IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC подреди автомобилите по надеждност

Списъкът с най-надеждните включва 21 модела, а този с най-ненадеждните - 12

ADAC подреди автомобилите по надеждност

Експертите от германския автомобилен клуб ADAC съставиха списък на най-ненадеждните и най-ненадеждните автомобили на годината. Анализът е направен въз основа на проблемите, които са имали машините през миналата година.
ADAC подреди автомобилите по надеждност
В групата на най-ненадеждните коли попадат общо 12 модела, като сред тях са Honda Jazz, Ford Mondeo, Peugeot 308 и Hyundai i30.

Специалистите отчитат, че най-много проблеми през миналата година е имало с акумулаторите. Първенец по повреди е специалната батерия, зареждаща системата  Start/Stop. Ако тя е поставена близо да двигателя, заради високата температура от него, зарядът бързо пада.

В списъкът с най-надеждните автомобили попадат 21 модела, като повече от половината - 14, са произведени в Германия.

Двете класации са направени след собствено изследване на ADAC, чиито експерти са анализирали 2.6 млн. повреди при 500 000 автомобила. Задължителният критерий, на който трябва да отговарят колите, е да не са по-възрастни от 6 години, производството им да е продължило поне 3 години, като обемът му да бъде най-малко 10 000 бройки на година. На тези изисквания отговарят общо 93 модела.

По-рано тази година германската компания Dekra състави рейтинг на най-надеждните автомобили. Лидер сред тях е Audi A4, следван от Mercedes-Benz C-Class и Volvo S80/V70.
ADAC подреди автомобилите по надеждност
Снимка и информация: ADAC

Тагове: adac
0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    @Fenix, падането на акумулатора е много лошо нещо, особено ако си на път или бързаш сутрин за работа. По-гадна повреда от това няма. Скоросдтите може да не включват, каретата да тракат, волана да играе, но колата ще се движи. Те и затова Ауто Билд дават 10 наказателни точки, когато колата спре на пътя. Та ако ще това да означава и паднал акумулатор. За да е паднал, значи има големи проблеми тая кола, защото 6 години за акумулатор са едно нищо при нормална експлоатация.
  • #23
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Клио е много по-качествено от конглокентното Пежо 206/207/208. Това е истината. Пежото продава повече заради дамския дизайн, докато Клио винаги е било унисекс и не се нрави много на повечето дами, каквито предимно купуват малки коли.
  • #22
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Имам чувство, че си плащат. Не е възможно Пежо 208 да е по-добро от Клио. Имам Клио II от 2001 година преди фейслифта и е много качествено, само консумативи съм сменял. Мой приятел има Корса 2003-та и тя е много качествена, а друг приятел е с Пежо 207 и се изръси с ремонти.
  • #21
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Странно, наистина.Точно моделите на Ауди и Мерцедес, които са на дъното в Щатите, в Германия някак са номер едно.
  • #20
    15 rate up comment 1 rate down comment
    RWE ( преди 11 години )
    Момчета, класацията на ADAC е предизвикала всеобщ интерес, защото се коментира и в социалните мрежи.Включете, ако знаете англ. или немски, интересно е.Хората силно се съмняват в обективността на ADAC и им се подиграват.Другото интересно е, че самите немци пишат, че отдавна са спрели да приемат изцепките на ADAC на сериозно.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Даже не го прочетох до края.
  • #18
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В Щатите А4 и А6 са на последно място по надеждност, вижте статията за 2012.Нещо много сериозно се разминава с немската статистика.ADAC вече съвсем я подкараха през просото.
  • #17
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Kak няма да лъжат, японците и корейците ги утрепват, дори и в Европа.Жълтите не вървят напред, те летят.Тия смешници ADAC са същите талашари като АутоБилд.Няма тест в която немска кола или и най-утрепаната шкода да не са номер едно.Толкова са смешни....
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Сега да извадят и статистика кой цвят коли най-често се повреждат и гордо да обявят, че например сивите или черните са най-чупливи ;D Горе долу същата работа и тази статистика. Ако паднал акумулатор е "повреда" и говори за ненадеждност на дадената марка АВТОМОБИЛ (не марка акумулатор!) ясно е каква боза е това "изследване"
  • #15
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само, че ние тази песен вече сме я слушали.Немски фирма прави анализ на немски коли,....и са супер обективни...!?,.. не думай, бе!Със собствената им пътна помощ в Германия, бла, бла.После в статистиката от Щатите всичките модеи на Ауд, Мерцедес, БМВ и ФВ са тор, на дъното.И дума не вярвам на германците.