IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #70
    11 rate up comment 0 rate down comment
    ZX9 ( преди 13 години )
    Интересно защо е нужно да се коментира толкова, като на всички ни е до болка ясно, че живеем в ИЗМАМИСТАН! Всеки *** другия за нещо и когато усети, че самия той е измамен започва да да се пени и откъм Д-то!
  • #69
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 13 години )
    Офертата, която се опитвате да отворите,е неактивна.
  • #68
    16 rate up comment 2 rate down comment
    MAKKENA ( преди 13 години )
    Само ще те цитирам:-"ТАМ ИМА ВЕЧЕ РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ, ТУРЦИ И ВСЯКАКВА ***, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА С КОЛИ НА ВТОРИЧНИЯТ ПАЗАР!"Да и ако не разбираш,или не си с човек,нямаш работа там-съгласен,това казвам.Не се правете на мъже и не ходете сами,ако сте новобранци!Светът е глобален,но си има истина:-"старото е златно,а новото е с съмнително качество."-не съм го казал аз,знаеш кой го е казал,нали?Ти само мини ей сега през Германия, и поискай да ти продадат кола от 1984г.-запазена-ЩЕ ТИ СЕ ИЗСМЕЯТ!Те си я карат,като надеждно средство!Ако новата умре,разбирай всичките тези джаджи с новата непроверена електроника,докато се отвиси по сервизите си карат старите доказани и безотказни машинки!Само влез в мобиле-д,сайта за Германия и си търси кола от 1984 г.-ха-ха!!!почват от2000 евро и то без двигатели и изгнили!Ако искаш читава,моля-5000 евро и си готов!Като цените постоянно им растат!Не се отнася за всички коли,но ти знаеш за кои говоря,щом казваш,че знаеш.А новите коли, цените постоянно им падат и след време,никой не ще ги помни,ще са скрап!и златни да ги правиш,всички нови коли вече са само едно временно модно течение,живеещо от гърба на глобалната реклама и очакващи с нетърпение да отидат в своето забвение,като добър скрап.Като полезни вещи за рециклиране!Това е света!-който е карал кола красива и с душа е карал!!!Сега са на мода,еднодневките,пластмасови,с унифицирана външност,вътрешност и повреди.Купчина желязо която те прекарва нанякаде си!Ходи си купи кола от Германия,само ходи и ще те изгонят.Не са луди,знаят кое е качествено!Колите-истинските,бяха до 1990г.
  • #67
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MAKKENA ( преди 13 години )
    Няма да споря с тебе...Ако отидеш без опит,верно ще попаднеш на каквито си искаш...То не е за всеки,казах има си хора за това!Ходил ли си скоро в германия?Никой вече не си дава старата кола,защото Немците са хитри и видяха,че новите са от стереупор.ходи и виж как си ги къткат и ги подържат!Сега,дори и да искаш,няма кой да ти даде читава втора употреба.не знам ти какво си знаеш,аз знам аз какво съм видял!всеки знае за себе си!нямам намерениеда те убеждавам.щом така го мислиш,добре,ти си знаеш
  • #66
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ако някой си мисли, че в Германия например намя таралясници - ГРЕШИ! ТАМ ИМА ВЕЧЕ РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ, ТУРЦИ И ВСЯКАКВА ***, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА С КОЛИ НА ВТОРИЧНИЯТ ПАЗАР! И ВСИЧКО СИ Е ПАК КЪСМЕТ! КОЛА ОТ ГЕРМАНИЯ - ТОВА Е МИТ ОТ НАЧАЛОТО НА 90-ТЕ! ВЕЧЕ СМЕ В ЕС, А СВЕТЪТ Е ГЛОБАЛЕН! ВСИЧКО Е КЪСМЕТ, ОСТРО ОКО И ИЗВЕСТЕН ОПИТ ДА ЗНАЕШ КАКВО ДА ТЪРСИШ, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВА Е КОЛАТА! ПРЕВЪРТАНЕТО НА КИЛОМЕТРИТЕ С НОВИТЕ ЕЛ. КИЛОМЕТРАЖИ ВЕЧЕ Е ДЕТСКА ИГРА! МОЖЕ НЕ НА "0" ДА ГО ПОСТАВИШ, А НА "-100"
  • #65
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Badi do Makkena ( преди 13 години )
    Aide stiga si hvalil toq vnos ot Germniq kolite vneseni ot tam parvo ne sa karani ot nemci a ot gastarbeiteri koito hem ne pazqt hem ne zadelqt pari za podrajka osven vsi4ko e i studeno i vlajno i kolite gniqt. Hubavi moje da sa kolite ot Germniq deto sa na malko godini ot parvi ili nai mnogo ot 2ma sobstvenici. Kola e po stara ot 5,6,7 godini nikoi ne pazi 6toto za tqh tova e eftina brakma seki pazi tova koeto mu skapo i cenno.
  • #64
    23 rate up comment 2 rate down comment
    MAKKENA ( преди 13 години )
    Стуваха само Немските,тоест от Германия,които търговците ги донасяха на собствен ход.4000 км.,каква по добра проверка от това!Но качествените коли бяха "базови",немците рядко си отпускат джоба-бяхас по малко екстри.Няма значение какъв модел,важното да е от Германия!По немските пътища каран,с немското възпитание и разбиране -подържан!с немско масло и немски преглед-"ТЮФ"!Здрави ,но никакви екстри!И българина сам си навреди!!!Доведе на Горубляне и жена си,и децата си и стринка си,и баба си,и някой селски разбирач,и като се почна:-искам климатик-искам централно-искам това,искам онова;искам такъв салон;защо това е зелено;защо бембено;Пешо има такова,онзи има друго!жената намерила изтрита тапицерия и още и още!!!!......Не гледат да е здрава колата,а да е каретата на Пепеляшка-ЗЛАТНА,и ако може без пари!!!Няма такива коли в Германия!Има в Италия!И като се почна,всички Италиански имат екстри-ВСЯКАКВИ,като дъгата!Но са оставени за скрап,в смисъл,Италианците са мърляви и като ги подрусат ги оставят за скрап,външно са си ОКЕЙ и вътрешно,че и чисти-НО!-душата им я няма!И търговците,не са виновни-казват си:-щом искате летящо килимчеза илядо леву,добре.Документите лесно се преправят и айде-бам на Автовозите,да не са луди да ги карат на собствен ход тезимилионници,тезимасларки!Не е като едно време от Германия,на собствен ход и пей сърце!Пристигат на Горубляне,италианките и превъртат километражи;сменят се ***;кормила;изкуствени декорации на всичко-ЗАПУШВАМ ДУПКИ ВСЯКАКВИ!!!Там даже на Горубляне си изкарват хляба две фирми като преправят и изготвят всякакви детайли-чисто нови!Една паста и хоп!Слагат и се и ръкавици за Яхти-дрънчат като ламарина,кит ,боя и ЧЕСТИТО!И като дойде НОВОПРОГЛЕДНАЛИЯ Европеец има всичко-От климатроник до бенбена тапицерия!MADE Италия и MADE от незнам къде си,от майната си!Хората сами си го направиха!!!Хем нямат пари,хем ексрите от каталога да са на мойта кола?!?Ако искаш здраво ,взимаш базисния модел без екстри от Германия на 140000км.,минаваш си пътя и ти е добре!Но не,екстри...,е като искаш много,получаваш си - : ) -ЕДНО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТОыСПЕЦИАЛНО ЗА ВАС......
  • #63
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Някой да е казал, че не правят това? На всички е ясно, че точно това правят, но незнайно защо, всички вярват, че техният автомобил не е такъв. Точно затовеа и има такива фанатици тук, включая себе си. Мойто момче, като пораснеш, купи си нов автомобил, но ти препоръчвам да не се хвалиш с това, защото и новите автомобили, направени за България са втора ръка! Повярвай ми!Знам какво говоря. Ние сме последното кътче на света, за което на някой му пука!
  • #62
    3 rate up comment 1 rate down comment
    haha ( преди 13 години )
    awe zleta vie otkirhte toplata voda. horta 20 godini tova praqt.ZUBARI TAKIVA !!
  • #61
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Моя грешка. На снимката са си 79751, но на сайта 84700 xD. Айде народе, купувай, че след няколко часа колата вече ще бъде на 30 километра и 12 бона ще видите през крив макарон! Пригответе си само 30 бона за нов, некаран автомобил!