IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda прави най-надеждните двигатели

Проучването на Warranty Direct праща в дъното на класацията производители като MG Rover и Audi

Honda прави най-надеждните двигатели

Британската компания Warranty Direct направи проучване, целящо да определи кои производители на автомобили правят най-надеждните двигатели, както и кои произвеждат най-ненадеждните.
Honda прави най-надеждните двигатели
Новото поколение двигатели на Honda от серията Earth Dreams Technology. Снимка: Honda

Проучването им подрежда на първо място японската марка Honda, при която се наблюдава по едва 1 проблем на всеки 344 произведени двигателя. Малко след тях се нарежда друг японски производител - Toyota (средно 1 проблем на 171 произведени двигателя), а челната тройка оформя Mercedes със средно 1 проблем на 119 двигателя. Британците съобщават само първите пет производителя в касацията, която поставя на четвърто място Volvo (1 / 111), а пето - Jaguar (1 / 103)

На обратния полюс са производителите от MG Rover, Audi, MINI, Saab и Vauxhall. Проучването на Warranty Direct показва, че при MG Rover се открива дефект при всеки 13-ти двигател, а при Audi проблеми има всеки 27-ми агрегат с вътрешно гореше. На трето място с равен резултат са MINI и Saab - всеки 40-ти двигател, а след тях е подреден Vauxhall/Opel (1 /41).

"Проблемите с двигателя са най-неприятните за шофьорите, заяви Дънкан Маклър, изпълнителен директор на Warranty Direct. - Те може да не се проявяват толкова често, като проблемите с окачването например, но почти винаги изискват скъпи ремонти, които гаранцията на колата не покрива".

Начело на тази класация е Range Rover Vogue, чийто отказал двигател е поставил нов рекорд за най-скъп ремонт - £13 000, сочи информацията на Warranty Direct.

0 от 500
  • #27
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "VW Touran - Негов дом беше сервизът"- мисля,че беше "Моят дом беше сервизът"и горкия човечец си беше опънал палатка..
  • #26
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ето някой заглавия на АУТО-БИЛД от 100 000 км. тестове:VW Passat - Вечният пациентVW Touran - Негов дом беше сервизътAudi A6 TDI multitronic - Негов дом беше стендътНе са много оригинални, но отговарят 100% на истината.
  • #25
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много бръмчи, много ръмжи, много масло гори, много пари струва ...., що е то ?Започва с "А" и завършва на "уди" :)))
  • #24
    21 rate up comment 2 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Хонда - истинският премиум автомобил!
  • #23
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В Кой тест на Аутобилд се проваля Ауди? В този който си сънувал предполагам. И ли в Оня където ФВ направи за смях Тойотката и Хюндайчето а? Ха ха. Както имаше статия преди няколко дни тука еталона при хечбеците е един и това е Голф и всички производители колкото и да не искали да си го признаят се опитват да догонят Голф ха ха Този клас дори е наречен Голфов!!. В цял свят разбраха кои правят коли и кои щайги. Само *** се радва че хонда на 50К километра няма изгоряла свещ а Ауди на 150К има.
  • #22
    18 rate up comment 1 rate down comment
    АСДФ ( преди 11 години )
    Ауди нямат сервизни акции защото не признават за проблемите си. Или ще ми кажеш, че АУДИ нямат проблеми? Защото един сърч в нета може много лесно да те убеди в обратното.
  • #21
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ауди една скоростна кутия не могат да направят, вие ми говорите за двигатели. В момента ФВ са на нивото на Пежо-Ситроен по надеждност, ама на парвенюто можеш ли да му обясниш? Той иска гъзарийка. Те и Пежо-Ситроен се продават много добре в БГ и ако питаш собствениците нямат никакви проблеми с тях. Българинът много мрази да признае че се е прецакал.
  • #20
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А Ауди кога са имали сервизна акция на двигателя бе ***, изобщо дали се сещаш за сервизна акция на Ауди? Виж при Тойота вероятно няма седмица да не чуем за поредната сервизна акция. Ясно е кой е на дъното, Естествено Тойота. А и още нещо за разлика от Ауди, Тойота няма нито една награда за двигател в САЩ, където е най-големия и пазар, смях. Чети и размишлявай:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/15039-v-sasht-izbraha-nai-dobrite-dvigateli-na-godinata,2291/
  • #19
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тук май пишат само дечица-****лчета. Бакшишите били фактор ха-ха. Едно време бакшишите и за Тико твърдяха че е най-здравата кола. До ден днешен не съм видял бакшиш да си признае че е взел ***. А ауди и фв на последните 100 000 км тестове в аутобилд се провалят с гръм и трясък. И една добавка: Най-добър двигател не означава най-надежден. Преди години 1,4 двг на фв бяха много добри, само дето замръзваха зимата. Вижте колко аудита и фв и колко тойоти и мазди се продават в пазарите.
  • #18
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Странно при най-добрите двигатели няма никви Хонди и Тойота бъка от БМВ-та Аудита и др. но никви Хонди и Тойоти. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/15039-v-sasht-izbraha-nai-dobrite-dvigateli-na-godinata,2291/