IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti сменя имената на моделите си

Кросовърите и всъдеходите ще бъдат QX, а купетата и седанитe - Q

Infiniti сменя имената на моделите си

Всички модели на Infiniti от 2014 г. ще получат нови названия. Това обяви официално президентът на компанията Йохан де Найсон.

Кросовърите и всъдеходите ще се обозначават с QX, а седаните и купета - само с Q. Допълнително към името ще се добавя число, обозначаващо вътрешната йерархия на модела. Колкото по-голямо е то, то толкова по-виско стои модела във вътрешната структура на японския производител.
Infiniti сменя имената на моделите си
"За нас стана очевидна необходимостта за нова идентификация на бранда, а също така и за приемането на мерки по разширение на моделната ни гама - заяви Йохан се Найсон. - За постигане на тези задачи ни е небходима съвършенно проста и последователна политика относно имената на моделите. След дълги изследвания решихме, че "Q" отразява вдъхновението, което можем да дадем на следващите поколения на Infiniti. При това всички нащи постижения неизменно ще бъдат свързани с историята и наследството, което ни остави модела Q45 - первия легендарен флагман на Infiniti, който се появи през 1989 г."

Първите от новите модели ще се възползва новият седан на Infiniti, който ще получи индекса Q към името си. Автомобилът ще бъде показан на международното изложение в Детройт през януари. Ето как ще се променят названията на досегашните модели.

Сега    Ще бъде

Infiniti M  =  Infiniti Q70
Infiniti G (купе/кабриолет)  =  Infiniti Q60
Infniti G (седан) =   Infiniti Q50
Infiniti QX  =  Infiniti QX80
Infiniti FX  =  Infiniti QX70
Infiniti JX  =  Infiniti QX60
Infiniti EX  =  Infiniti QX50

Въвеждането на новите названия ще стане поетапно, в зависимост от появата на следващите поколения на досегашните модели. Всички нови модели обаче веднага ще получат индекси Q или QX.
Infiniti сменя имената на моделите си
 

0 от 500