IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti сложи мотор от GT-R на Q50

Компанията разкри подробности за концептуалния Eau Rouge

Infiniti сложи мотор от GT-R на Q50

В Женева Infiniti най-после даде подробности за силовия агрегат, на който разчита концептуалният модел Q50 Eau Rouge. Той бе показан още на изложението в Детройт, но тогава техническите му характеристики бяха запазени в тайна.
Infiniti сложи мотор от GT-R на Q50
Infiniti Q50 Eau Rouge (Червената вода) носи името на един от завоите на пистата „Спа-Франкоршан” в Белгия. Седанът е получил 3.8-литровия двигател с 6 цилиндъра и две турбини от суперколата Nissan GT-R. Това автоматично го прави най-мощният модел в историята на марката, тъй като разполага с 568 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Моторът работи съвместно със 7-степенна автоматична скоростна кутия.

От 0 до 100 км/ч четиривратият Q50 Eau Rouge ускорява за по-малко от 4 секунди, а максималната му скорост е 290 км/ч. Моделът е с каросерия от карбон с елементи от болидите на Red Bull във Формула 1, покрив от въглеродни нишки, 21-цолови джанти и спортен интериор.

Засега не е ясно дали Infiniti ще пусне този модел в серийно производство. От компанията уточниха само, че Q50 ще получи 2.0-литров мотор с мощност 211 к.с., който ще бъде на разположение на дилърите през есента.

Снимки: Automedia.bg

 
0 от 500