IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf VII - Първи поглед

Тази сутрин VW разкри новата платформата, на която ще се конструира Golf VII.

VW Golf VII - Първи поглед


Тази сутрин във Волфсбург (Германия) немския концерн VW показа платформата и ходовата част на следващото поколение Golf. Както знаете Golf VII ще използва новата модулна платформа MQB (Modularer Querbaukasten), която е проектираната така, че на нея да могат да бъдат изграждани модели с различна големина - от Polo до Passat. Това е първата по рода си платформа в автомобилната индустрия, като на нея ще бъдат "качени" около 60 различни модела.

MQB е не само изключително гъвкава структура, тя е и неразделна част от нова система за производство, която ще бъде приета от фабриките VW по целия свят. Тази нова система позволява различни модели да бъдат изграждани на едни и същи производствени линии, независимо от дължината, широчината или междуосието на автомобилите.

Това ще позволи на немците да изграждат модели на VW, Seat, Skoda и дори на Audi върху една и съща поточна линия. Новата система определено ще облекчи производствения процес, давайки възможност на немския автомобилен гигант да увеличи осезаемо производството си. Друг ключов аспект на платформата MQB е общата система за монтиране на двигатели, при която бензиновите и дизеловите двигатели ще се монтират по един и същ начин, под един и същ ъгъл на наклон.

За новата платформа са предвидени и нови двигатели, сред които присъстват 0.8-литров дизелов и 1.2-литров бензинов TSI с четири цилиндъра. Не съобщава дали тези агрегати ще намерят място под капака на бъдещия Golf, но се твърди, че седмото поколение на най-популярния автомобил в Европа ще бъде значително по-леко от настоящото - шесто. Според запознати независимо от всички системи за пасивна и активна безопасност, теглото на Golf VII ще бъде аналогично с това на Golf 4.

В гамата двигатели на Golf VII ще влязат още: бензинов 1.4 TSI, както и два дизелови с обем 1.6 и 2.0 литра. Ще бъде наличен и хибрид, задвижван от 1.4-литров TSI двигател и електромотор. На по-късен етап ще се появи и хибрид Golf VII, чиито батерии ще се зареждат от електрическата мрежа. Този модел ще изразходва около два литра на 100 километра, отделяйки 46 гр/км СО2 емисии.

Предвиждат се и версии, работещи с втечнен петролен газ, природен газ и етанол. Някои от агрегатите ще бъдат снабдени със старт/стоп система, както и със система за деактивация на цилиндрите - когато не е необходима пълната мощност на двигателя, той може да разчита на само два от цилиндрите (ако е четирицилиндров).

VW Golf VII трябва да бъде представен на изложението в Париж тази есен.


Групата VW е сред първите, които от доста време налагат използването на една и съща платформа при различни модели и дори различни марки. Днес Volkswagen използва основно три платформи - PQ25 за Polo, PQ35 за Golf и други модели от компактен клас, и PQ46 за Passat.

Тагове: mqb vw golf 7
0 от 500
  • #108
    2 rate up comment 2 rate down comment
    RS10 ( преди 12 години )
    Бил в Сл.Бряг,не думай бе!Почти съм сигурен,че зимата нищо не работи.Личи си,че крака му не е стъпвал там.Да беше казал Несебър,щеше да е по-реално.***,***,пожелавам ти цял живот да си останеш в мизерното гето на Казанлък и да караш същата А7-ца,която беше показал тук преди 4 години.За кой път те правя за смях,вече не ги броя.
  • #107
    2 rate up comment 4 rate down comment
    RS10 ( преди 12 години )
    Ама вие как си представяте,че *** с виртуалните аудита ще дойде някога на среща!Колкото и да ***,на първо място е страхлив.И с право.Защото първо ще му изсипя броеницата отпред,че както няма пари,да го видим как ще си позволи зъболекар.После яко шутове в бъбреците и ще го изхвърля в най-близкия контейнер,където по условие му е мястото.Той знае какво го очаква и никога няма да си покаже носа в Бургас.Не само защото е беден ***.
  • #106
    1 rate up comment 3 rate down comment
    RS10 ( преди 12 години )
    Какво стана,бе отворения *** с А7?Кьораво ауди нямаше на паркинга около Общината,да не говорим за А7.И не мина.Щеше да е интересна гледка,*** пъпчив *** в А7,ха,ха,ташааак!Нищо ново,от 4 години му четем лъжите на насрания ауди-фен,мизерен казанлъшки ***.Да не кажеш,че си пил кафе в Силвъра,а?
  • #105
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    К'во стана *** *** смотана,6 и 10 стана никакво ауди не се мярка.Току що спряха от СОТ 161,но пукнато ауди не се вижда.Ооо,тоя пендьо с Б4-ка ли е с ауди 80 ли е,се наврял под масата в казанлъшко и носа не си показва.
  • #104
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Така и очаквахме,никаква А7-ца не е минала покрай Силвъра.Още гледаме,който има Скат да превключи на камерите.
  • #103
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Aко няма снимки или клип как гейчето с А7 чака,значи пак е бил простия *** от казанлъшко.Голяма веселба се очертава.Аз залагам,че няма да видим никаква А7.Още повече,че ТВ Скат има камера точно там и чакаме да видим какво ще стане.Ниско пърдящия гей с измисленото ауди не знае за това.Яко си го наби в *** ***.
  • #102
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Стана купон.Ще чакаме снимки как ауди-отворкото чака на срещата.
  • #101
    6 rate up comment 1 rate down comment
    адидаса/// ( преди 12 години )
    Отворения, тръгвам за Бургас! Стягай се скапа, гримирай се подобаващо, да не ме излагаш!
  • #100
    4 rate up comment 1 rate down comment
    дошо галошо ( преди 12 години )
    Аз съм дошо галошо,насрания мазен педерошо,и както винаги няма да се появя,защото аз само с псувни онлайн ще се изявя.Не се надявайте от мен сериозен човек да излезе,защото от вмирисания клюндай аз няма да излезе!
  • #99
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "жевея в Бургас, Несебър, Кошарица, Ветрен вилната зона"СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО СИ ТОЛКОВА *** - БУРГЪЗЛИЯ СИ!!!