IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC подреди автомобилите по надеждност

Списъкът с най-надеждните включва 21 модела, а този с най-ненадеждните - 12

ADAC подреди автомобилите по надеждност

Експертите от германския автомобилен клуб ADAC съставиха списък на най-ненадеждните и най-ненадеждните автомобили на годината. Анализът е направен въз основа на проблемите, които са имали машините през миналата година.
ADAC подреди автомобилите по надеждност
В групата на най-ненадеждните коли попадат общо 12 модела, като сред тях са Honda Jazz, Ford Mondeo, Peugeot 308 и Hyundai i30.

Специалистите отчитат, че най-много проблеми през миналата година е имало с акумулаторите. Първенец по повреди е специалната батерия, зареждаща системата  Start/Stop. Ако тя е поставена близо да двигателя, заради високата температура от него, зарядът бързо пада.

В списъкът с най-надеждните автомобили попадат 21 модела, като повече от половината - 14, са произведени в Германия.

Двете класации са направени след собствено изследване на ADAC, чиито експерти са анализирали 2.6 млн. повреди при 500 000 автомобила. Задължителният критерий, на който трябва да отговарят колите, е да не са по-възрастни от 6 години, производството им да е продължило поне 3 години, като обемът му да бъде най-малко 10 000 бройки на година. На тези изисквания отговарят общо 93 модела.

По-рано тази година германската компания Dekra състави рейтинг на най-надеждните автомобили. Лидер сред тях е Audi A4, следван от Mercedes-Benz C-Class и Volvo S80/V70.
ADAC подреди автомобилите по надеждност
Снимка и информация: ADAC

Тагове: adac
0 от 500
  • #14
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хората са извадили просто малко статистика от това на кой модел колко пъти е викан АДАЦ и толкова.Надеждността се мери в сервиза или в ТЮФ или пък на продължителния тест на Ауто Билд,където се записват всички повреи и проблеми по колата,а накрая тя се разглобява на основни части и се мерят износванията и се вижда реално кое как е.Разбира се там лидерите са от Япония.
  • #13
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Карайте каквото ви харесва и изобщо да не ви пука от такива класации
  • #12
    11 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Така е. Важно е да се движи, ама как...Аз съм обикалял България с мигаща лампа за маслото, гуми без грайфер, без предни амортисьори, без половината части по карбуратора...Равносметката - няколко спирания за разглобяване на преливащия карбуратор и ремонт на гръмнала на магистралата гума. Не съм викал ADAC, за да ми ремонтират колата. А лампата за маслото...мамито му на откачения кабел от датчика.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    sss ( преди 11 години )
    Трябва в интерес на обективността да се каже, че Ситроените не са по чупливи от немските или които и да е ли европейски марки. С4 като цяло е една безпроблемна кола, а даже Ауто билд при теста на С 5 признаха, че не са имали почти никакви проблеми и дадоха висока оценка. Което са Ауто билд си е направо оценка 10.А дали тази класация е достоверна - според мен не. Ако трябва да се ползва някаква информация за надеждност - това е директно инфо от сервизите. Но това няма как да стане засега.
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    ЗаКанарчетаНиВзеха ( преди 11 години )
    Какъв е извода? Купувайте си автомобили без старт-стоп системи, за да сте в челото на класацията на ADAC. Най-добре без нищо, като C1.
  • #9
    19 rate up comment 2 rate down comment
    ЗаКанарчетаНиВзеха ( преди 11 години )
    Honda Jazz сред най-ненадеждните. При TuV пък е в челото по надеждност. Реално това е японския автомобил с най-малко проблеми заедно с Мазда 2 и Тойота Ярис в тоя клас. DEKRA също казва, че Jazz е много надежден авомобил. За Мини да не говорим. Всички казват, че е пълен провал, само ADAK го слагат сред мъжете.
  • #8
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Началника ( преди 11 години )
    Абе, очила ли ми липсват или няма нито един модел на трошьота? Ха-ха-ха!
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До Nick ( преди 11 години )
    Не са едни и същи коли. Имат раздлична возия, абсолютно различно окачване и стойка на пътя в нета има много сравнителни тестове където се вижда че С4 е по-добрия автомобил от 308. В интериора да не говорим, ситроена е в пъти по-луксозен с електронен километраж а Пежото едно такова старинно. Може да ползват общи двигатели, нямам представа но като пъведение и усещане са коренно различни коли, Ситроена изглежда отвътре като по-луксозен клас. Ситроен и Пежо имат общи модели но не и тези двата.
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ХаХа и децата знаят, че хонда Джаз е една от най-здравите машини на пътя. 1во защото е японска и със супер надежден двигател и 2ро защото е максимално опростена и няма много много какво да се развали. Тая класация е пълна боза. Забележете ситрон C4 къде е, като за него се знае отново, че пък е с много проблеми и беше една от най-чуплвите коли при пускането и на пазара. Фалш
  • #5
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Nick ( преди 11 години )
    Citroen C4 е от най-здравите, а Peugeot 308, което е напрактика същата кола е от най-ненадеждните. :D