IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BYD Qin - 315 к.с. и разход 2 л/100 км

Китайският хибрид използва 1.5-литров бензинов двигател и електромотор

BYD Qin - 315 к.с. и разход 2 л/100 км

Новият хибрид на китайския концерн BYD, носещ името Qin, бе заснет по време на тестове по пътищата на Китай. Снимката е на изданието Carnewsofchina, което разкри и подробности за машината.
Китайци тестват супер-икономичен хибрид
Концептуалната версия на този модел бе показана на изложението в Пекин още през 2012 г., като се очакваше серийната модификация да бъде готова до края на настоящата година. Тогава обаче BYD показа електромобил, а не хибрид, какъвто в момента се тества.

Според информацията заснетият прототип разполага със силов агрегат, в който влизат 1.5-литров бензинов двигател и електромотор с обща мощност 315 к.с. и въртящ момент от 440 Нм. Това позволява на хибридният седан да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди (такъв е резултатът и на показания в Пекин електромобил), а максималната му скорост е 185 км/ч. Най-впечатляващ обаче е разходът на гориво, посочен от китайския производител – едва 2 л/100 км.

В BYD са планирали продажбите на Qin да стартират още през това лято, но според Carnewsofchina проблеми по време на тестовете са попречили на тези намерения. Засега не е ясно кога хибридът ще излезе на пазара. Знае се обаче, че седанът ще струва 180 000 юана – около $30 000.

Още по темата:
Електрическите возила от Брезник тръгват догодина
AGM - компанията, която ще произвежда електрически возила в България
BYD започва производство в България

Снимка: Carnewsofchina

Тагове: byd byd qin
0 от 500