IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf VII - Първи поглед

Тази сутрин VW разкри новата платформата, на която ще се конструира Golf VII.

VW Golf VII - Първи поглед


Тази сутрин във Волфсбург (Германия) немския концерн VW показа платформата и ходовата част на следващото поколение Golf. Както знаете Golf VII ще използва новата модулна платформа MQB (Modularer Querbaukasten), която е проектираната така, че на нея да могат да бъдат изграждани модели с различна големина - от Polo до Passat. Това е първата по рода си платформа в автомобилната индустрия, като на нея ще бъдат "качени" около 60 различни модела.

MQB е не само изключително гъвкава структура, тя е и неразделна част от нова система за производство, която ще бъде приета от фабриките VW по целия свят. Тази нова система позволява различни модели да бъдат изграждани на едни и същи производствени линии, независимо от дължината, широчината или междуосието на автомобилите.

Това ще позволи на немците да изграждат модели на VW, Seat, Skoda и дори на Audi върху една и съща поточна линия. Новата система определено ще облекчи производствения процес, давайки възможност на немския автомобилен гигант да увеличи осезаемо производството си. Друг ключов аспект на платформата MQB е общата система за монтиране на двигатели, при която бензиновите и дизеловите двигатели ще се монтират по един и същ начин, под един и същ ъгъл на наклон.

За новата платформа са предвидени и нови двигатели, сред които присъстват 0.8-литров дизелов и 1.2-литров бензинов TSI с четири цилиндъра. Не съобщава дали тези агрегати ще намерят място под капака на бъдещия Golf, но се твърди, че седмото поколение на най-популярния автомобил в Европа ще бъде значително по-леко от настоящото - шесто. Според запознати независимо от всички системи за пасивна и активна безопасност, теглото на Golf VII ще бъде аналогично с това на Golf 4.

В гамата двигатели на Golf VII ще влязат още: бензинов 1.4 TSI, както и два дизелови с обем 1.6 и 2.0 литра. Ще бъде наличен и хибрид, задвижван от 1.4-литров TSI двигател и електромотор. На по-късен етап ще се появи и хибрид Golf VII, чиито батерии ще се зареждат от електрическата мрежа. Този модел ще изразходва около два литра на 100 километра, отделяйки 46 гр/км СО2 емисии.

Предвиждат се и версии, работещи с втечнен петролен газ, природен газ и етанол. Някои от агрегатите ще бъдат снабдени със старт/стоп система, както и със система за деактивация на цилиндрите - когато не е необходима пълната мощност на двигателя, той може да разчита на само два от цилиндрите (ако е четирицилиндров).

VW Golf VII трябва да бъде представен на изложението в Париж тази есен.


Групата VW е сред първите, които от доста време налагат използването на една и съща платформа при различни модели и дори различни марки. Днес Volkswagen използва основно три платформи - PQ25 за Polo, PQ35 за Golf и други модели от компактен клас, и PQ46 за Passat.

Тагове: mqb vw golf 7
0 от 500
  • #98
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Шамара ( преди 12 години )
    ***, ако е там rs10 и аз ще му ударя някой и друг шамар и едно яко воле! Тъкмо по това време ще съм в центъра!
  • #97
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до rs10 ( преди 12 години )
    rs10 вмирисания събира тайфата от *** махала. Само да знайте колко бой ще отнесете, не ми се мисли!
  • #96
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до rs10 вмирисания ( преди 12 години )
    rs10 вмирисания е авера на Дошо.Шубето е голям страх!
  • #95
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до rs10 вмирисания ( преди 12 години )
    Пусни снимки да те видим със служебния хюндай, няма да видим никога снимки нито от теб нито от Дошо! СТРАХЛИВЦИ!
  • #94
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до rs10 вмирисания ( преди 12 години )
    Ти ли ще си там *** смотан rs10, ти си СТРАХЛИВЕЦ и не си от Бургас, защото ако си щеше да се сетиш кво те очаква, ***! Дай си фейса да те видим от къде си, страх ли те хвана *** МАЗЕН!
  • #93
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аутомедия защо не триете коментарите на малумника rs10
  • #92
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до rs10 - миризмата ( преди 12 години )
    Що ми триете мнението Аутомедия, Дошо да не работи при вас!
  • #91
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до rs10 - миризмата ( преди 12 години )
    Ти си Дошо миризмата. Съветвам те да не ходиш на срещата. Лятото гледах в Слънчев бряг мутрагените от Несебър как се гаврят с едни отворковци боксьорчета, направо грозна картинка! Не отивай Дошо миризмата, че няма да има дълго кой да ни развеселява в форума!
  • #90
    6 rate up comment 2 rate down comment
    адидаса/// ( преди 12 години )
    Никъде не съм казал че съм от София! Ще съм там в 18.00 ч. защото тогава се връщам от Слънчев бряг където съм в момента! Само два шамара ще са, може и един да е! Но повярвай, ще е достатъчен! Отворения с хюндая най вероятно служебен, трудно ще ми усучиш *** около врата, щото ми е много широк! В голям филм се вкара човече!
  • #89
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до rs10 - миризмата ( преди 12 години )
    Миризмичке, всички те знаем че си *** ***. Правиш се на отворен, но досега на една среща не отиде. Само си снима джапанките и миризливия клюндай пред метро веднъж. Така че ако имаш и малко достойнство отиди днес и се снимай с човека. Предполагам няма много да те бие, но ти все пак си го заслужаващ. Нека видим дали веднъж ще се докажеш като сериозен човек или ще си останеш плюещата миризма, която бяга насрана и няма нищо друго в джоба освен псувни и страх.doc