IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLA – шпионски снимки

Кросовърът ще се появи на пазара най-рано след около година

Mercedes-Benz GLA – шпионски снимки

Новото семейство компактни автомобили с марката Mercedes-Benz, построени на модулната платформа MFA, се разраства със завидна скорост. Само преди година излезе компактният ван B-class, а на конвейра вече чака хечбекът A-class. Съвсем скоро ще видим в производство и комбито Shooting Brake CLA, а се говори и за предстоящо пускане на седеместен ван.
Mercedes-Benz GLA – шпионски снимки
Какво следва? Според слуховете концернът разработва A-class с 3 врати, както и кабриолет от същата серия. Със сигурност обаче ще има кросовър GLA, който в Mercedes-Benz засега се води X1. Прототипът на този модел бе забелязан на тестове край Щутгарт.

За машината се знае, че ще използва двигателите на A-class. Това са бензиновите турбо-мотори с обем 1.6 литра (122 и 156 к.с.) и 2.0 литра (211 к.с.), както и турбодизел – 1.8 (109 и 136 к.с.). Очаква се да има и версия AMG с форсиран 2.0 литров четирилициндров двигател с мощност 335 к.с. Трансимисиите са две – 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана с двойно сцепление.
Mercedes-Benz GLA – шпионски снимки
От снимките се вижда, че в  Mercedes-Benz правят всичко възможно да скрият своя нов модел. Добре маскирани са броните, оптиката и голяма част от каросерията. Личи си обаче, че GLA ще получи стремителен силует, както и доста солиден клирънс. Както и при останалите модели от семейство кросовърът ще разчита на окачване McPherson отпред и на независимо многоточково отзад. Базовите модификации ще бъдат само с предно предаване.
Mercedes-Benz GLA – шпионски снимки
Производството на новия GLA ще бъде съсредоточено в завода на Daimler AG в Кечкемет (Унг). Все още не е ясно кога ще се появи на пазара този конкурент на Audi Q3, BMW X1 и Range Rover Evoque, но очакванията са това да стане в края на 2013 г.

Тагове: mercedes gla
0 от 500