IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото Porsche 911 излезе на пистата

Модификацията GT2 се тества на „Нюрбургринг”

Най-бързото Porsche 911 излезе на пистата

Новото Porsche 911 GT2 трябва да бъде най-бързото 911 в историята на модела, поне до излизането на версията GT2 RS. Модификацията с индекс 991 вече е напълно готова и германският производител я тества на Северната дъга на „Нюрбургринг”.
Най-бързото Porsche 911 излезе на пистата
Всъщност Porsche 911 GT2 ще наследи голяма част от компонентите на Turbo S. Сред тях е боксеровият 3.8-литров би-турбо мотор, чиято мощност ще бъде 560 к.с., както и шасито с четири завиващи колела.
Най-бързото Porsche 911 излезе на пистата
Разликите между двете модификации са в голямото стационарно задно антикрило и по-големите калници при GT2. Освен това заснетият на пистата автомобил е с различно по-твърдо окачване, а също така е и по-лек от Turbo S - с около 200 кг. Намаляването на теглото е постигнато благодарение на олекотените предни седалки, елементи по каросерията, фарове, акумулатор и др.
Най-бързото Porsche 911 излезе на пистата
От 0 до 100 км/ч Porsche 911 GT2, което разчита на 7-степенна роботизирана скоростна кутия PDK (при предишното GT2, серия 997, трансмисията беше механична), ускорява за 3.4 секунди, а максималната му скорост се очаква да бъде около 330 км/ч.
Най-бързото Porsche 911 излезе на пистата
Засега няма официално потвърждение кога ще бъде световната премиера на автомобила. Най-вероятно това ще стане на автомобилното изложение в Женева през март 2014 г.

Информация и снимки: Cars Guide

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Slav78 ( преди 10 години )
    Абе не ви разбирам нещо. Какво като едната е по-бърза с две, три десети, или дръпнала с два метра. Да неби да сте събрали по няколко стотин хиляди евро и да сте се наредили на опашката.Само Дошо има право да коментира в качеството световен експерт.
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    GTR, бате, е кола за хора, дето ги е страх от задно предаване, тежка задница и 560 коня на задните гуми. С тва GT2 винаги имаш поле за подобрение, нисана е за хакерчета, дето цъкат НФС...
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Aman ot oligofreni ( преди 10 години )
    Abe kvi sa tia scecani Porscheg-ta?GTR-a gi razmiata kao mache u direk!
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    turbo ( преди 10 години )
    RRE: Така е,само че е Porsche ;) hiks: 3.4 е времето без лънч контрол ;)с 4х4 и лънч конторл ще слезе на 2.8 поне...
  • #8
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не мога да разбера тези хора защо всичко сравняват с хонда. Каква хонда бе хора последния им модел от този клас е преди 13 години че и повече май.
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    @hiks ( преди 10 години )
    Турбото е 4х4 а това е само задно.
  • #6
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ЛФА може да е най-бързата на писта съмо във Фантазиите на Дошо ЛФА със специалния пакет "Нюрбургринг" Дали има и 5 такива бройки в света? Това са модели за писта, които ще умрат много бързо на пътя, двигателя е малко по-напилен от стандартния ЛФА, но проблема ще идва от трансмисията, която е специално за писта и е с много къси предавки.
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    hiks ( преди 10 години )
    Че то Turbo S ускорява от 0 до 100км/ч. за 2.9 секунди, а на това (което трябва да е по-бързо) му давате 3.4 ?? Проверете си информацията
  • #4
    23 rate up comment 2 rate down comment
    ДС ( преди 10 години )
    997 ГТ2 РС беше само на задно предаване ... А за японските бегачки ... единствено ГТР е малоумно бърз за размерите и килограмите си. 1 Порше и 1 ГТР моля! :)
  • #3
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Лелее ( преди 10 години )
    С 4 завиващи колела? Интересно...