IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Силен старт за Outlander PHEV в Европа

Хибридният SUV на Mitsubishi записа над 19 100 поръчки

Силен старт за Outlander PHEV в Европа

Поредното доказателство, че автомобилите с електрическо задвижване набират популярност на Стария континент, идва от Mitsubishi. Европа се превърна в най-големия пазар за хибридния SUV модел на японската компания, след като за само 4 месеца Outlander PHEV записа над 19 100 поръчки.
Силен старт за Outlander PHEV в Европа
Снимка: Mitsubishi

Най-силният пазар за Outlander PHEV е Холандия. Продажбите на модела в Европа стартираха преди шест месеца именно на този пазар, а днес бе осъществена доставката на 10-хилядния Outlander PHEV в Холандия. Борят на поръчаните Outlander PHEV в страната към 31 март достига 13 700 автомобила.

От началото на годината стартира постепенно въвеждане на Outlander PHEV в останалата част от Европа, което увеличи поръчките за модела до над 19 100, съобщават от компанията. А това превръща Европа в най-големия пазар за авангардния модел. В Япония, където продажбите стартираха преди повече от година, общият брой на поръчките е 13 500.

Плановете на Mitsubishi предвиждат до 2020 година 20% от произвежданите от компанията автомобили да са с електрическо/хибридно/плъг-ин хибридно задвижване.

Подробности за Outlander PHEV вижте ТУК

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 10 години )
    Ами да Баварец, сега това може да ти се струват глупости, но реалността е такава, че ВАГ в частност и Ауди правят всичко възможно, да реализират печалби докато могат или докато не могат да доят кравата! Защо германците не подкрепиха по строгите ограничения за емисии? Защото половината им индустрия, АМГ, М, РС всички тези модели трябва или да ги спрат или да им сложат двигатели на трабанче! За дизеловите им пеяки да не говорим.И те няма да работят по чист технологи, докато правят рекрди с дизели!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    щом записват рекордни продажби - значи са по умни от NEVи няма нужда да му слушат тъпизмите
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 10 години )
    Мдааа, а Ауди тракат все още с дизелчетата и записват рекордно продажби! Колко много потенциал, неизползван за съжеление, има в тази компания но е под шапката на ВАГ! Кога ли е те ще стъпят на хибридния/електрическия пазар, където е бъдещето и ще загърбят пустата му печалба?
  • #5
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Предницата само на мене ли ми прилича на старото поколение Citroen C4?
  • #4
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Аз кой друг ?!? ( преди 10 години )
    Mitsubishi много ми паднаха в очите след като копираха харовете на Range Rover. Заприличаха на Китайците преди години ( видяхме нещо хубаво дай да го гепим ).
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 10 години )
    Поредния модел, при който дизайна е направо съспан спрямо стария вариан. Не коментирам техническите предимства на новите модели.
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В холандия навсякъде по улиците на Амстердам е този модел. СУпер е браво.
  • #1
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Rampage ( преди 10 години )
    Пръчки може, да не са дръжки само! :)