IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поправителният изпит на Jeep Grand Cherokee

(Видео) Американският SUV се поправи след провала на лосовия тест от 2012 година

Поправителният изпит на Jeep Grand Cherokee

Поправителният изпит на Jeep Grand Cherokee
При изпитанието от 2012 година Grand Cherokee за малко не се преобърна

Новото поколение на Jeep Grand Cherokee стартира офанзивата си в Европа по не най-добрия начин. През лятото на 2012 година моделът се провали на така наречения "лосов тест", който симулира рязка промяна на посоката на движение на автомобила, за да се избегне удар с внезапно появило се препятствие на пътя. Като лос например, откъдето идва името му.

Инженерите на компанията, разбира се, не оставиха нещата така. Те подложиха модела на спешни модернизации, за да го направят по-стабилен при резки маневри. Основните промени засягат електроните системи за стабилност и против преобръщане, които сега сработват по-рано и адекватно.
Поправителният изпит на Jeep Grand Cherokee
Новият тест доказва, че инженерите на Jeep са свършили отлична работа

Резултат от новия тест е почти отличен. Обновеният Jeep Grand Cherokee е способен да премине изпитанието с максимална скорост от 71 км/час, което е много добър резултат за SUV автомобил, се казва в доклада на шведското списание Teknikens Värld, което провежда този тест от 70-те години на миналия век.

За да покрие изпитанието, даден SUV автомобил трябва да премине през конусите с минимум 63.5 км/ч. За новото изпитание е използван Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD с летни гуми и общо тегло 2 949 килограма, включително пътници, багаж и гориво.



Снимки и видео: Teknikens Värld

Тагове: jeep grand cherokee
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 10 години )
    Не съм велик специалист като повечето от вас, но ше ви споделя моя скромен опит. Миналата година ми предстоеше купуване на 4x4.Търсех нещо около 2000г. Първо ме привлече ниската цена на "Чероки"-тата, но след като не прочетох нито едно положително мнение по съответните форуми, категорично се отказах. В крайна сметка взех "Терано" и засега съм доволен.
  • #10
    29 rate up comment 0 rate down comment
    Пуропуш Путкоебев ( преди 10 години )
    Карах модела преди фейслифт, който уж се обръщал, нищо такова няма, може би защото беше версия с адаптивното окачване, с нормалните амортесьори явно е по нестабилен, но колата е на платформа на най новия МЛ така, че няма грешка в тези коли а и цена/качество са ненадминати ! шито табло с кожа фул екстри дизел, автомат, адаптивно окачване на цена 80.000лв ! това го няма никъде
  • #9
    5 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Уж много хубав, *** Туареци на където се обърнеш има, тия нещо не ги купуват. 2 години им е трябвало на Фиат да си оправят недоразумението дето са сътворили.
  • #8
    30 rate up comment 9 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Не знам какво не му харсвате. Това с "евтините материали" за мен си е трик на журналистите. Аз съм сигурен, че ще се окаже по- надежден от Туарег или Ку7, защото Фиат/Крайслер повече се стараят в тази насока. Иначе цената за екстите, които предлага и смешните корейци не могат да я бият. Плюс това този модел има традиции извън пътя...
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    titi ( преди 10 години )
    hm
  • #6
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Grand Cherokee ( преди 10 години )
    Уникален автомобил! Само съм се возил, но и така си е голям кеф :) ... пък който иска да си 'плюе'!
  • #5
    37 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Jeep Grand Cherokee е едно от най-добрите предложения в класа си.Не само,че е луксозен с една камара екстри,но и не е ПРАКЕТНИК,като немските предложения.Взимаш го на една доста приятна цена с всякакви гъдели,въздушно окачване,комфорт от всякъде,но и ако ти се наложи да го вкараш някъде извън пътя или при много сложни метреологични условия,няма да ти се налага да викаш пътна помощ,а ще те закара там където си тръгнал.С немските предложения само главоболия ще имаш предвид китайската електроника.
  • #4
    15 rate up comment 30 rate down comment
    експерт ( преди 10 години )
    Този Jeep е най-голямата минавка,която може да направи човек,купувайки си автомобил. Ако изобщо това може да се нарече автомобил - чуплив,нестабилен,грозен,неикономичен. А колкото до цената - никак не е евтин,тъй като е направен от изключително евтини материали и е взаимствал много от евтините компоненти на концерна.С една дума тотален шит.
  • #3
    11 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Tova e nai slaboto predlojenie v clasa si.1000 pati po-dobre e da si vzeme6 X5 ili q7.Samo po cena gi bien,no pak ne e nikak prestijno da kara6 jeep osobeno sega kato e na fiat
  • #2
    32 rate up comment 12 rate down comment
    //// ( преди 10 години )
    Ще кажа само на долния едно ..... хаххахах