IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германската полиция получи шведски хибриди

Униформените вече разполагат с дизел-електрическия Volvo V60 Plug-in Hybrid

Германската полиция получи шведски хибриди

Германската полиция получи шведски хибриди
Германия е една от малкото страни в света, където шофьорите могат да карат с каквато скорост поискат. Именно затова в състава на местната пътна полиция присъстват редица спортни автомобили. Най-новите й патрулни коли обаче не могат да се нарекат бързи. Но за сметка на това са изключително икономични.

Става дума за първия в света дизел-електрически хибрид, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа - Volvo V60 Plug-in Hybrid. Шведските патрулни коли на германската полиция няма да бъдат използвани за бесни преследвания. Тяхна територия ще бъдат централните части на големите градове.
Германската полиция получи шведски хибриди
Автомобилите имат напълно стандартно задвижване, като са оборудвани само със задължителните за полицейски автомобил джаджи - сирени, радиостанции, камери и т.н.

Агрегатът на V60 Plug-in Hybrid съчетава 2.4-литров дизелов двигател с мощност 215 к.с. и въртящ момент от 440 Нм, който задвижва предните колела, и електромотор с мощност 70 к.с. и 200 Нм, отговарящ за задните. Общата мощност на хибрида е 285 к.с. при въртящ момент от 640 Нм.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.2 секунди, а само на електричество могат да бъдат изминати до 50 км. Зареждането на батериите отнема между 3.5 и 4.5 часа. А разходът на гориво е едва 1.8 л/100 км. при вредни емисии на СО2 от 48 гр/км.

Цената на Volvo V60 Plug-in Hybrid в Европа е 59 000 евро.
Германската полиция получи шведски хибриди
Снимки и информация: Volvo

Тагове: volvo v60 plug-in hybrid
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    западния чичка ( преди 10 години )
    Бедни български селянино, за разлика от теб съм ходил далеч по на запад от бавария. Чак от другата страна на океана. Бавария е най-богатата провинция и е нормално там масово да се карат бмв-та, същото важи и за полицията. В другите части на германия, особено останалите бивши западни провинции се карат 90% пасат комби. Така че няма какво да коментираме, това са фактите. Вие си мечтайте за дрънкащи японски трошьоти докато хората хем си продават продукцията в чужбина и хем я ползват сами..
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Алоооо, западния чичка, ти по на запад от Калотина ходил ли си? Ав Бавария бил ли си? Колко полицейски вагена си видял там? Я кажи да разберем.
  • #14
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе, те немските полицаи карат коли заради удоволствието от шофирането.. Да не говорим за канцерогенните сажди които "свръхтехнологичните" им дизели бълват на градско. Дори и на швабските ченгета им идва акъла и са се преориентирали към иновативна технология - хибриди.
  • #13
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ми то само патриот-шовинист би карал немска *** и да твърди, че изпитвал "удоволствие от шофирането"...
  • #12
    1 rate up comment 7 rate down comment
    западния чичка ( преди 10 години )
    Абе хора какво говорите глупости. Тия хибриди са дарение с рекламна цел, между 5 и 10 броя. В германия има няколко десетки хиляди патрулки, повечето са ФВ Пасат комби най-новия вариант. Освен тях има бусове Т5 пак най-нова генерация и 5% спортни автомобили - поршета, бмвта и аудита. И накрая разни стари ФВ-та - под 10% от целия автопарк. Немската полиция никога не би се ангажирала да кара чужда марка понеже получават супер преференциални цени, колите им носят удоволствие от шофиране +патриоти..
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И кво стана с най-изобретателната нация на света? Китайците им правят полицейските коли, това стана. Пълен въздух под налягане са вурстовете. Технологично са в праисторическата ера.
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Я, админът се е събудил... изведнъж се появиха десетки минуси на първите коментари. :) Бравос!
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    ju ( преди 10 години )
    бе реклама да е сигурно са подарени или на половин цена важното е да се ползват без проблеми а дали са волво китайски е ми то вече всичко е китайско особенно това дето пише германия половината се прави в китай и го връщат германия и му лепенка НАПРАВЕНО В ГЕРАМНИЯ...
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    В интерес на истината Волво се ползват отдавна като полицейски автомобили в Англия, Швейцария, Белгия, Швеция... Не е нещо ново - 850, V70, XC70 се налагат и в момента. Новото е с този хибрид, но дали е реклама, могат да си кажат немците. Иначе чак маломощна не бих я нарекъл :D
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Реклама си е, ще карат бавно и тихо в централните части на градовете.