IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes

Вижте деветте предложения на изданието

Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes

Изданието Forbes често прави класации за най-скъпите автомобили, но през тази година реши да промени това. И да заложи на стила и красотата, които са сред най-важните качества за една кола. Според Forbes луксозни машини като легендите Ferrari 250, Jaguar E-Type и оригиналното Porsche 911 винаги ще бъдат образец за красота, но към тях спокойно може да се прибавят още няколко по-нови модела, които ще влязат в историята.

Ferrari 458 Spider
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
Това е първият в света автомобил с твърд свалящ се покрив и средноразположен двигател. Цената му е $257 000, срещу които получавате още V8 двигател, задно предаване и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3.3 секунди. Ако свалите покрива, ще можете да се похвалите, че притежавате най-горещият кабриолет в наши дни.

Jaguar F-Type
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
Новият F-Type ще излезе догодина, въпреки че ще се води като модел за 2014 г. Той продължава линията на марката, която показа спортните C-Type, D-Type и E-Type. Засега се знае, че произведените прототипи разполагат с двигатели V6 с турбо, които са малки и леки, но може да се конкурират с модели като Aston Martin V8 Vantage, Ferrari 458 Italia и Porsche 911.

Zenvo ST1 Supercar
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
Тази датска кола разполага с 1250 к.с., което ви гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди. Както и максимална скорост от 375 км/ч. Машината разполага със 7.0 литров, V8 двигател, чийто максимален въртящ момент е 1050 Нм. Тя е със задвижване на задните колела и 7-степенна ръчна трансмисия. Направена е почти изцяло от въглеродни нишки. Само 15 бройки от нея ще бъдат пуснати в 3 шоу-рума в САЩ.

McLaren MP4-12C and 12C Spider
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
„McLaren MP4-12C не е нов модел, но всеки път, когато го видя, той направо замъглява съзнанието ми. Освен това изглежда, сякаш се усмихва”, коментира пред Forbes Атиф Казми. Той е основател и издател на един от най-популярните интернет-сайтове за мъжкия начин на живот. Според Forbes тази характеристика най-ясно отговаря на въпроса защо този автомобил е в тази класация.

Mercedes-Benz SLS AMG Roadster
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
Кабриолетът е втората напълно самостоятелна разработка на модел на Mercedes-Benz от AMG (първата бе купето Gullwing от миналата година). Машината разполага с 563 к.с. и предлага максимална скорост от 317 км/ч. На пътя се държи като купе, благодарение на новото си окачване.

Lamborghini Aventador
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
За този модел се изписа доста през последно време, защото той е един от най-впечатлавяващите на пазара на спортни автомобили. Затова ще цитираме Майкъл Пичинело, вицепрезидент на Classic Car Club в Манхатън, в който членуват някои от най-големите колекционери и познавачи на автомобили. „Тази кола притежава всичко – тя е бърза, секси и необичайна – сякаш е от друга планета. Нейните линии приличат на автомобилно оригами”.

Bentley Mulsanne
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
За $300 000 получавате седан с 4 врати и 5 седащи места, който разполага с V8 мотор с обем 6.7 литра и мощност от 505 к.с. Двигателят е с 15 % по-икономичен и екологичен от този на предишното поколение. Трансмисията е 8-степенна автоматична. Прави се на ръка в завода в Кроу (Англия) при това изцяло на ръка. Това отнема около 320 часа труд за производството на един автомобил. А интериорът е направо поразяващ.


Aston Martin V12 Zagatto
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
Тук отново ще цитираме Майкъл Пичинело, според когото английските автомобили може не винаги да са перфектни откъм качества и издържливост, но пък са красиви. „Много харесвам този автомобил, защото неговият вид освен мощност показва и красота. Ако мога да определя V12 Zagatto по някакъв начин, бих го нарекъл „джентълмена сред автомобилите”. Или поне на мен ми прилича на такъв”, категоричен е Пичинело.

Maserati Gran Tourismo Sport
Най-красивите коли за 2012 г. според Forbes
Отново думата има експертът на Forbes в случая Майкъл Пичинело. „Аз винаги съм бил пристрастен към италианските автомобили и смятам, че GT и GT Sport e най-доброто сред тях. За мен този модел съчетва всичко, което трябва да има една кола. Може да звучи пресилено, но мнението си е мое. Вгледайте се само в дългата предница, под чийто капак има двигател на Ferrari. Повярвайте ми, това една наистина зловеща кола”.

Тагове: forbes
0 от 500
  • #37
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Вижда се, че експертът по колите във "Форбс" е вице на Клуб за класически,т.е. ретро коли.Затова той е избрал коли с исторически дизайн и догодина и още колко пъти догодини, ще бъдат същите модели избраниците на списанието (за бизнес)
  • #36
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази класация е за най- скъпи модели през 2012.., къде е новата Мазда 6 да видим дизайн малко...
  • #35
    10 rate up comment 4 rate down comment
    весо ( преди 11 години )
    гледам,гледам,и виждам че това е фалшиментоооооооооо.къде питам като говорим за елитен дизаин е заз 968 м.м-модернизиран.ами предшественика на смарт-трабантелата601.а?съде са тез шедьоври.ламбото щело цилиндри да изключва.а траби като е само с 2.кога са се сетили че повече не трябват.въобще не ми е ясно къде ще се наврът да се срамуват тия дизаинери пред полонеза и алекото.а колата каято вдъхновява ферари-легендата 2108.това е ваз,маика и там грешка няма.за дачията добро няма затова-нищо...
  • #34
    7 rate up comment 4 rate down comment
    весо ( преди 11 години )
    абеееееееееее тия па.сега класацията е такава.на озгорье ще да е зил-от,оти е гольем.срещу него се не рита.после-е па оно е ясно бре татра 613.надолье-ваз 2017 ваз 2106 .и от завоя с рев възлиза просташки фият125-п.п-то е ключово.после тежката семеина лимозина с листови ресори зда издържи ганка до село-москвич-2140и за младите пишлемета резачката шкода рапид-убиеца на поршета.и срещу панамера -120 глс.класа еи.уникалния дизаин на вартбург 353 и неговия рев -амг,да гледат и се учат.та така,ъхъ.
  • #33
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    8C
  • #32
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Profesora ( преди 11 години )
    Forbes, са направили само една малка "грешка", за да не ги обвини някой,че си падат по ITALY,и то с право,за това са FORBES! Tа... малката им грешка е,че са "пропуснали" Alfa Romeo C8,точно за да не дразнят *** като вас,за хората които четат Forbes,класацията е ясна,защото това е техния свят!!!!А и моя!!!
  • #31
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Аха,ясно,но нали е добре да си разменяме мнения,инфо, та да почнем да разбираме повече,отколкото на много им се иска.
  • #30
    6 rate up comment 2 rate down comment
    весо ( преди 11 години )
    от: Cenitell ( преди 4 часа )Lexus LF-LC = по вълнуващият му дизайн се разбира не само от кое столетие, но и от кое десетилетие е проектиран! -ъхъ,даже часът може да се установи.специфично за еднодневките-подвластни на модата и времето.докато класиката...също като музиката,някои си дж техно супер и след 5 години-ядец.пък бетовен още го знаят...но това е според човека.обаче да попитам-вие излизате ли въобще от тоя форум.
  • #29
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Cenitell,не ги слушай,закачи си един плакат на стената с габърки,и и се радвай,те не разбират!
  • #28
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Нито тикам, нито клипът е с Лексус ЛФА и нито никой не го ще! :)