IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните автомобили, според Dekra

Докладът на германците за надеждността на употребяваните автомобили.

Най-надеждните автомобили, според Dekra


Най-популярната в Германия компания за технически анализи и наблюдения - Dekra публикува доклада си за употребявани автомобили с най-малко дефекти за 2012 година. Отчетът се основава на данните от 15 милиона прегледи, направени на 230 различни модела през последните две години.

Големите победители в тазгодишния доклад на Dekra са Opel Astra и Audi A4, които показват най-добър резултат от всички тествани автомобили. Astra е победител в категорията “Най-добър индивидуален резултат”, като по този начин оставя зад себе си миналогодишния победител Opel Insignia и Renault Megane. Audi A4 пък оглавява категорията "Най-добър сред всички класове", следван от Mercedes-Benz C-Class и трикратния победител в предишните години Audi A6.

Победителите по надеждност в традиционните осем категории (от най-малките до лекотоварните) за пробег до 50 000 километра вижте в галерията със снимки.

*Очаквайте скоро и резултатите от класовете: от 50 000 до 100 000 км и от 100 000 до 150 000 км.

Тагове: dekra
0 от 500
  • #24
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Х ( преди 12 години )
    Това в Германия е възможно - притехните пътища и горива. В България обаче чувам лоши отзиви за новата астра - определят я като капризна. Но аз карам стара кола и не знам.
  • #23
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ахахаха и аз ще повярвам да бе да.....смешници.Вечния пациент най-надежден... ще падна от смях
  • #22
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    В статистиката на Декра са включени само колите, минаващи на технически прглед при тях, а както се знае собствениците , особено на скъпи коли, винаги си ги поддържат във фиремините сервизи. В достоверните статистики японските марки от 15 г.излизат на първите места, понеже се включват и данни от пътна помощ и от всички сервизи.А немските фирми по "правило" не обявяват фабрични дефекти официялно и се спотайватнали пазат отминалата слава на немското качество!:)
  • #21
    5 rate up comment 3 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    ... и любовница на Дошо:)
  • #20
    7 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Anonimnite selyanduri pak izlyazoha ot dupkite si kato zmii na pripek!Tozi Pesho mnogo dobre vi pokaza kude sa koravite japonski mashini-Toyota, Mazda,Suzuku,Honda!Bmw i Audi sa v dolnata polovina na klasaciyata na TUV!Samo na glupaci tezi neshta se povtaryat po 100 puti
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    c0ldblooded, Вие да не сте жена на средна възраст?!:)))
  • #18
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А иначе класацията за техническите прегледи на ТЮФ няма нищо общо с автомобилните дефекти каквито се коментират в статията. Ти може цяла година да не си излязъл от сервиза и накрая да ти оправят колата и да минеш техническия преглед. Има разлика, знам че е трудно с малкия си мозък да я осъзнаеш но има. И тя е голяма. Тука става въпрос за сервизни ремонти на дефекти по колите. Тоест, най-малко дефекти най-добре.
  • #17
    13 rate up comment 5 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    Ако говорим за жени е спорно!
  • #16
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ЯПОНСКИТЕ СА СИ ХУБАВИ!!! НО КУPЕИСКИТЕ НЕ СА!!!!!!!!!!!!!
  • #15
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "Някой питаше къде са японките" Как къде ако не са в сервиза, ще са в сервизна акция, тоест пак в сервиза. Иначе хубаво си дал тизи класация ама тъпата ти глава пак не знае какво е дала или пак е извън темата. Това което си дал е технически прегледи а не посещения в сервиза. Техническите прегледи при ТЮФ са дали колата е годна за пътищата или не. А в тази класация която си дал. от 1-3 години най-ненадеждни са Хюндай-Киа. Тоест на 3-тата година дори не могат да минат техническия преглед ха ха.