IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще изнася ориз, за да продава коли в Аржентина

Общо 17 автомобилни компании ще търгуват на разменен принцип

BMW ще изнася ориз, за да продава коли в Аржентина

BMW получи разрешение да продава своите автомобили в Аржентина, но за сметка на това ще трябва да се заеме с експорта на ориз, кожи и други товари от южноамериканската държава. Това е условието, което местното правителство е поставило пред германския концерн.

Властите в Буенос Айрес търсят всякакъв начин, за да компенсират дефицит в търговския баланс на страната си и затова поставят подобни условия пред автомобилните производители. Така например Porsche изнася аржентинско вино и масло, китайският Chery търгува с плодове, Hyundai с орехи, а Mitsubishi с минерална вода. Общо 17 компании са приели условията на правителството за търговия.

Въпросът спрямо BMW и MINI бе поставен още преди година, след като на митницата бе задържана голяма пратка техни автомобили. Оказало се, че германците са нарушили правилата за търговия в Аржентина. За да си върне правото да вкарва продукцията си, концернът прие условията да започне да изнася селскостопанска продукция.

От BMW обясниха, че първата пратка ориз ще бъде доставена още през януари. Кожата пък ще бъде използвана за изработка на салона на автомобилите на концерна.

Тагове: bmw
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 12 години )
    ***,*** ти мислиш че си открил нещо тайно ли?!Кажи ми какво на се прави в Китай?На тебе,понеже си малко бавен,и детето ти ще бъде правено в Китай и ще го инжектира в жена ти китайска жива инжекция...Ха ха ха Няма да я боцка наш Бай *** с покитайчен баварец,а оригинален китаец с руска глава(ако не знаеш какво значи-питай жена си)
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    само не разбрах колко торби ориз ще струва един баварец.хахаха тези смешници са се заразили с ориза заради китайската изработка на произведенията си.който не е запознат да му кажа че 100% от ел.системите на БМВ са произведени в китай.както и някой други агрегати.иначе са премиум автомобили и наш бай *** си мисли че е големата работ акато кара бмв ауди или мб.
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    rebel1 ( преди 12 години )
    при тази схема автомобилите не дърпат пари от бюджета на държавата,хитро
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    хахаха :)) Яко забавна статйка !!! посмях се !! Аржентинците са фенове !! И в Бг трябва да се въведе подобна мярка, нашият тарговски баланс сигорно е по-критичен и от аржентинският :))) Проблелат обаче е,че там явно се произвежда, а тук дори не се произвежда а само се внася :)))
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    eddie ( преди 12 години )
    Хах, какво падение :)))) Дано ориза да няма гъгрици, че току виж им върнали баварките :)))
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До чички алуди ( преди 12 години )
    Дошо, само можеш да си мечтаеш да работиш за БМВ, дори и в Китай!
  • #5
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    Идеално! БМВ сега ще могат да плащат на хилядите си китайски работници в ориз.
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Ммм не е баш натурална търговия..В крайна сметка никой не им плаща в ориз...Аржентиците се изхитрят, вместо да създават собствена компания за износ и тепърва да я утвърждават, те принуждават хора с опит в бизнеса /макар не бш с ориза.../ да го изнасят и продават...Оригинално решение бих казал.
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Хайде още една статия от типа "седи и им гледай сеира как ще се изпокарат". Очаквам сега коментари как БМВ са пропаднали чак дотам, че се занимават с натурална търговия. То в статията си го пише, че всички автопроизводители, внасящи в Аржентина са поставени пред тези условия и вече ги изпълняват даже, но някои хора четат само заглавието,а то е от типа който казах. По-скоро статията трябва да е озаглавена за отношенията между аржентинското правителство и автопроизводителите, но кой ще я прочете!?
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Кори за Наталия ( преди 12 години )
    Яко се бачка на ишлеме