IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдебната сага "Tesla срещу Top Gear"

Оправдаха Top Gear по основните обвинения, но процесът продължава.

Съдебната сага

Преди повече от три години, при тест на електрическата кола Tesla Roadster Джеръми Кларксън заяви, че при шофиране по писта моделът може да измине само 89 километра с едно зареждане на батериите.

Tesla не прие това твърдение и го определи като клевета, тъй като автономията на електромобила достига 340 км. при нормално шофиране.

Днес съдът оправда BBC Top Gear по това обвинение, като заключи: "Всеки разумен човек е наясно, че условията на пистата и тези на обществени пътища са несъпоставими".

Процесът срещу автомобилното предаване по BBC обаче продължава, тъй като Tesla обвинява Кларксън в "клевета и злонамерени лъжи" за още няколко негови твърдения - че спирачките на колата не струват и, че електрическия двигател прегрява.

Когато Tesla внесе обвинението в съда, заяви още, че е сценаристите, заедно Кларксън пишат сценария на предаването още преди да са видели колата.

"Това, че нещо е интересно за гледане, не означава, че е истина", заявиха тогава американците, допълвайки, че целта на този епизод е била - "да изкарат електрическите коли сакати".

Предаването гледайте ТУК

0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В последния Autobild сравняват Пасат Blue серия,най-икономичния с други,но не от подобна серия само и само да го изкарат,че има един плюс пред тях.
  • #20
    4 rate up comment 5 rate down comment
    дпа ( преди 12 години )
    топ гиър и аутобилд са толкова нещастни, че незнам кой изобщо ги гледа или чете, и ако в аутобилда поня понякога има нещо вярно,то в топ гиър освен лиготии и лъжи поднесено по отвратително гнусен и чалгаджийски начин няма нищо което си заслужава. Все едно гледам бтв или чалга канала. Но са си мафийка, за това ги оправдаха, Тесла направо изумиха света с колите си, а пъпчивите англичнчета една марка не им остана, хулигани скапани.
  • #19
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Autobild са същите нещастници.
  • #18
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Мен ( преди 12 години )
    Харесвам Топ Гиър,но няма да внасям смут като казвам че има автомобилни ШОУТА и автомобилни ПРЕДАВАНИЯ като фифт гиър.Но всичко опира до човека,какво харесва.Та шоута са направени да забавляват.В случая е неонователно обвинението на Тесла,защотото наистина е възмжно на пистови условия пробега да е толкова нисък.Ясно обаче заставам зад тезата че Топ Гиър е ШОУ,и не малко пъти осмиват някои коли,които са най-малкото в пъти по добри от други.Което понякога емного дразнещо и не оказващо репескт.
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Tova za Megan-a i kru6kata e ot 5th Gear ne ot Top Gear. No po smisul si prav!
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    тая крушка сигорно я сменяш с чук
  • #15
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз карам Меган 2 и веднъж гледах как в Топ Гиър викаха механик за да смени крушката на фара, защото не можеха да я сменят. Механикът се мота един час, вдигна колата на крик и махна предното колело за да смени крушката. Аз си сменям крушката за 2-3 минути, без да викам механик, без да вдигам колата на крик и без да махам колелото. Смяната е описана в инструкцията на колата.Толкова за великите професионалисти от Топ Гиър, ама ми се струва, че тия от Тесла са същите мошеници.
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А знаете ли колко ги боли *** за вашите коментари и опгиър иман над 200 млн. зрители и ги боли дори и да ги осъдят пак ще правят същото. даже ще я вземат тая Тесла и пак ще я наплюят
  • #13
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Крайно време е тия лъжливи и подкуни журналистчета да бъдат осъдени. Аз се чудя кога АутоБилд ще ги съдят, щото според тях досега VW да са придобили почти всички автомобилни компании до сега.
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    nixx ( преди 12 години )
    към коментиращите - вие болни ли сте???топ гиър е развлекателно предаване. ако някой приема насериозно тестовете и коментарите, то това не говори добре за него