IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

€35 000 е цената на първото електрическо BMW

Моделът i3 ще бъде представен следващата седмица, продажбите стартират през ноември

€35 000 е цената на първото електрическо BMW

€35 000 е цената на първото електрическо BMW
Първият електрически автомобил в гамата от модели на BMW - i3, ще има начална цена от 34 950 евро, съобщават от германската автомобилна компания. Премиерата на модела пред публика ще се състои следващата седмица, а продажбите ще стартират през ноември.

Цената от почти 35 000 евро се отнася за напълно електрическата версия. Моделът, оборудван с допълнителен двигател вътрешно горене ще струва малко повече. Към момента няма официална информация, но спекулациите сочат сума от порядъка на 40 000 евро.
€35 000 е цената на първото електрическо BMW
Както вече стана ясно, BMW i3 ще се предлага в два варианта - напълно електрически и такъв, оборудван с ДВГ. И при двата модела мощността е 170 к.с., а въртящият момент - 250 Нм. Платформата е изградена от алуминий, пътническата клетка e от карбонов композит, а ускорението от място до 100 км/час отнема само 7.2 секунди.

Напълно електрическата версия на BMW i3 е предназначена най-вече за придвижване в рамките на града. Автономният пробег на модела е между 130 и 160 километра, а за зареждането на батериите са необходими около 6 часа. Има вариант и за бързо зареждане до 80%, което отнема по-малко от 30 мин.

Версията на BMW i3 за по-дълги разстояния е оборудвана с агрегат с вътрешно горене, който работи като генератор на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250 - 300 км. Този двигател е позициониран в близост до електрическия мотор и разрива мощност от 34 к.с. Взет е от мотоциклет, има 2 цилиндъра и обем 0.65 литра.

Снимки: BMW

Още за BMW i3

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    на мен не ми пречи да спирам за по 5 минути на 250 км. все пак колата основно е предвидена за каране в града. а пък ако пътуваш много и мястото за багаж е ти е достатъчно, то тогава цената не е зле. все пак обсъждаме БМВ, а не Дачия. Не е редно да се сравняват премиум и бюджетни марки.
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хърватия е на 2 пъти повече път.Така,че не приказвай глупости.И то ти говоря най-близката точка Дубровник.А ако тругнеш към Риека отиват към 1000 км.А ходил ли си изобщо в Хърватия или говориш малко на изуст?Ще ти кажа,че там хубави плажове,като нашите няма.Всичкото е скали,камъни,а където има пясък,което е много рядко той е много едър и груб.Виж за Гърция съм съгласен.Тя е на горе-долу същото разстояние и е много по-добре,отколкото у нас.Цените са по-високи обаче,но не много.
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    до груди ( преди 10 години )
    Що за *** би бил път от Западна България до Бургас, като Гърция е по-близо? А пък Хърватия вече е в ЕС и тя е горе-долу на същото разстояние в обратна посока, като там морето е по-чисто.
  • #3
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    На 99 % всичко е взаимствано от Тойота.
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    40 000 евро ми се виждат прекалено висока цена за този малък градски автомобил. На половин цена вземаш кола с всички зъзможни екстри и ти остават едни 20 000 евро за гориво, поддръжка и т.н. Ако ги обърнем в гориво това са 400-500 000 км и много години експлоатация поне 10 при яко каране. Привърженик съм на хибридите и електромобилите, но когато ценово са оправдани и си струва да дадеш повече пари.
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    "Версията на BMW i3 за по-дълги разстояния е оборудвана с агрегат с вътрешно горене, който работи като генератор на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250 - 300 км"40-45 хиляди евро и да не можеш да стигнеш от София до Бургас да се покажеш на какао бийч....