IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Qoros нахлува в Европа

В Женева китайско-израелската компания ще покаже седан, комби и хибриден кросовър

Qoros нахлува в Европа

По време на автомобилното изложение в Женева, което отваря врати в началото на месец март, китайско-израелската Qoros ще представи първите си модели, с които ще стъпи на пазара в Европа.

Под прожекторите на изложението ще видим сериен седан, носещ името Qoros 3 Sedan, и два концептуални модела - комбито Qoros 3 Estate и хибридния кросовър Qoros 3 Cross Hybrid.
Qoros нахлува в Европа
Qoros 3 Sedan

Най-голям интерес представлява Qoros 3 Sedan, тъй като този модел ще стъпи на пазарите в Европа още тази година. Той има претенция да бъде луксозен седан, предлагащ богато стандартно оборудване, завидна безопасност и просторен салон. Qoros 3 Sedan разполага с до 8 въздушни възглавници и инфо-развлекателна система с 8-инчов дисплей, която е част от базовото оборудване. Автомобилът има дължина 4615 мм и широчина 1839 мм.

Qoros 3 Sedan ще се оборудва с 1.6-литров агрегат, който предлага две разновидности на мощността. При атмосферната си версия четирицилиндровия агрегат генерира 126 к.с. и 155 Нм, докато при турбо-модификацията цифрите достигат 156 к.с. и 210 Нм. Двигателят се оборудва със старт/стоп система, като се куплира с ръчна трансмисия с 6 степени. Като опция ще се предлага автоматик с два съединителя и също 6 степени.
Qoros нахлува в Европа
Qoros 3 Sedan

На по-късен етап ще бъдат добавени още два двигателя - трицилиндров с обем 1.2 литра и четирицилиндров с обем 1.6 литра. Те са разработени съвместно с компанията AVL, като разполагат със системи за принудително пълнене и директно впръскване на горивото.
Qoros нахлува в Европа
Qoros 3 Cross Hybrid

Що се отнася до концепциите, които Qoros ще покаже в Женева, те използват базата на седана. За Qoros 3 Estate Concept се предполага, че ще бъде комби версия на Qoros 3 Sedan, която ще се появи на пазара съвсем скоро.

Хибридът Qoros 3 Cross Hybrid вероятно ще бъде наличен на по-късен етап. Той ще се задвижва от разположен в предната част 1.2-литров трицилиндров двигател, който работи съвместно с електромотор, задвижващ задните колела. Системата, която задвижва и двата моста, разполага с още един електродвигател. Той е разположен между трансмисията и бензиновия агрегат, като изпълнява ролята на генератор.

Повече подробности очаквайте при премиерата в Женева. 

Информация и снимки: Qoros

Тагове: qoros
0 от 500