IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Моделната гама на компанията ще бъде разширена с 8 модела

Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Алиансът Fiat Chrysler Automobiles планира инвестиции от 5 млрд. евро в марката Alfa Romeo. Това стана ясно по време на представения от Сержио Маркионе 5-годишен план за работата на групата, съобщава Automotive News.
Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo
Парите ще бъдат използвани за разширяването на моделната гама на италианския производител. Предвижда се пускането на 8 нови модела, като всички те ще се произвеждат на Апенините на новата платформа Giorgio, която е предназначена за машини със задно предаване или такова към четирите колела. Шасито може да се ползва както от компактни возила, така и от кросовъри, като на него ще бъдат създадени и новите модели на Chrysler и Dodge.

Благодарение на разширяването на моделната гама в Alfa Romeo разчитат да достигнат годишен обем на продажбите от 400 000 автомобила. През 2013 г. резултатът на италианския производител бе едва 74 000 единици.

Маркионе не разкри подробности за новите модели. Знае се само, че един от тях ще е готов в края на 2015 г., а останалите в периода 2016 - 2018 г. От предлаганата в момента гама отпада MiTO, а Giulietta при смяната на поколенията ще премине на задно предаване и ще се предлага като седан, който да се конкурира с Mercedes-Benz CLA.

Ще има и седан със средни размери, който вероятно ще се казва Giulia. Същото име ще получи и комби версията на този модел. Освен това италианците предвиждат голям премиум-седан, който да си съперничи с BMW 6-Series, кросовър - по-голям от BMW X3, но по-малък от BMW X5, както и още един кросовър с големи размери.

Топ моделите на Alfa Romeo ще получат двигатели Ferrari. За останалите са предвидени 4-цилиндрови бензинови мотори с мощност от 110 до 330 к.с. и 4-цилиндрови дизели - от 110 до 210 к.с. По-мощните дизели с 6 цилиндъра ще имат между 250 и 350 к.с., а бензиновите - между 400 и 500 к.с.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #29
    16 rate up comment 0 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    До колкото знам на черокито слагат двигател на VM Motori - са много зле. Аз карах опел с такъв и правих основен ремонт на 90 хил. км.Двигателите на FIAT са добри. Не забравяйте, че те са измислили съвременната common rail технология и познавам коли Iveco които са на по близо 1 000 000 км и си джиткат.
  • #28
    15 rate up comment 1 rate down comment
    150 жтдм ( преди 9 години )
    До *** дето лае,че алфа 150 коня ,била по-бавна от 110 тди гоуфу. Та да ти вметна само пич,че със 147 жтдм 150 -правя сами да си говорят такива 110-ки гоуфаци, на акъла ли ти е -какво говориш празни приказки,мен. Дизела на фиат са стахотни мотори,а и бензиновите такива,особенно на Арезе моторите нямат грешка.
  • #27
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    3.1 както и по-стария 2.5 бяха разработка на ВМ мотори която е италянска компания ,но беше автономна. Да такива мотори се поставяха в крайслер инякои модели на алфа ромео ,но не са разработка на концерна фиат. За разлика от тях 1.9 и 2.4 ЖТД са си фиатова разработка и се доказаха като отлични и безпроблемни.
  • #26
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Haco ( преди 9 години )
    За близо 150 000 км моята баба ми е правила един единствен проблем в часта двигател/скорости. Проблема беше в скоростите, които са немски.... И въобще за близо 10 години каране на Алфи, съм имал проблеми само с немските части в тях... Дали е случайно ?
  • #25
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    преди да даваш квалификации за някои по добре провериили недеи те Фиат са най-надеждните ,аиде със здраве си го караи
  • #24
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Любопитен ( преди 9 години )
    Дизелите на ФИАТ се водят JTD и в списъка на този тип двигатели не фигурира 3.1 литров вариант.О, свещена простота...
  • #23
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    по право всички дизели на марката са проблемни
  • #22
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    аз понеже имам Джип Грандчероки мога да кажа че двигатела 3,1 дизел е на фиат и е пълен батал в България няма такав автомобил без ремонтиран двигателно те са евтени защото направо си ги взимат окотени от вън и ги продават тук
  • #21
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Любопитен ( преди 9 години )
    Така си и знаех - празни приказки. Голям лаф и жълти стотинки всеки може да извади, нали?Като изключим спрения през 2001ва 1,4 12V ще се радвам да ми кажеш за друг проблемен двигател на ФИАТ.
  • #20
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    много са двигателите които не издържат но ако си фен на Фиат със сигорност ги знаеш това че се правиш на разсеян не те спасява