IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda също подготви автомобил на водород

Концептуалният модел ще бъде показан след седмица в Лос Анджелис

Honda също подготви автомобил на водород

Компанията Honda разкри първото изображение на водородния си концептуален модел FCEV. Дебютът на машината ще се състои на 20 ноември на изложението в Лос Анджелис.
Honda също подготви автомобил на водород
Засега японците не съобщават никакви подробности за силовия агрегат на модела. Te разкриха единствено, че серийната версия на автомобила ще бъде представена през 2015 г. Тогава моделът ще излезе на пазарите в САЩ и Япония, а година по-късно ще се появи и в Европа.

Honda е един от пионерите в областта на водородните автомобили и в компанията са на мнение, че именно огромният опит, натрупан през годините, ще помогне за налагането на пазара на модел с нулеви вредни емисии.
Honda също подготви автомобил на водород
FCX Clarity

Производителят от Страната на изгряващото слънце има един водороден модел в гамата си - седанът FCX Clarity. Той се задвижва от електромотори, чиято енергия се добива в резултат на химическа реакция между водород и кислород. Мощността на агрегата е 134 к.с.

Моделът FCEV също така се явява отговор на големия съперник на Honda - Toyota, която на изложението във Франкфурт през септември тази година разкри водородния си концепт FCV-R. Той също трябва да се появи на пазара през 2015 г.

Снимки: Honda

Тагове: honda fcev
0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Какво общо има октановото число с водорода бе ток? Това е все едно да мериш времето в килограми и да се чудиш защо все изпускаш новините в 7. Я по-добре не се напрягай толкова.
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    тока до чичето ( преди 10 години )
    Да, точно октановото число на водорода (>130 октана) го прави по безопасен от метана и бензина още повече пък от батериите. Или беше обратната?!?!Офф, незнам инетлекта май ми изневерява.
  • #20
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Файдата е че като гориш водород в горивна клетка, резултатът е само водна пара, т.е. нулеви вредни емисии. Съхранението може да се счита безопасно, поне не по-опасно от резервоар с метан или бензин или пък батерии.
  • #19
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Ime ( преди 10 години )
    Чичето и каква е фйдата, след като водорода все още не може да бъде добиван евтино, нито съхраняван безопасно...До Нев- абе аз много не разбирам, но Мерцедес не бяха ли пуснали три автомобила от Б серията с водороден двигтел да обиколят света преди няколко години? Мисля единият от тях претърпя инцидент нейде из Монголия...
  • #18
    14 rate up comment 0 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 10 години )
    ето къде са били хонда през 1983:http://world.honda.com/history/challenge/1983formulaoneentry2/img/index_top.jpgя покажи сега алуди да се посмеем :)
  • #17
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Горивната клетка е минимум 3 пъти по-ефективна от ДВГ. Освен това автомобилите с горивни клетки са практически електромобили, защото са задвижвани от електромотор и батерии, което означава че могат да регенерират кинетична енергия точно както хибридите, което допълнително вдига ефективността с 20-50% в зависимост от начина на каране. и затова не е чудно че The Hydrogen 7 gets about 50 L/100 km (5.6 mpg-imp; 4.7 mpg-US) on hydrogen (by comparison Honda's FCX Clarity gets 3.5 L/100 km (81 mpg-imp
  • #16
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    Отново браво от мен на Хонда за водорода. Както някои хора се наричат претролхедс аз се виждам като водородгед : )И наистина проблема със водорода е единствено в безпроблемното му съхранение в резервоари. А колкото до поредните елементарни нападки на тема Япония срещу Германия бих искал да ме информирате със какво технологията на японците с горивната клетка превъзхожда технологията на немците с водородния двигател. Или просто защото идеята е японска, то задължително е по-добра?
  • #15
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    момчета - май много задълбахте - правилото е просто: Хонда - супер, ваген - ***!
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до Nev ( преди 10 години )
    Цитата е твой:"Понеже явно коефициента ти на интелигентност, съдейки по изказването ти не е много висок, сигурно в часовете по физика едва си вързвал тройка на релси..."Не занам как свързяаш това с декларираното по-горе,касаещо лични характеристики.А връзката между което и да е производство с цената на придобиване и съхранение на основната суровина/или източник на енергия/ е алфата и омегата на всички отправни към него изчисления.
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Nev до до Nev ( преди 10 години )
    Никога не съм искал, с основни познания по физика, да се мъча да демонстрирам висока интелигентност, нито пък този форум е мястото, кедето бих доказвал каквото и дае, по отношение на личносните ми характеристики.Колкото до проблемите, които сте изложили в изказването си, не виждам, какво общо има темата за производството и съхраняването на водорода, с моя апел, да се прави разлика между използването на водорода в две напълно различни технологии?