IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi "замразява" част от проектите си e-tron

Причината е високата цена и слабия интерес към този вид автомобили

Audi

Audi е на път да прекрати за неопределено време разработката на някои модели от програмата за електрически автомобили e-tron. Преди няколко дни стана ясно, че BMW омбисля подобен вариант, а сега се оказва, че и концернът от Инголщад има подобни намерения.
Audi
Първата "жертва" ще стане Audi A2 e-tron - електрически автомобил, който трябваше да се появи на пазара още през 2013 г. Машината бе показана пред публика през есента на 2011 г. като основен конкурент на BMW i3.

Нейната цена обаче е доста сериозна - 40 000 евро и именно тя, както и фактът, че в Европа интересът към електрически автомобили е съвсем слаб, са на път да откажат Audi от пускането на автомобила в серийно производство. Audi A2 e-tron разполага с електромотор с мощност 85 кВт, който позволява преминаване на 200 км с едно зареждане.
Audi
Интересното е, че същата съдба вероятно ще има и Audi A1 e-tron. Той е съвместна разработка на концерна от Инголщад, градските власти в Мюнхен и няколко електрически компании. Машината разполага с електромотор с мощност 60 к.с. и бензинов двигател с обем 250 куб. см., който се използва за създаване на електричество.

0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хахаха убитацииии.Хората от години правят хибриди и електроавтомобили а горките германци се оправдават, че щяло да е скъпо.Не просто не могат да го направят.Технологично не им е възможно.Хахахах *** колко са назад