IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи своя бъдещ флагман

В Пекин компанията демонстрира концепцията Vision Future Luxury

BMW представи своя бъдещ флагман

Показаният от BMW на автосалона в Пекин Vision Future Luxury засега е единствено концептуален модел, но мнозина виждат в него бъдещ сериен автомобил, който ще се превърне във флагман на германския производител. Автомобилът ще бъде по-голям, по-скъп и по-престижен от настоящия върхов модел в гамата - 7-Series.
BMW представи своя бъдещ флагман
Снимка: Ройтерс

В конструкцията на концепта са използвани алуминий и карбон, които доставят изключителна здравина. И позволяват поставянето на врати, които се отварят срещуположно, твърдят създателите на машината. И уточняват, че вместо цяла средна колона карбонът позволява включването на корпусите на седалките като носещ елемент.
 
Концептът е получил също така фирмените лазерни челни светлини, които дебютираха на пазара с модела i8. Задните фарове пък са изградени с органични светодиоди (OLED).

Футуристичният интериор на BMW Vision Future Luxury е изработен от кожа и трябва да създаде топла и уютна атмосфера. Мястото на водача е снабдено с няколко монитора, които играят роля както на традиционни дисплеи, отговарящи за показанията на бордовия компютър и на мултимедийната система, така и на приборни панели.

Концептът е получил и проекционен дисплей от ново поколение, който работи на принципа „допълнена реалност“. Неговите показания излизат непосредствено пред погледа на водача и го информират за ограниченията на скоростта, пътните знаци и светофарите. А също така предупреждават шофьора за опасност от сблъсък.

Задните седалки разполагат със собствени монитори, които са свързани с мултимедийната система ConnectedDrive. От BMW твърдят, че благодарение на архитектурата на задната част на интериора всеки пътник разполага със собствено индивидуално пространство, наречено „зона на комфорт“. Самите задни седалки са разделени от масивна конзола.

За агрегата на машината засега не се споменава нищо, тъй като в BMW искат да се ограничат с демонстрация на най-новите си технологии и дизайн. Слуховете твърдят, че BMW Vision Future Luxury представлява предвестник на новата 7-Series. Не е изключено обаче той да се превърне в принципно нов модел – 9-Series.

 

0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само не ми е много ясно как секретарката ще *** кремвирша на задната седалка?!
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Citron ( преди 10 години )
    Tova si bezideen kloning na Citroen Metropolis. http://***.caranddriver.com/photo-gallery/citroen-metropolis-conceptNo te nemcite tova si mogat - samo kopirat avangarden dizajn, nishto sobstveno nemogat da izmisliat.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Не мога да кажа че съм впечатлен.Но в концепцията има дост интересни детайли и елегантни линии които ако се впишат правилно в новото поколение на 7серия че е супер :)Странно но когато някой прозиводител извади концепт винаги пльоска този вече изтъркан "концептуален" интериор :) вярно че за това си има чисто техничско обяснение...семпъл и лесен за изработка затова че го правят на бърза рака и слагат колкото да има нещо вътре :)Но все пак като правят концепт може да наблегнат и на интериора :)
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Wow ( преди 10 години )
    На мен пък предницата повече ми допада с лека забележка към бъбреците, но фаровете са уникални и колата изглежда голям хищник! Поздрави за дизайна и дано го запазят най-близко до концепта!
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Извинявайте, не знаех, че съм длъжен да го харесам:D
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    BMW - РАДОСТТА ОСВОБ ( преди 10 години )
    Едно време (до началото на 90-те) имаше два автомобила - мерцедес и всички останали. Сега стейтмънта е "BMW и другите".Смяната на позициите стана окончателно преди година-две когато новата тройка беше обявена за "най-добрият мерцедес правен някога". От също толкова време BMW са лидер в продажбите чупейки всеки месец/тримесечие/година предишните си рекордни постижения.РАДОСТТА ОСВОБОЖДАВА СЪЗНАНИЕТО
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Било пълна грозотия, примижавали били фаровете... Все разбирачи, ама на бас че като я видите на живо и ще ви паднат ченетата
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ui4o ( преди 10 години )
    tree da si nai-golemiq ni6tojnik da kaje6 na tova proizvedenie 4e bilo grozno.tezi deto go tvardqt i maikite im ne sa gi haresvali pa kamoli nekoi drug,indianci.to e palnata tehnologiq tiq sme6ki grozno im bilo... :D
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хора нямащи допир с Бмв защо коментират ? Така или иначе са просто лаици по темата
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    много си е готин дизайна даже