IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A7 тръгва на водород

Германците ще стартират тестовете на този модел през август

Audi A7 тръгва на водород

Германската автомобилна компания Audi ще предложи версия с водородна клетка на своя модел A7. Това твърди авторитетното английско списание Autocar, което уточнява, че изпитанията на колата ще стартират през август.
Audi A7 тръгва на водород
Стандартната версия на Audi A7 Sportback. Снимка: Audi

Според информацията водородната версия на A7 ще попълни екологичната гама от модели на марката, носещи означението е-tron. Твърди се, че двигател с водородна клетка ще има при почти всеки модел на Audi.

Към момента няма никаква информация за задвижващият агрегат на Audi A7 Fuel Cell. Вероятно обаче системата ще се придържа към настоящите технологии - електрическа енергия за задвижване, която се получава при електрохимическа реакция между водород и кислород.

Последната подобна разработка на Audi - прототипа Q5 Hybrid Fuel Cell (HFC), разчита на полимерна електролитна мембрана (PEM) с горивни клетки, два резервоара водород с налягане 700 бара, литиево-йонна батерия и два електрически двигателя, които са поставени в близост до колелата и доставят 122 к.с. и 420 Нм.

Водородна технология развиват още няколко автомобилни компании. Повече вижте ТУК

0 от 500
  • #51
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Speedart кои сте Вие, дето ни правите смешни и кои сме Ние?
  • #50
    2 rate up comment 9 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Първо знам къде му е двигателя , пред предния мост и недозавива , второ с допотопния хибрид ви правим смешни на всякъде от писти до сериини автомобили...*** това е защото толкова много високотехнолгична техника накрая си пречи сама..
  • #49
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Ауди фен клуб ( преди 10 години )
    Speedart , научи ли като отявлен Ауди фен на Р8 къде му е двигателя? Ако имаше поме малко по-задълбочени познания за хибридните технологи, щеше тактично да си замълчаваш и да не намесваш германците и особедно Ауди тук, защото те няма с какво да се похвалят. Между другото, хибрида, който са измислили германците е толкова допотопен, в сравнение със съвремените такива на Тойота, че на практика те са си ново изобретение, единственото общо което имат е идеята за два различни типа двигатели комбиниран
  • #48
    6 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Ами ако си прочел малко и можеш да мислиш... Ще видиш, че Даймлер има акции в Тесла мотрорс, заедно с Тойота и от там си имат и съответно технология за хибридните модели. БМВ посред теб, защо подписаха договор за сътрудничество с Тойота, а? и те сега изкарават електрически модели. А пък Ауди, лапат мухи и пускат картиники само, за заблудените като теб! Много сте ми забавни заблудените фенчета :) Научете го веднъж за винаги - човек не трябва да робува на марките!
  • #47
    3 rate up comment 5 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Само дето от злоба и тракане на ченето се унесе , трябваше да кажеш че моторчето на чистачките на Лексуса е по-мощно от хибрида на Ауди.....но все пак благодаря страшно ме интересува мнението ти...
  • #46
    4 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Ами и аз тва им обяснявам на будалите тук, ама те не та не... Ще почакат Ауди, ще стане тази технология масова, ще си я купят от Тойота. И чак тогава ше мгат най-накрая да направят нешо совен картонени концепти :)Нпредък чрез технология - пхахахаххахаха смех
  • #45
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Audi hybrid ( преди 10 години )
    Да бе, точно клиентите на Ауди не се интересуват от хибрид, ти вярваш ли си? Интересуват се, ама са наясно, че хибрида на четирите нули е всъщност една голяма нула и точно за това отиват при доказалите се , а именно Лексус! То на s-класата моторчето на чистачките е по-мощно от това на смешния и жалък псевдо хибрид на Ауди! Нека да си развиват дизела, и да оставят тези технологии на тези които ги могат!
  • #44
    4 rate up comment 9 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Не бе просто на клиентелата на Ауди не им пука за хибридните попълнения , ако ги интересуваше толкова много щяха да си купят Лексус....но уви Ауди продава повече от Лексус..
  • #43
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Наблюдател ( преди 10 години )
    Значи смятай, колко са и добри хибридите на Ауди, като почти никой не е чувал за тях! И колко хибрида са продали, че малко ми стана любопитно?
  • #42
    3 rate up comment 8 rate down comment
    до v-1 ( преди 10 години )
    Дошо,това че ти не знаеш че предлагат в момента хибриди не означава че това е така, спокойно можеш да провериш, че има хибридни версии при А8,А6,Q5 може и при други модели да имат не съм проверявал, но при тези със сигурност имат. От останалите марки на ФВ знам за 2 хибридни модела на Порше има и версия хибрид при нвия Туарег. Хибриди предлагат също Мерцедес и БМВ. Разбирам че си нямаш капка представа от Ауди,БМВ и Мерцедес и тъй като нищо не знаеш за тези марки, не виждам защо ги коментираш.