IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдебната сага "Tesla срещу Top Gear"

Оправдаха Top Gear по основните обвинения, но процесът продължава.

Съдебната сага

Преди повече от три години, при тест на електрическата кола Tesla Roadster Джеръми Кларксън заяви, че при шофиране по писта моделът може да измине само 89 километра с едно зареждане на батериите.

Tesla не прие това твърдение и го определи като клевета, тъй като автономията на електромобила достига 340 км. при нормално шофиране.

Днес съдът оправда BBC Top Gear по това обвинение, като заключи: "Всеки разумен човек е наясно, че условията на пистата и тези на обществени пътища са несъпоставими".

Процесът срещу автомобилното предаване по BBC обаче продължава, тъй като Tesla обвинява Кларксън в "клевета и злонамерени лъжи" за още няколко негови твърдения - че спирачките на колата не струват и, че електрическия двигател прегрява.

Когато Tesla внесе обвинението в съда, заяви още, че е сценаристите, заедно Кларксън пишат сценария на предаването още преди да са видели колата.

"Това, че нещо е интересно за гледане, не означава, че е истина", заявиха тогава американците, допълвайки, че целта на този епизод е била - "да изкарат електрическите коли сакати".

Предаването гледайте ТУК

0 от 500