IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC подреди автомобилите по надеждност

Списъкът с най-надеждните включва 21 модела, а този с най-ненадеждните - 12

ADAC подреди автомобилите по надеждност

Експертите от германския автомобилен клуб ADAC съставиха списък на най-ненадеждните и най-ненадеждните автомобили на годината. Анализът е направен въз основа на проблемите, които са имали машините през миналата година.
ADAC подреди автомобилите по надеждност
В групата на най-ненадеждните коли попадат общо 12 модела, като сред тях са Honda Jazz, Ford Mondeo, Peugeot 308 и Hyundai i30.

Специалистите отчитат, че най-много проблеми през миналата година е имало с акумулаторите. Първенец по повреди е специалната батерия, зареждаща системата  Start/Stop. Ако тя е поставена близо да двигателя, заради високата температура от него, зарядът бързо пада.

В списъкът с най-надеждните автомобили попадат 21 модела, като повече от половината - 14, са произведени в Германия.

Двете класации са направени след собствено изследване на ADAC, чиито експерти са анализирали 2.6 млн. повреди при 500 000 автомобила. Задължителният критерий, на който трябва да отговарят колите, е да не са по-възрастни от 6 години, производството им да е продължило поне 3 години, като обемът му да бъде най-малко 10 000 бройки на година. На тези изисквания отговарят общо 93 модела.

По-рано тази година германската компания Dekra състави рейтинг на най-надеждните автомобили. Лидер сред тях е Audi A4, следван от Mercedes-Benz C-Class и Volvo S80/V70.
ADAC подреди автомобилите по надеждност
Снимка и информация: ADAC

Тагове: adac
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    :D Renault-Nissan и Peugeot-Citroen с по-надеждни модели от немските колоси BMW и Audi и то в класация за употребявани автомобили
  • #3
    26 rate up comment 5 rate down comment
    VTEC ( преди 11 години )
    Добре де, в още 1000 класации Хонда Джаз/Фит заема челни места по надеждност и изведнъж се появява някаква класация, която я нарежда сред първите по ненадеждност. Сигурно е нещо свързано с климата в Германия. Явно японските коли там се чупят повече от навсякъде другаде :)
  • #2
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 11 години )
    Нееееееее,това са лъжи.Хонда трябва да не е на 3 то,ами на 1 во място по ненадежност
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    pffff ( преди 11 години )
    Хюндай нещо се излага:))))))Иначе в автобилд е на 1 място по качество:)