IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz C-Class отвътре

Напълно новото поколение ще бъде представено през януари

Mercedes-Benz C-Class отвътре

Германската Mercedes-Benz разпространи поредната серия интериорни снимки. След като преди около час видяхме първите кадри от интериора на новото поколение V-Class, сега компанията разкри как ще изглежда и напълно новия C-Class (W205).
Mercedes-Benz C-Class отвътре
Салонът на новия C-Class продължава тенденцията, заложена от дизайнерите при последните нови модели на Mercedes-Benz. Впечатление прави разположеният на централната конзола информационен дисплей, който ще се предлага в два размера - стандартен 7-инчов и опционален 8.4-инчов, който идва в комплект с тъчпад и хедъп дисплей.

Сред другите любопитни новости в салона на популярния модел присъстват иновативна климатична инсталация, която с помощта на GPS разбира кога колата наближава тунел и затваря клапата за въздух отвън, както и умна пасажерска седалка, която чрез сензори отчита дали има поставено детско столче и деактивира въздушната възглавница.

Снимките на интериора са придружени и от официална информация, от която става ясно, че новото поколение C-Class ще бъде лидер в сегмента по отношение на теглото. В зависимост от двигателя и оборудването новият модел ще бъде с до 100 кг. по-лек от предшественика - оптимизация, която ще доведе до намаляване на потреблението на гориво с около 20%, като в същото време ще се отрази положително на динамиката на колата, уточняват от Mercedes.

При новия C-Class ще бъде налично и въздушното окачване Airmatic, предлагащо четири различни настройки на амортисьорите - Comfort, ECO, Sport и Sport Plus. Освен това при движение с по-висока скорост то редуцира автоматично просвета на колата като по този начин оптимизира аеродинамиката и намалява разхода на гориво.

Новият Mercedes-Benz C-Class ще бъде представен пред публика през януари по време на автосалона в Детройт. Продажбите трябва да стартират непосредствено след това.

Снимки: Mercedes

Тагове: mercedes-benz c-class
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 10 години )
    Всички тия екстри дето изброи при повечето производители струват пари за семки!
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Привет от Кувейт ( преди 10 години )
    Аз карам това:ВВВ.infiniti-kuwait.com/en/fx.htmlСменете ВВВ на *** отпреде и разгледайте. Пък после сравнете с германската каруца. Подгрев и охлаждане на седалките естествено има доста отдавна в модела. Плюс 4 камери плюс показване на дисплея на колата от птичи поглед с всички препятствия наоколо. Плюс задните колелета завиват заедно с предните. Плюс датчици за налягането на гумите. Абе вижте там спецификациите да не обяснямам повече.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Двигателят беше метафорично казан. Нямам нищо против удобна кола с двигател на Рено! Аз правя по 10-15 000 километра на година! Докато почне да дава този мотор дефекти ще са минали над 10 години. Тогава няма да ми пука особено, защото ще мога да си купя нова. За това е важното един автомобил да е удобен, а Мерцедес определено знаят как да направят това нещо!
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До Triforce ( преди 10 години )
    Ако ти е важно колко гори, не давай 80 000 лева за мерц с двигател *** с разход 5.5 както се изрази. :Д
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    На мен пък ми харесва! И аирматик в този клас не е имало до сега! Сега чакам да чуя, че в новият модел се предлага вентилиране на седалките и подгрев на волана и веднага си вземам такава, ако ще с двигател не на Рено, ами на *** да е, само да ми вози добре, да е НОВА и дам и гори 5.5/100 нафта в града!
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много грозно бе, с тая висока централна конзола между двете седалки. И тоя дисплей изглежда като присаден. Това вече не е мерцедес а обикновена пластмасова каруца но на премиум цена.
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ахахаххаххахх, замениха киайския парктроник дисплей на таблото с голям дисплей тип бакшиш. Ето това се казва "напредък" чрез "техника" :D
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    88888888 ( преди 10 години )
    Средната конзола прилича на тази от Пежо 308!!
  • #8
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Уфф, пак пръднах по-долу, извинявам се... отново при гледката на малко по-читав салон се развълнувам, и... се изпускам... Колата е страхотна, едва ли някога японските пластмасови "конглокенти" ще я стигнат.
  • #7
    18 rate up comment 0 rate down comment
    razgradski pop ( преди 10 години )
    тъчпад и хедъп дисплей...do you speak bulgarian?