IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf VII - Първи поглед

Тази сутрин VW разкри новата платформата, на която ще се конструира Golf VII.

VW Golf VII - Първи поглед


Тази сутрин във Волфсбург (Германия) немския концерн VW показа платформата и ходовата част на следващото поколение Golf. Както знаете Golf VII ще използва новата модулна платформа MQB (Modularer Querbaukasten), която е проектираната така, че на нея да могат да бъдат изграждани модели с различна големина - от Polo до Passat. Това е първата по рода си платформа в автомобилната индустрия, като на нея ще бъдат "качени" около 60 различни модела.

MQB е не само изключително гъвкава структура, тя е и неразделна част от нова система за производство, която ще бъде приета от фабриките VW по целия свят. Тази нова система позволява различни модели да бъдат изграждани на едни и същи производствени линии, независимо от дължината, широчината или междуосието на автомобилите.

Това ще позволи на немците да изграждат модели на VW, Seat, Skoda и дори на Audi върху една и съща поточна линия. Новата система определено ще облекчи производствения процес, давайки възможност на немския автомобилен гигант да увеличи осезаемо производството си. Друг ключов аспект на платформата MQB е общата система за монтиране на двигатели, при която бензиновите и дизеловите двигатели ще се монтират по един и същ начин, под един и същ ъгъл на наклон.

За новата платформа са предвидени и нови двигатели, сред които присъстват 0.8-литров дизелов и 1.2-литров бензинов TSI с четири цилиндъра. Не съобщава дали тези агрегати ще намерят място под капака на бъдещия Golf, но се твърди, че седмото поколение на най-популярния автомобил в Европа ще бъде значително по-леко от настоящото - шесто. Според запознати независимо от всички системи за пасивна и активна безопасност, теглото на Golf VII ще бъде аналогично с това на Golf 4.

В гамата двигатели на Golf VII ще влязат още: бензинов 1.4 TSI, както и два дизелови с обем 1.6 и 2.0 литра. Ще бъде наличен и хибрид, задвижван от 1.4-литров TSI двигател и електромотор. На по-късен етап ще се появи и хибрид Golf VII, чиито батерии ще се зареждат от електрическата мрежа. Този модел ще изразходва около два литра на 100 километра, отделяйки 46 гр/км СО2 емисии.

Предвиждат се и версии, работещи с втечнен петролен газ, природен газ и етанол. Някои от агрегатите ще бъдат снабдени със старт/стоп система, както и със система за деактивация на цилиндрите - когато не е необходима пълната мощност на двигателя, той може да разчита на само два от цилиндрите (ако е четирицилиндров).

VW Golf VII трябва да бъде представен на изложението в Париж тази есен.


Групата VW е сред първите, които от доста време налагат използването на една и съща платформа при различни модели и дори различни марки. Днес Volkswagen използва основно три платформи - PQ25 за Polo, PQ35 за Golf и други модели от компактен клас, и PQ46 за Passat.

Тагове: mqb vw golf 7
0 от 500
  • #118
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най- добрата кола и естествено най- много коментирана. 125 преди мен, бравос!
  • #117
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Смешника с лъжливите аудиатата и измислените срещи работи в Automedia.Не е толкова хитър,ще му намерим координатите.
  • #116
    2 rate up comment 3 rate down comment
    RS10 ( преди 12 години )
    Чакаме да покажеш как си чакал,нещо се *** пак,ха,ха,***!Ще покажеш,нанай.Да не кажеш и,че си пил кафе в Силвъра.И там снимах,за да ти го подам в *** гага.Освен полу измръзналата сервитьорка,имаше на една маса три момичета,никой друг.В 18.20 си тръгнах.Никога няма да ти стиска да ме доближиш дори,колята ми стои непокътната.Нали ти видях снимката до чуждия мерцедес преди 4 години-*** клешече на около 17 години,дебела торба с ***.Само един шамар и се опикал кълките.
  • #115
    2 rate up comment 3 rate down comment
    RS10 ( преди 12 години )
    Момче ***,аз не стоя по цял ден в и-нет,защото не съм безработен *** като теб.Знаех си,че няма да дойдеш,защото си поне 200 км. от Бургас.Покажи тук да видим как си ме чакал и аз веднага показвам клип какво стана на място,с часовника на Общината за справка на часа и датата.Сам си избра мястото и сам си го нахака в простия *** ***.Обеща да покажеш,че си чакал.И между другото,камерите в Бургас работят,pederasche ***.
  • #114
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до RS10 ( преди 12 години )
    Кво стана RS10 къде се покри! Повече да не сме чули за миризми, Айтос, Казанлък и RS10! Разбра ли как се изложи? Стана за смях пред цяла България и пред българите от цял свят, които влизат в този сайт!
  • #113
    3 rate up comment 1 rate down comment
    адидаса/// ( преди 12 години )
    Пак съм Сънито в Джанито ще съм на обяд! Заповядай, няма да те бия! Щом си толкова отворен дай си скайпа или фейса! Чакам! adidasssa***abv.bg
  • #112
    3 rate up comment 1 rate down comment
    адидаса/// ( преди 12 години )
    До колкото си спомням и на Дошо му предложиха среща в София, ама той се покри! Също като тази гримирана *** с хюндая.
  • #111
    3 rate up comment 1 rate down comment
    адидаса/// ( преди 12 години )
    *** ***, знаеш ли от кога скат са спрели камерите, ако си на Скат щеше да го знаеш. Точно от една година!
  • #110
    3 rate up comment 1 rate down comment
    адидаса/// ( преди 12 години )
    СТРАХЛИВИЯ с хюндая не дойде на срещата, имаше само един пичага с черно BMW 5 с номер 7790! Чаках те момченце страхливо! Нямаше да те бия само щях да те почерпя малък Джак! Ето такива нещастници пишат и се правят на велики, но ако продължиш да ръсиш глупости, ще те намеря и ще те нашамаря, СТРАХЛИВ ***!
  • #109
    2 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    доше, дай линк към тази камера. Да ви наблюдаваме всички докато се срещате!