомобил на годината в Европа 2014". Ако 508 получи въпросното ново шаси, то можем да очакваме автомобилът да бъде едновременно по-просторен и осезаемо по-лек, както и по-безопасен. Настоящият Peugeot 508 използва поостарялата платформа PF3, която стои и в основата на Citroеn C5 и Peugeot 407.

Освен по-модерно шаси новият 508 ще получи и обновен дизайн. Както се вижда от снимката новостите засягат както светлините и капака на двигателя, така и бронята и решетката на радиатора, която е заимствана от най-новите автомобили на Peugeot.

Всички подробности за Peugeot 508 ще станат ясни по-късно тази година, когато трябва да се състои премиерата на модела. Както и до сега той ще се произвежда в Рен, Франция за пазара на Еврпа и в Ухан, Китай от джойнт-венчъра Dongfeng-PSA. Твърди се също така, че новото поколение ще бъде позиционирано по-високо, което ще се отрази и на цените на модела.

Снимка: worldcarfans / terranismo.wordpress

Тагове: emp2 peugeot 508
0 от 500