IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните автомобили в света

Класацията е на Forbes и има нов лидер - Ford Focus

Най-популярните автомобили в света

Икономическо издание Forbes обяви класация за 10-те най-популярни автомобила на света.
Най-популярните автомобли в света
Тя е направена от организацията за проучване на автомобилните пазари - LMC Automotive, въз основа на продажбите за 2012 г. и има нов лидер в сравнение с предишното си издание. Тогава начело бе Toyota Corollа, която сега отстъпва първото място на Ford Focus. Посочените цифри след модела показват продажбите, които експертите от Forbes очакват до края на годината.

1. Ford Focus - 1 000 000 продажби
Най-популярните автомобли в света
Този автомобил не е сред добре продаваните в САЩ - около 250 000 бройки. Там Focus дори не е в първата десетка, но пък се радва на огромна популярност най-вече на пазарите в Азия и Европа. Ford инвестира огромни средства на най-големия пазар - този в Китай, като предстои моделът да започне да се произвежда в тази държава. И това ще увеличи продажбите му.

2. Toyota Corolla - 966 000
Най-популярните автомобли в света
Досега този модел бе най-популярният на планетата, но явно проблемите между Япония и Китай оказаха влияние върху продажбите му. Става дума най-вече за протестите в Китай срещу японските стоки и последвалото ги масово отказване от тях. Вследствие на това продажбите на Toyota на най-големия пазар паднаха с 25%.

3. Volkswagen Jetta - 822 000
Най-популярните автомобли в света
Jetta (позната на някои пазари и като Vento или Bora ) е най-добре продаващият се модел на Volkswagen в цял свят. Успехите на автомобила се дължат на голямата му популярност в САЩ и Китай. Той е много важна част от стратегията, според която през 2018 г. германският концерн трябва да стане най-големият автомобилен производител на планетата.

4. Hyundai Elantra - 777 000
Най-популярните автомобли в света
Корейският Hyundai демонстрира сериозно разрастване и непрекъснато печели уважение за пътя, по който е поел. Продажбите на моделите се увеличават, като най-добре се представя Elantra (продаван в Корея като Avante), който е четвъртият по успех автомобил за 2012 г.

5. Ford Fiesta - 728 000

Най-популярните автомобли в света
В САЩ този автомобил, подобно на Focus, не е никак популярен - едва 55 000 продажби за тази година, но пък в Европа и Китай е сред най-търсените на пазара. С разрастването на Ford на китайския пазар популярността на Fiesta ще се увеличи, но засега тя заема пето място.

6. Volkswagen Golf - 726 000

Най-популярните автомобли в света
Популярността на Golf е една от основните причини за успехите на Volkswagen. Зад Океана той отстъпва на Jetta и Passаt, но пък в Европа е без конкуренция. Като цяло съвсем леко отстъпва от намиращата се на 5-о място Ford Fiesta, но след пускането на 7-ото поколение на Golf нещата могат скоро да се променят.

7. Toyota Camry - 705 000
Най-популярните автомобли в света
Camry е единствената кола от среден клас в първите 10, което е достатъчно доказателство за комфорта и надеждността, които предлага. Това е най-добре продаваният автомобил в САЩ от дълги години с около 400 000 бройки годишно. Това е повече от 50% от резултата, който се очаква да запише Camry до края на годината.

8. Volkswagen Polo - 704 000

Най-популярните автомобли в света
Супер-минито на Volkswagen не се предлага в САЩ, но пък е много популярно в Европа, където можете да го видите почти навсякъде. Основните му преимущества - малки размери, които означават по-лесно намиране на място за паркиране, и нисък разход на гориво, го правят доста търсено на пазарите.

9. Chevrolet Cruze - 694 000

Най-популярните автомобли в света
Компактният Cruze е най-добре продаващият се модел на General Motors, откакто се появи на пазара през 2009 г. Досега от него на пазара са реализирани над 1.6 млн. бройки, като само през тази година са близо 700 000. Догодина предстои и пускане на пазара в САЩ на дизелова модификация.

10. Honda Civic - 638 000
Най-популярните автомобли в света
Обновеният през 2012 г. Civic бе критикуван заради лошата динамика и сбъркания дизайн, но това не се отрази особено на продажбите му. Въпреки това ръководството на Honda взе решение да обнови возилото, което вече се води модел 2013 г. Любопитното е, че догодина тази версия няма да се предлага на японския пазар.

Тагове: forbes
0 от 500
  • #70
    1 rate up comment 1 rate down comment
    професионалист ( преди 11 години )
    За запознатите е ясно, че Форд се развива повече от добре през последните 10-15 години и това е ВИДНО и даже е ОЧЕВАДНО. В крайна сметка пазара решава кой кой е. И той ясно е решил - Форд Фокус е най-продаван в света, а Форд Фиеста е най-продавания малък автомобил в света. Край!!! Точка!!! Каквото и да бълват разбирачите си е само един изпразнен от смисъл бълвоч! Прочетете статистики от специализирани сайтове и списания и ще видите, е съвременния Форд има водеща техническа надеждност!
  • #69
    0 rate up comment 1 rate down comment
    професионалист ( преди 11 години )
    Гледам и чета всякакви коментари на всякакви БГ разбирачи ... Всички добре знаем, че в БГ всички разбират от политика и футбол, но явно са почнали да разбират и от автомобили ... Странно е как така българина разбира от съвременни автомобили, след като в България през последните години се продават около 20000 нови коли годишно и над 500000 стари. Значи българина кара стари трошки. Е как тогава същия този българин се изказва без да е карал, без да е чел специализирани медии и т.н.?
  • #68
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До Факъс на 210000 ( преди 11 години )
    Пию, ама ти не си ли сменял само масла и филтри?Те обикновено всички така пишат.Ти, не знаеш ли, че всеки производител на автомобили има по две поточни линии в заводите си?Едната е обикновена - за всички държави по света!Другата е диамантена линия - на нея се произвеждат автомобили само за България!Там работят само the best of the best и само по един час на ден-когато са най-свежи и отпочинали!Как така на твоя Факъс са му се повредили лагер и бобина?Абсолютен *** е значи.Къде е произведен?
  • #67
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Напиши думата в Google,и спри да я използваш! Eй тъпо животно си,и това е!
  • #66
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бъчо,Бъчо.........
  • #65
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До неверниците ( преди 11 години )
    Да наричам какво? Абе ти в кой век живееш? Ако исках да те нарека неверник, просто щях да ти кажа "гаур"! Понятно? Неверник на български означава много повече от подобната думичка на турски. А и е доста просто - неверник, значи не вярващ.Да си такъв е възможно във всяка област. Може да не вярваш на Борисов, на Станишев, на Доган, на Сидеров, на правителството, на шефа... Толкова ли е сложно? А и това е автомобилен сайт. Нямам ни най-малко желание да политизирам нещата. Не пиша в подобни сайтове за политика. Знаеш ли, в моя край тая думичка си е просто думичка. Знам, че много думи се разбират по различен начин в България. Например думичката пичка скоро разбрах, че не е женски род на пич, а нещо съвсем различно...да го нарека шутка по меко. Съжаляввам, че говорим на различен език. И тук някои думички, употребявани на други места като нормални, се разбират в лош смисъл, но така е. Малка държава сме, но пък диалектите ни много. Представям си, ако бяхме държава като Китай какво щеше да бъде. Всъщност бях чел навремето, че единия край на Китай не се разбира с другия, което е нормално заради неграмотността, голямото население и разстояние. С навлизането на медиите в живота ни нещата се променят. И между другото, предлагам да се изтрият постовете ни от ***, само и само мир да има. Но пак казвам, че не съм искал да обиждам някой на верска или национална основа. Макар да съм си националист, мразя тия неща. А за това, колко е богат речника ми, ще си замълча. По постовете тук се вижда кой с колко думички разполага и по-важното, с какво качество на думичките.
  • #64
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Подозирам,че си "бъчо",от днес имаш един ВРАГ в мое лице,("не в тоя смисъл,а в един друг,дето само ти си знаеш")!В СОБСТВЕНАТА ми държава да ме наричаш така.........!
  • #63
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    СМИСЪЛА на тази ДУМА е един,но ти от къде да знаеш! Eдно,ИЗВИНЕТЕ МЕ,щеше да свърши повече работа!!! РАЗВАЛИ ми НАСТРОЕНИЕТО,за цял ден!!
  • #62
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дано да е така,ако искаш да те разбират хората,и да се замислят над думите ти,трябва да се постараеш повече,(подобно обръщение говори за ограничения ти речник,и незнанието ти на елементарни думи,а от там ,на сетне, кой ще прочете мозъчното безсилие)слагането на ОЦЕНКИ,САМ на СЕБЕ си е ТЪПО,и говори ДОСТА за интелектуалното ти ниво!!!!!!
  • #61
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До неверниците ( преди 11 години )
    Пич, на никого не викам неверник в смисъла, който цитираш. Казвам го към тия, които не вярват на ФОРД и на нещата, които се пишат по света. Форд спечели десетки награди, продава най-много, но все се намират ла*нета с извинение, които провокират. Иниаче, си с голяма грешка. Аз съм твърд националист - от ония най-твърдите. От 1990 година насам винаги и единствено съм гласувал за националисти, като вначалото само за Иван Георгиев и БНРП! Не приемам нападките ти на тая тема!