IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продължава да бъде лидер по продажби

За първото тримесечие японският автопроизводител е реализирал 2,58 млн. превозни средства

Toyota продължава да бъде лидер по продажби

Toyota Motor е продала най-много автомобили през първото тримесечие в световен мащаб, побеждавайки основните си конкуренти General Motors (GM) и Volkswagen (VW), предава WBPOnline.
Toyota продължава да бъде лидер по продажби
Снимка: Ройтерс

За първите три месеца на 2014 г. японският автопроизводител е продал 2,58 млн. превозни средства. За успеха са допринесли високото търсене в Япония и Китай и по-слабата йена.

GM и VW все още не са оповестили своите окончателни резултати за тримесечието, но очакванията са, че са продали по около 2,4 млн. автомобила.

Прогнозите са, че Toyota ще отчете рекордна печалба в размер на 1,9 трлн. йени за финансовата година, приключила на 31 март, въпреки извършените разходи за изтегляне на автомобили от пазара.

Анализаторите очакват, че японският автопроизводител ще остане номер едно в индустрията в следващите години.

2013 г. бе успешна за Toyota, която продаде 9,98 млн. превозни средства. GM пласира 9,71 млн, а немският VW – 9,7 млн. броя.

По-рано този месец базираният в Токио концерн съобщи, че изтегля от пазара 6,58 млн. коли в глобален мащаб. Това е едно от най-големите изтегляния на превозни средства, познати на индустрията. До него се стигна след открити дефекти, свързани с различни части – от управлението до седалките.

Най-големият производител на автомобили в света заяви, че не са му известни никакви катастрофи или наранявания в резултат от дефектите, установени в 27 модела на Toyota, сред които RAV4 и Yaris. Дефекти бяха установени също и при моделите Pontiac Vibe и Subaru Trezia, които компанията произвежда за GM и Fuji Heavy Industries.

Още икономически автомобилни новини четете в Investor.bg

0 от 500
  • #52
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    у вас пазара е колкото у едно смол американ вилидж в най-утрепания щат. тойота има 10 милиона продажби - боли ги фара за вашто село.А ако искаш лукс и имаш кеш си купуваш Лексус - за справка питай Принц Албер II.
  • #51
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Я кажи швабско фенче колко трябва да са мощни средно статистическите автомобили! Кажи капацитето!Според японците най-добре се пласират колите до 200 к.с. и те произвеждат и предлагат на пазара именно тях. Имат си и спортни модели, които разказват играта на немските спортисти. Та какво искаше да кажеш не разбрах. Може би, че Корола примерно трябва да има модели с 400 к.с. ли, както Гоуф? Като ти се кара нещо бързо се качваш на Субару или Лексус. Така, че се избърши, че капиш!
  • #50
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В Монако (града държава) през 2012 г. има 424 станции за зареждане на електрически автомобили. Поради тази причина Принц Алберт 2 е заменил досегашния си Приус с плъг ин версията на същия модел, за да може да се движи предимно на електричество. В немските форуми му се възхищават и много немци са на мнение, че един принц в една мъничка държава прави много повече за екологията отколкото уж загрижените немци, които само приказват за екология, но всъщност нищо не правят и замърсяват с дизелите си.
  • #49
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тойота били продавали евтини коли? Корола смазва по продажби голфа, а цените им са съответно от 18400 евро и 17175 евро. Така че Тойота продава хем по-скъпи, хем повече коли. Оттам и многократно по-голямата им печалба. Вурстовете пак станаха за смях.
  • #48
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Albert II ( преди 10 години )
    До кухата немска хралупа:
  • #47
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Albert II ( преди 10 години )
    Я да видим принца на Монако какво кара! А Тойота Приус:http://hybrid-piloten.de/1531/toyota-prius-plug-in-hybrid-wird-geadelt/Какво друго кара принца. Хоп един Лексус:http://***.newfleet.de/news/artikel/lesen/2011/04/lexus-ist-hoflieferant-in-monaco-35216/Коя е официалната кола на кралство Монако:Лексус.Абе тея кралски особи що не са питали кухия фен на немското в този форум преди да се прецакат с тези японски автомобили?
  • #46
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Простоват селянино в Монако най-големия баровец е принца на Монако и се вози в Лексъс.От ден на ден ставате по прости селяни.Неосведомени задръстени и злобни.
  • #45
    2 rate up comment 9 rate down comment
    \ ( преди 10 години )
    Добре ,де ями кажете ,защо баровците в Монако ,не карат японски коли,щото не разбират и нямат пари ли,да единствено видях GT-R,като по-стойностна японска кола там.Всичко друго е Италиянско,Немско,Английско.Та я ми коментирайте това,че аз съм малко глупавичък и не мога да схвана.
  • #44
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тойота продала най-много, но не се знаело другите марки колко били продали, но предполагали. Това е толкова смешно, нещо като коментар на Дошо. Не виждам много смисъл за сравняване. Тойота е евтина бюджетва марка. 70% от продажбите и са от моделите ай го, аурис и корола.Тоест евтини моделчета за фирмения и административен автопарк още помня забравените с години в подземен паркинг тойоти, купени на килограм от някакво американско кметство. ФВ продава скъпи Аудита, Поршета, Ламбота, Бентли, Бугати
  • #43
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Разликата между немските и другите автомобили, е че всички искат немско, но малко хора могат да си го купят, а такива като Тойота са по достъппни и хората ги взимат щото това могат да си позволят. То и Форд продава повече от Мерцедес, ама какво от това. Все пак Голф е номер 1 в Япония избран от японци, а в кола на годината победители са все немски марки. приуси-умриуси и други лузърски коли в кереча.