IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Моделната гама на компанията ще бъде разширена с 8 модела

Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Алиансът Fiat Chrysler Automobiles планира инвестиции от 5 млрд. евро в марката Alfa Romeo. Това стана ясно по време на представения от Сержио Маркионе 5-годишен план за работата на групата, съобщава Automotive News.
Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo
Парите ще бъдат използвани за разширяването на моделната гама на италианския производител. Предвижда се пускането на 8 нови модела, като всички те ще се произвеждат на Апенините на новата платформа Giorgio, която е предназначена за машини със задно предаване или такова към четирите колела. Шасито може да се ползва както от компактни возила, така и от кросовъри, като на него ще бъдат създадени и новите модели на Chrysler и Dodge.

Благодарение на разширяването на моделната гама в Alfa Romeo разчитат да достигнат годишен обем на продажбите от 400 000 автомобила. През 2013 г. резултатът на италианския производител бе едва 74 000 единици.

Маркионе не разкри подробности за новите модели. Знае се само, че един от тях ще е готов в края на 2015 г., а останалите в периода 2016 - 2018 г. От предлаганата в момента гама отпада MiTO, а Giulietta при смяната на поколенията ще премине на задно предаване и ще се предлага като седан, който да се конкурира с Mercedes-Benz CLA.

Ще има и седан със средни размери, който вероятно ще се казва Giulia. Същото име ще получи и комби версията на този модел. Освен това италианците предвиждат голям премиум-седан, който да си съперничи с BMW 6-Series, кросовър - по-голям от BMW X3, но по-малък от BMW X5, както и още един кросовър с големи размери.

Топ моделите на Alfa Romeo ще получат двигатели Ferrari. За останалите са предвидени 4-цилиндрови бензинови мотори с мощност от 110 до 330 к.с. и 4-цилиндрови дизели - от 110 до 210 к.с. По-мощните дизели с 6 цилиндъра ще имат между 250 и 350 к.с., а бензиновите - между 400 и 500 к.с.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 38 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Алфата е *** и *** ще си остане .Като нова, по-скъпа от бмв с по-мощен мотор .Като стара, по-евтина от голф 2 .Смешни са по пътищата: 150 коня Алфа е по-бавна от Голф 4 110 коня .Жалки са .
  • #8
    5 rate up comment 30 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Докато японските фирми с реален труд изграждат престижа си, за европейските фирми е важно да възстановят производството на "умряла" марка с наличните си шасита и двигатели, знаейки, че на европееца се набива да се прехласва по старите "икони".
  • #7
    3 rate up comment 31 rate down comment
    тухлата ( преди 10 години )
    италианска бангия друго си е руската класика
  • #6
    12 rate up comment 41 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    От статията става ясно, че интереса към тази марка спада катастрофално. Изгубена кауза. Ако изобщо е имало кауза. Алфа стана известна единствено с ужасно ниското качество.
  • #5
    33 rate up comment 1 rate down comment
    1! ( преди 10 години )
    Обещания! На яве нищо! Дано нещата се променят защото наистина Алфа ромео и Ланча са автомобилни икони и не заслужават днешната си съдба.
  • #4
    20 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Култова друг път. Имат едно интеграле от преди 25 години. Не помня от кога не съм виждал по улиците Ланча. Моделите им от последните 12-13 години, бяха отвратително грозни и дори италианците спряха да ги купуват.
  • #3
    31 rate up comment 11 rate down comment
    бат Васко ( преди 10 години )
    Много хубаво, обаче за съжаление FIAT засега пренебрегват далеч по-интересната, поне за мен, Lancia, която в момента изглежда на последни издихания. Дано я спасят, защото това е марка, всичките модели на която могат да бъдат наречени култови.
  • #2
    51 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Успех на италианците! Те са доказали че могат! "Топ моделите на Alfa Romeo ще получат двигатели Ferrari" - това звучи добре. Защото рекламата не е всичко в този бизнес.
  • #1
    51 rate up comment 1 rate down comment
    Един там ( преди 10 години )
    Пожелавам успех на любимата ми марка ...Пък дали ще успеят, ще видим...