IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Clarity – водородното чудо на Honda

Все още сериозните проблеми от инфраструктурен характер бавят по-масовото навлизане на водородните автомобили на пазара.

Clarity – водородното чудо на Honda
Тези проблеми обаче не спират Honda да започне серийно производство на FCX, която получи името Clarity и днес има своя премиера на автомобилния салон в Лос Анджелис. 


Автомобилът задвижван от горивни клетки ще бъде в продажба още към средата на следващата година. FCX Clarity ще може да изминава над 430 км с едно зареждане на водородно гориво. Това представлява нарастване с около 30% в сравнение с концепцията, което е постигнато с намаляване на теглото при серийната версия с около 200 кг. 


Сега размерите на водородния двигател са намалени и не надхвърлят размера на хибридна система от бензинов и електродвигател. 


Clarity не е само иновация в областта на двигателя, при неговата направа са използвани и някои уникални материали. Текстилът е специален био-вид Honda Bio-Fabric. Оборудването е изключително богато, като са налични всички познати системи за комуникации, забавление и безопасност.
0 от 500