IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus показа хибриден седан

Шестото поколение на модела ES ще се предлага и само с бензинов агрегат

Lexus показа хибриден седан

Lexus представи на международното изложение в Ню Йорк шестото поколение на седана ES.
Lexus показа хибриден седан
Автомобилът е с малко по-големи размери от тези на неговия предшественик, а дизайнът му е напълно в стила на последните модели на компанията. Една от отличителните черти е решетката на радиатора, която е във формата на пясъчен часовник. Фаровете също съответстват на новия стил на компанията. Нов елемент са и 17-инчовите джанти.
Lexus показа хибриден седан
Освен това салонът на новия ES е по-просторен, появили са се и елементи от дърво и метални акценти, както и нова информационно-развлекателна система със сензорен екран и технологията Remote Touch Interface.
Lexus показа хибриден седан
Машината се предлага с два варианта на задвижване. Първият (ES 350) е с 3.5-литров, бензинов, V6 мотор, а вторият (ES 300h) включва 2.5-литров бензинов агрегат, който е комбиниран с електромотор. При смесен цикъл на движение хибридът ES дава разход от 5.9 л/100 км.

От компанията-производител не разкриха други технически характеристики, но се очаква, че те ще са сходни с тези на хибрида Toyota Camry, който разполага с 200 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди.

Информация и снимки: Autonews.com
 

Тагове: lexus es
0 от 500
  • #55
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Subarufan ( преди 12 години )
    Centinell, пропуснал си да отбележиш, че и четирите колела на колата са кръгли, също като на немските автомобили, което си е направо очевидна "кражба". Да им се чудиш направо на Лексус, как са оцелели досега, с такава липса на идеи...? :)
  • #54
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Пясъчният часовник е измислен от немец :)!За това дизайнът на предната решетка е явно копиран :)! Освен това както немските коли, Лексусът има 4 колела, като 2-те от тях са отпред! Аи от немците направо са им отмъкнали съдържанието на понятието КАЧЕСТВО за своите Лексуси и на онемците им останал само мита за качеството от едно време. За това и немците да се поучат от учениците си и да не излагат европейците заради лакомията си.
  • #53
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много точно го каза. Абсолютно съм съгласен.Няма как да накараш селянина-кооператор с 2 пръста чело да хареса изчистени линии и интелигентен дизайн, и техника като Лексус. Селянинът си иска кичозен дизайн,стари клиширани немски марки,чалга и да бъде забелязан,но не разбира,че с простотата си.Да не говорим пък да слуша джаз и да се наслаждава,ами как ще танцува на масата???
  • #52
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    Автомобилния дизайн е като музиката - всеки има различни предпочитания. Едни харесват изчистени елегантни линии като автомобила от статията, други претрупани мазаници като немските модели. Точно както едни харесват лек приятен ненатрапчив джаз, а други гнусна мазна чалга.
  • #51
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Филибе до 10 ( преди 12 години )
    Хубав коментар, но ти сложих "-" защото си от Варна. Не се кефя на гагаузи, нищо лично.
  • #50
    11 rate up comment 2 rate down comment
    10 ( преди 12 години )
    Страхотни изглежда, във Варна има от предшественика му и наистина е супер.
  • #49
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    в БГ тези които могат да си позволят такъв автомобил са простаци и все на немското налитат. ... и са бръснати, обикновено носят черно и не излизат от фитнеса.
  • #48
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това е много по-хубаво от Мерцедеси и Ауди, но в БГ тези които могат да си позволят такъв автомобил са простаци и все на немското налитат.
  • #47
    6 rate up comment 12 rate down comment
    _@ ( преди 12 години )
    то по-долния чувствителен анонимник: май за пръв път виждаш кола въобще,щом толкова лесно се просълзяваш.
  • #46
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    баси за пръв път да видя кола и да се просълзя!ще си я купя някой ден мамицата и!