IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus показа хибриден седан

Шестото поколение на модела ES ще се предлага и само с бензинов агрегат

Lexus показа хибриден седан

Lexus представи на международното изложение в Ню Йорк шестото поколение на седана ES.
Lexus показа хибриден седан
Автомобилът е с малко по-големи размери от тези на неговия предшественик, а дизайнът му е напълно в стила на последните модели на компанията. Една от отличителните черти е решетката на радиатора, която е във формата на пясъчен часовник. Фаровете също съответстват на новия стил на компанията. Нов елемент са и 17-инчовите джанти.
Lexus показа хибриден седан
Освен това салонът на новия ES е по-просторен, появили са се и елементи от дърво и метални акценти, както и нова информационно-развлекателна система със сензорен екран и технологията Remote Touch Interface.
Lexus показа хибриден седан
Машината се предлага с два варианта на задвижване. Първият (ES 350) е с 3.5-литров, бензинов, V6 мотор, а вторият (ES 300h) включва 2.5-литров бензинов агрегат, който е комбиниран с електромотор. При смесен цикъл на движение хибридът ES дава разход от 5.9 л/100 км.

От компанията-производител не разкриха други технически характеристики, но се очаква, че те ще са сходни с тези на хибрида Toyota Camry, който разполага с 200 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди.

Информация и снимки: Autonews.com
 

Тагове: lexus es
0 от 500
  • #25
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Скорпион ( преди 12 години )
    Голяма мечта ми е ексус IS. Страхотен автомобил. Много го искам.
  • #24
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Брой 1 на списанието.Немецът Герт Андре казва:"В момента съм собственик на осмия си лексус ЛС. По мое мнение, що се отнася до трайното качество,това е най-добрият автомобил в света.С моите екземпляри съм изминал стотици хиляди километри без съществени проблеми или закъсвания на пътя."
  • #23
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Списанието е *** motor und sport, мога да изровя и броя, но ми се струва, че е безсмислено да ги цитирам! Важното е, че синтезирах основната мисъл. Приятелю, беше доста трудно да чета латинизираната ти наченка на мъждукаща мозъчна дейност! Освен това, Бог се пише с голяма буква! Вярно е, че всеки има право на мнение, но преди до обиждаш, поне пиши на български и спазвай елементарен правопис!
  • #22
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Az 4eta v AutoKomedia,4e edin mnogo pros,4el ama niama da kaje kade......maleeee.Edin nemec imal 7mi Lexus....boje,boje....TAPANAR.
  • #21
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Само бих Ви казал какво прочетох в едно немско списание, няма да кажа кое: там интервюират немци, собственици на лексус! Според тях, Lexus LS е най-добрият сериен луксозен автомобил, произвеждан досега! Това го твърдят бивши собственици на мазерати, мерцедеси, беемвета и т.н. Не го казвам аз! Нито един от тях не споменава за каквито и да било проблеми, всички са във възторг от феноменалната надеждност! Единият немец даже се хвалеше, че последният му лексус е седмият поред! Не купува немско вече!
  • #20
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Субарото може и да не блести с дизайн, но просто си върши работата,за която е създадено/както и всички останали японски автомобили/, да се ЕКСПЛОАТИРА, а не СЕРВИЗИРА, както се случва особено при VW и AUDI.
  • #19
    3 rate up comment 6 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    анонимен , ще викаш *** на брат си ,щото ако съм пред теб, няма да си толкова отворен,обещавам ти
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Kon4ini?? izdivia.....ha ha.
  • #17
    4 rate up comment 10 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Субаро фен , я ми кажи точно кое е еднаквото между Audi A6- 2003 г.и Audi A6-2005 г. Единственото сходно за двата модела е че могат да бъдат разпознати като "Audi" , което не може да се каже за Японските производни...
  • #16
    7 rate up comment 6 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    ти нали си фен на субару,айде сега да те видя можеш ли безпристрастно да кажеш,че субару правят добър дизайн ? моето мнение е ,че са доста зле,признавам от всякъде техниката,но дизайна им куца яко.Обръщам внимание на дизайна,защото за повечето купувачи това е доста основно,може би след цената ,това е най-важното.Точно тук си проличават и производителите с капацитет.Значи един мерцедес може да прилича на друг,а разликата м/у тях да е 30г и в същото време да нямат нито 1 и същ общ елемент.