IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще изнася ориз, за да продава коли в Аржентина

Общо 17 автомобилни компании ще търгуват на разменен принцип

BMW ще изнася ориз, за да продава коли в Аржентина

BMW получи разрешение да продава своите автомобили в Аржентина, но за сметка на това ще трябва да се заеме с експорта на ориз, кожи и други товари от южноамериканската държава. Това е условието, което местното правителство е поставило пред германския концерн.

Властите в Буенос Айрес търсят всякакъв начин, за да компенсират дефицит в търговския баланс на страната си и затова поставят подобни условия пред автомобилните производители. Така например Porsche изнася аржентинско вино и масло, китайският Chery търгува с плодове, Hyundai с орехи, а Mitsubishi с минерална вода. Общо 17 компании са приели условията на правителството за търговия.

Въпросът спрямо BMW и MINI бе поставен още преди година, след като на митницата бе задържана голяма пратка техни автомобили. Оказало се, че германците са нарушили правилата за търговия в Аржентина. За да си върне правото да вкарва продукцията си, концернът прие условията да започне да изнася селскостопанска продукция.

От BMW обясниха, че първата пратка ориз ще бъде доставена още през януари. Кожата пък ще бъде използвана за изработка на салона на автомобилите на концерна.

Тагове: bmw
0 от 500