IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti сменя имената на моделите си

Кросовърите и всъдеходите ще бъдат QX, а купетата и седанитe - Q

Infiniti сменя имената на моделите си

Всички модели на Infiniti от 2014 г. ще получат нови названия. Това обяви официално президентът на компанията Йохан де Найсон.

Кросовърите и всъдеходите ще се обозначават с QX, а седаните и купета - само с Q. Допълнително към името ще се добавя число, обозначаващо вътрешната йерархия на модела. Колкото по-голямо е то, то толкова по-виско стои модела във вътрешната структура на японския производител.
Infiniti сменя имената на моделите си
"За нас стана очевидна необходимостта за нова идентификация на бранда, а също така и за приемането на мерки по разширение на моделната ни гама - заяви Йохан се Найсон. - За постигане на тези задачи ни е небходима съвършенно проста и последователна политика относно имената на моделите. След дълги изследвания решихме, че "Q" отразява вдъхновението, което можем да дадем на следващите поколения на Infiniti. При това всички нащи постижения неизменно ще бъдат свързани с историята и наследството, което ни остави модела Q45 - первия легендарен флагман на Infiniti, който се появи през 1989 г."

Първите от новите модели ще се възползва новият седан на Infiniti, който ще получи индекса Q към името си. Автомобилът ще бъде показан на международното изложение в Детройт през януари. Ето как ще се променят названията на досегашните модели.

Сега    Ще бъде

Infiniti M  =  Infiniti Q70
Infiniti G (купе/кабриолет)  =  Infiniti Q60
Infniti G (седан) =   Infiniti Q50
Infiniti QX  =  Infiniti QX80
Infiniti FX  =  Infiniti QX70
Infiniti JX  =  Infiniti QX60
Infiniti EX  =  Infiniti QX50

Въвеждането на новите названия ще стане поетапно, в зависимост от появата на следващите поколения на досегашните модели. Всички нови модели обаче веднага ще получат индекси Q или QX.
Infiniti сменя имената на моделите си
 

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е какво им беше на старите букви? Поне да бяха избрали друга буква, то очевидно се търси някаква прилика с Ауди. е сложили по една нула след цифрата и станало още по зле. Все едно гледам две маратонки на едната пише адидас на другата абидас. Поне да беше QX и цифрите, излагация.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Субаруфен ( преди 11 години )
    Абе г-н Фермер какво му е на парното на FX-а бе? Много си е хубаво. За автоматика няма да споря, аз съм си фен на ръчката, ако имам избор де...
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Tochigi ( преди 11 години )
    Още първия модел на Infiniti преди повече от 20 години е обозначен с Q.Много преди Ауди да са си помислили за SUV.Всяка марка си има стратегия а това е част от стратегията на Infiniti.Дали е правилна времето ше покаже.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Наистина асоциацията с ауди я има, и това ме разочарова малко, но по-принзип като си свикнал с нещо после трудно свикваш с промените. Поен да бяха избрали друга буква Д не стане проблем както с модела М, както бмв имаха претенции към тях.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Ами и тези ( преди 11 години )
    искат да ги харесват английските жени,така че с едно Q са в правилната посока!
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    xaxxaxa a Q7 i Q5 ste imat li ? :D :D
  • #7
    9 rate up comment 8 rate down comment
    ВАГонетка,ама с Q ( преди 11 години )
    В Infiniti само могат да сънуват за нивото на продажбите,печалбата и имиджа на Audi.
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 11 години )
    Когато правиш такава промяна първо питаш собствениците на Ифнинити какво мислят за името на автомобила който са си купили.Когато стане въпрос за Q се сещам за Ауди.В анкетата която направиха наскоро нямаше въпрос за името и ако бяха прочели отговора ми щяха да разберат че имат проблем с парното на дизеловите си модели и че не ми се мръзне зимата и че 7 степената кутия е бавна и с ниско КПД.Вместо това ще имам нови буквички на модела който ще ми напомнят че не съм могъл да избагам от ВАГ !!!
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Обективен ( преди 11 години )
    Това е много сходно с обозначенията, които Volvo ползват от около 15 години - C- купета, XC - високопроходими. XC90, XC70, XC60 и XC40. Жълтурите пак крадат!
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Ами преди това ( преди 11 години )
    не съм видял друг да обозначава с нея моделите си, но може и да греша.Но в едно съм сигурен,че не греша - кажеш ли Q, целият свят се сеща само за една марка - Audi!А ти може да си мислиш и за Civic на старо, знам ли те Доше глупаво!